Skip to content
Home Apa Itu IPP (Identity Preservation Programme)?

Apa Itu IPP (Identity Preservation Programme)?

Selalu orang kata, ESP Shaklee ni menepati IPP ( Identity Preservation Programme). Kalau dalam bahasa melayunya, ia digelar sebagai program pemeliharaan identiti.

 

Tapi apa ke benda IPP ni?

 

Identity Preservation Programme

 

Program Pemeliharaan Identiti adalah perkhidmatan sukarela yang menyediakan syarikat-syarikat yang ambil bahagian dengan pengesahan pihak ketiga yang independent, pengenalpastian, pemisahan, dan kebolehlesanan ciri unik dan bernilai tambah produk mereka.

 

Pengesahan diberikan pada setiap peringkat, termasuk benih, pengeluaran, pemprosesan, dan pengedaran. Pembeli yakin bahawa identiti produk dipelihara dari peringkat pengeluaran yang diminta.

 

Peserta membangunkan sistem pengurusan mutu yang didokumentasikan secara komprehensif mengikut spesifikasi AMS. Ini termasuk mengenal pasti sifat tambah nilai produk, yang akan dihantar ke makmal USDA untuk mengesahkan tuntutan yang dibuat. Juruaudit Persekutuan mengesahkan keberkesanan program itu melalui audit awal pengesahan dan audit berjadual berkala selepas itu.

 

Kiranya bila ia melibatkan IPP ni. Ia merupakan satu proses yang detail yang tidak ada penipuan di dalamnya. Semuanya dijaga dari awal penanaman benih sehinggalah ke tahap keluarnya produk itu.

 

Kalau dalam ESP ni, hingga terhasilnya kacang soya tersebut.

 

Nak tau pasal ESP dengan lebih lanjut? Boleh klik link ni ye.

 

> 5 sebab perlu pilih ESP

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *