Skip to content
Home 3 Cara Untuk Jadi Magnet Rezeki yang Luar Biasa Hebat

3 Cara Untuk Jadi Magnet Rezeki yang Luar Biasa Hebat

Alhamdulillah, pagi ni saya ingin berkongsi dengan anda 3 cara untuk menjadi magnet rezeki yang luar biasa hebat. Kita taknak jadi magnet rezeki yang biasa-biasa sahaja. Tapi kita nak menjadi magnet rezeki yang luar biasa hebat.

 

magnet rezeki

Orang yang berjaya, akan menarik orang yang berjaya yang lain menghampiri mereka seperti magnet.

 

Pernah saya menulis tip mengenai “success breed success”. Ini adalah sebabnya…

 

Apabila seseorang itu berjaya, mereka akan dapat menarik orang-orang berjaya yang lain menjadi bulatan kenalan. Oleh sebab kita akan menjadi seperti orang-orang disekeliling kita, maka, seseorang itu akan bertambah kejayaannya oleh kerana dapat “associate” dengan mereka berjaya yang lain.

 

Kejayaan pertama adalah yang paling sukar. Tetapi, sekali anda mencapai kejayaan yang pertama, kejayaan kedua, ketiga, keempat dan seterusnya akan menjadi semakin mudah oleh kerana kejayaan adalah seperti magnet!

 

Magnet Rezeki

 

ANTARA 3 cara menjadi “magnet” rezeki:

 

1. Solat Sunat Dhuha

 

solat dhuha

 

Solat sunat Dhuha termasuk dalam kandungan Hadith Rasulullah s.a.w sebagai amalan yang digalakkan untuk diamalkan. Mengikut kajian, Solat Sunat Dhuha yang dilakukan pada awal pagi hari mempunyai rahsia dan khasiat tersendiri.

 

Individu yang sentiasa mengamalkan Solat sunat Dhuha akan lebih cenderung dan berkebolehan berkomunikasi dengan hebat dan mampu menjadi “magnet rezeki.” Rezeki akan lebih mudah mendekati mereka (dengan izin Allah).

 

2. Banyakkan Bersedekah

 

 

sedekah

 

 

Percayalah bahawa semakin banyak kita bersedekah, semakin Allah menambahkan rezeki kita. Sedekah dan zakat mempunyai rahsia tersendiri di mana ia dapat menyuburkan dan membersihkan rezeki yang kita terima. Maka, jangan takut atau kedekut untuk bersedekah (mengikut kemampuan).

 

Lagipun, belum pernah kita terdengar orang muflis sebab bersedekah.

 

Pegang prinsip bersedekah umpama menabung untuk saham akhirat nanti. Pahala yang terhasil dari amalan sedekah semakin hari semakin subur dan berpanjangan tanpa henti. Bersedekahlah dengan tulus ikhlas tanpa mengungkit-ungkit dan jauhkan diri dari bersedekah untuk mendapat nama. Peganglah prinsip “tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima.”

 

 

 

Sedekah-tidak-mengurangi-harta

 

3. Berdoa Bersungguh-sungguh Diwaktu Mustajab Berdoa

 

keajaiban-doa

 

Doa adalah senjata orang mukmin. Setiap amalan dan usaha yang telah dilakukan haruslah diiringi dengan doa dan kemudiannya bertawakal kepada Allah SWT. Berdoalah kepada Allah agar memurahkan rezeki dan membukakan pintu rezeki kita seluas-luasnya. Terdapat masa dan ketika di mana ia dikatakan waktu yang amat mustajab untuk berdoa. Antaranya ialah:

 

Doa orang yang teraniaya
Doa selepas solat 5 waktu
Doa waktu antara 2 khutbah Jumaat
Doa waktu solat dhuha
Doa diwaktu berjemaah
Doa seorang ibu
Doa ketika sedang sujud

 

Gunakanlah sebaik-baiknya senjata orang Mukmin ini. Mudah-mudahan Allah SWT memakbulkan setiap doa kita supaya hidup lebih diberkati. Apabila hidup kita diberkati, maka mudahlah rezeki mengalir kepada kita. Insya-Allah.

 

Saya kongsikan dari sini…https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206614472654590&set=a.1390489036337.55234.1055455137&type=1&fref=nf&pnref=story

 

Semoga bermanfaat buat kita semua di pagi hari ini…

 

Jemput like page kami di https://www.facebook.com/CubitCubitSayang?fref=tsdan juga page Breastfeeding Alert https://www.facebook.com/pages/Breastfeeding-Alert/600758136678521?fref=ts

 

Ingin mendapatkan suplimen terbaik untuk anda dan keluarga?

Ingin mendapatkan suplimen terbaik dan semulajadi dengan harga yang ISTIMEWA?

Ingin menjana pendapatan  hanya dari rumah?

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda mengubah hidup anda…

 

Salam sayang,

Master ira&hafizan

Founder Legasi Anugerah Terindah Group

Owner & Director ZH Land Holdings Sdn bhd

Top 40’s Shaklee Masters

RM 25 Million group sales achiever

Developed 1300 High Level Business Leaders

1 Million Dollar Earner Achiever in Shaklee

zahirahhafizan@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *