Skip to content
Home Vivix – Kunci Kepada Anti Penuaan

Vivix – Kunci Kepada Anti Penuaan

Pagi ni saya nak kongsikan mengenai Vivix yang merupakan suplimen kunci kepada anti penuaan. Dulu Vivix ni belum glamor, namun sekarang ni Vivix ni tersangatlah glamor dah. Seperti yang dikongsikan oleh Kak Anah,

 

Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

 

Apa itu Polifenol ?

Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur.Pada beberapa kajian disebutkan bahawa kelompok polifenol memiliki peranan sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser.Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer. Polifenol dapat ditemui pada kekacang, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun, coklat hitam, dan delima. Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, epal, dan jeruk.

Bagaimana Vivix Berfungsi?

 

 1. Melindungi & Memperbaiki sel DNA manusia –> setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang mampu merosakkan DNA. Serangan ini akan merosakkan pengkalan data genetik (kanser boleh terjadi), mengganggu fungsi sel dan usia kita.
 2. Mengawal genetik & seterusnya membantu melambatkan penuaan sel
 3. Membantu meningkatkan tenaga dalam sel –> tenaga dlm tubuh ditingkatkan dengan pembentukan mitokondria yang baru ( mitokondria adalah penjana tenaga dalam tubuh)
 4. Melambatkan Pembentukan AGE (advanced glycation end products) –> Penimbunan AGE akan menyebabkan kerosakan sel. Ramuan vivix 10 kali lebih kuat dari resveratrol mampu melambatkan pembentukan AGE.

 

Bahan- bahan yang terkandung di dalam Vivix :

 

Vivix – Kunci Kepada Anti Penuaan

1- Anggur Muskat (Muscadine)

 • Dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.
 • Anggur muskat dan bijinya adalah sumber terbaik antioksidan, mempunyai ciri antiradang.
 • mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol berbanding anggur lain.
 • terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular*, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
 • mengandungi asid ellagik (satu pythonutrien yg tidak dijumpai pada anggur-anggur lain)
 • Asid ellagik berfungsi membantu menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria

 

* Kardiovaskular : Sistem peredaran darah dalam tubuh manusia yang terdiri daripada jantung, paru-paru, salur darah, darah dan otot.
sumber–> http://ms.wikipedia.org/wiki/Kardiovaskular

 

2- Elderberi

 • Tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.
 • Digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema
 • Antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

 

3- Polygonum Cuspidatum

 • Sejenis pokok saka terbesar di Asia
 • Sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah
 • Kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh

 

4- Lobak Ungu

 • Sumber vitamin A terbaik
 • Mengandungi fitokimia ANTHOCYANIN iaitu sejenis antioksidan yang kuat dan tertinggi yang MEMBANTU anti-bakteria, anti-radang penyakit, mengurangkan penyakit koronari (risiko penyakit jantung) serta bagus untuk penglihatan.

 

Semoga perkongsian saya mengenai Vivix – Kunci Kepada Anti Penuaan membantu dalam membuka minda kepada pengetahuan yang semakin baik.

 

Perlukan Vivix?

 

Boleh hubungi nombor di bawah ye untuk mendapatkan harga teristimewa.

 

Salam sayang,

Masters Ira&Hafizan

013-9422527

zahirahhafizan@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *