Bila Mak Terkena Diabetes, Anak Sedih Tak Terkata

Anak mana nak tengok maknya derita akibat diabetes. Lagi lah bila mak dah 30 tahun alami diabetes ni. Sudah pasti ada jalan untuk miliki kesihatan yang lebih baik.

Saya nak kongsikan hari ni berkenaan anak-anak yang memahami betapa pentingnya kesihatan bagi seorang ibu.

30 tahun si ibu menanggung derita miliki diabetes…sehingga si ibu katakan yang “mana ada boleh sembuh lagi”…namun ia bukan penghujung episod bagi si anak.

Kaki ibu yang miliki luka yang sukar untuk kering. Ibu juga miliki masalah ada protin dalam air kencing. Pada masa yang sama, penyakit buah pinggang kotor juga turut tumpang sekaki di badan ibu. Aduh sedihnya!

Apa dirasakan sebagai seorang anak? Masih percaya yang sakit ibu tidak boleh dibaikpulih? Umpama tiada jalan lain lagi untuk ibu sihat macam dulu-dulu?

Jangan kita putus asa dengan diabetes ibu yang teruk. Ada jalannya. Semua ada jalan keluar selain mati. Yakin itu!

Ada kisah saya nak kongsikan tau. Kisah si anak yang tak putus asa untuk melihat si ibu makin sihat.  Dia beri kepercayaan pada adik-beradiknya bahawa it worth! Dan alhamdulillah, dek kerana keikhlasan itu…dia dan adik beradiknya berjaya buat kesihatan ibunya semakin baik walau tak pulih sepenuhnya lagi.

Namun mula-mula biasalah…ada yang tak percaya. Itu sudah pasti.

Yelah. Dah 30 tahun penyakit diabetes ni hinggap di badan. Takkan dalam masa sebulan dah recover sepenuhnya kan?

Alhamdulillah. Syukur! Satu nikmat tau bagi seorang anak bila mak dan ayah nya makin sihat dari sebelum ni. Jadi mak-mak dan ayah-ayah, amalkan lah suplimen yang anak-anak berikan. Percayakan anak lebih dari percaya pada kawan-kawan. Sebab anak-anak ni memang nak berikan yang terbaik untuk mak dan ayahnya.

Namun untuk anak-anak juga, pilih suplimen yang ada clinical test tau. Jangan percaya bulat-bulat dari testimoni. Buat pembacaan dan research dulu sebelum nak bagi kat mak ayah sebarang suplimen. Biar suplimen tu memang ada jurnal yang tulis. Yang bertauliah. Juga memang dah ada ujian dan study dari pihak ke 3 mengenai keberkesanan dan ketidakmudaratan suplimen ni pada mak ayah kita bila gunakannya.

Dan alhamdulillah. Shaklee ada semua ni.  Jangan risau ok. Sebab tu puan zura ni dia belikan untuk maknya baikpulih dari diabetes. Dia memang dah kaji siap-siap dah.

Baca sini >> Shaklee Landmark Study

Dan ini hasilnya😀😀

Lagi? Ni ada kesannya lagi.

Apabila ada kesan ni, adik beradik pon makin yakin. Excited jadinya!

Haaa ni pula kesan apabila mak sendiri yang mula-mula taknak makan suplimen dan kini memang nak makan suplimen dengan konsisten dah 🙂

Boleh hubungi Puan Zura di  011 -1075 3394 untuk konsultasi lebih lagi ye. Dia kat Pahang tu. Tapi boleh je sharing dengan korang di mana saja 🙂

Salam sayang,

Master ira & Hafizan

0139422527

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Eksklusifnya Buah Kristal Sarawak!

Next Post

Benarkah Ibu Yang Menyusu Badan Tidak Cukup Tidur?

Related Posts