Skip to content
Home “Vitamin Shaklee MAHAL la…untuk orang kaya je..saya beli kat farmasi je..” Betol ke statement ni? Sedangkan bila dibanding2kan betol2.. | Health~Key of happiness

“Vitamin Shaklee MAHAL la…untuk orang kaya je..saya beli kat farmasi je..” Betol ke statement ni? Sedangkan bila dibanding2kan betol2.. | Health~Key of happiness

Health~Key of happiness

tool

  • Home
  • Order Cara Mudah & Cepat- klik aje
  • Set Menyusu Lengkap & Terbaik
  • Set Berpantang dengan Sihat
  • Set Jantung Sihat
  • Rumah Sihat, Bersih & Selamat
  • Kanak2 Ceria, Bijak Dan Sihat
  • Sihat Dan Cergas Walau Berpuasa
  • Kesuburan Suami Isteri Bahagia

Selamat Datang Ke Blog Kami


Wednesday, 13 June 2012

“Vitamin Shaklee MAHAL la…untuk orang kaya je..saya beli kat farmasi je..” Betol ke statement ni? Sedangkan bila dibanding2kan betol2..

SHAKLEE MAHAL,VITAMIN ORANG KAYA,TAK MAMPU LA,SAYA MAKAN VITAMIN MURAH JER  YANG JUAL DEKAT FARMASI TU..TAPI RAMAI ORANG CAKAP SHAKLEE NIE BAGUS..
vitamin Shaklee jauh lebih murah dari vitamin lain bila DIBANDING dengan KUALITINYA~ Ada yang bertanya, kenapa vitamin Shaklee nie mahal berbanding vitamin yang berlambak di pasaran? Nak kata dari segi kuantiti, kadang-kadang yang di jual di pasaran tue nampak lebih berbaloi, dah lah harganya murah…kalau begitu saya cuba terangkan kenapa &mengapa saya sanggup melabur untuk kesihatan kami sekeluarga ..Sudah bertahun lamanya saya mengambil pelbagai jenis supplement..tetapi tiada sebarang perubahan yang saya rasakan..Oleh kerana semua perkara diatas saya betul2 teliti maka kami sekeluarga membuat keputusan memilih vitamin natural Shaklee yang sudah 50tahun dipasaran dunia dan memberikan kesihatan kepada Jutaan penduduk di dunia sebagai pemakanan tambahan kami sekeluarga.
Sejujurnya, saya akui bahawa vitamin Shaklee nie memanglah vitamin mewah, namun ianya tidak semahal yang anda sangka, dan sesiapa jua mampu memilikinya! Apa taknye..bukan sampai RM1 pon sebiji..hehe..sen2 je pon…

Keduanya, vitamin Shaklee ialah vitamin natural/ semulajadi, asli tanpa pewarna tambahan, pengawet, perasa dan yang pasti, tanpa silika gel dan BUKAN vitamin sintetik.

Jom kita ikuti perbezaan di antara vitamin semulajadi & vitamin sintetik:

1. Penghasilan
-Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

-Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

2.Keserasian dengan badan
-Vitamin natural dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.
-Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.

3. Harga
-Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.
-Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.

4. Kesan kepada tubuh badan
-Vitamin natural mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

-Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

5. Kesan jangka panjang
-Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
-Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

Sekarang semuanya bergantung pada diri anda. Anda yang berhak untuk meningkatkan Tahap Kesihatan Anda. KINI Pilihan ditangan anda..Konsultasi bersama saya adalah PERCUMA

credit

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEEPosted byat07:56

3 comments:

Anonymoussaid…

salam.

boleh saya tau apa yg dimaksudkan dgn vitamin sintetik ni? blh bg cth brand apa tak supaya lebih jelas perbezaan vitamin sintetik dan vitamin shaklee. tqvm.

~merlin~

Anonymoussaid…

salam.

merujuk post awak diatas, boleh saya tau apa yg dimaksudkan dgn vitamin sintetik ni? blh bg cth brand apa tak supaya lebih jelas perbezaan vitamin sintetik dan vitamin shaklee. tqvm.

~merlin~

jeson mccteersaid…

salam.

merujuk post awak diatas, boleh saya tau apa yg dimaksudkan dgn vitamin sintetik ni? blh bg cth brand apa tak supaya lebih jelas perbezaan vitamin sintetik dan vitamin shaklee. tqvm.

Newer PostOlder PostHomeSubscribe to:Post Comments (Atom)

Keluarga Shaklee


Facebook


Email


Whatsapp


Kenali KAMI~ MASTER Nur Zahirah & MASTER Hafizan Lutfi


zahirahhafizan@gmail.com | FB: Nur Zahirah | Page FB: Sihat Bersama ZH.Com | sms,call,whatsupp: 0139422527| COD: Kerteh, Kemaman dan Paka

ANDA PENGUNJUNG BLOG YANG KE-;

Search This Blog

Loading…

Popular Posts

Labels

Live Traffic Feed

Live Traffic Stats

Shaklee dan Israel


Shaklee dan Israel

Health


ID Shaklee


Waktu Malaysia & Mesir

 Time in Kuala Lumpur  Time in Cairo !-end>!-local>!-end>!-local>

Kalendar

Malaysia Calendar!-end>!-my>

Welcome and Thank you for visiting ZHC. I’m Shaklee Independent Distributor


” Ya Allah..sekiranya rezekiku masih di langit, Engkau turunkanlah ia. Sekiranya masih di bumi, Engkau keluarkanlah ia. Sekiranya masih jauh, Engkau dekatkanlah ia, Sekiranya haram, Engkau sucikanlah ia. Sekiranya susah, Engkau mudahkanlah ia. Berkat keagunganMu, KebesaranMu, KekuatanMu..kurniakanlah kami sebagaimana Engkau kurniakan kepada hamba-hambaMu yang soleh”

Wakil Shaklee anda

Body Mass Index Calculator

Disclaimer # 1

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Disclaimer # 2

Sebarang penulisan di ZHC adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dgn mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Tukaran Wang Asing

  Malaysian Ringgit Converter!-end>!-currency>Nur Zahirah | Create Your Badge
Sihat Bersama ZH.Com

Promote Your Page TooEthereal template. Template images by ozgurdonmaz. Powered by Blogger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.