Skip to content
Home Info Produk – Hebatnya Bahan-bahan Dalam Vivix

Info Produk – Hebatnya Bahan-bahan Dalam Vivix

=============================================================================

Promo Januari 2017

=============================================================================

Alhamdulillah..pagi ni saya berkesempatan scroll telegram perkongsian dari nutritionist di telegram grup kami.

 

kehebatan vivix

 

Hari ini saya akan fokus dengan bahan-bahan yang terdapat dalam vivix dan ianya miliki kuasa antioksidan yang sangat-sangat tinggi.

 

bahan utama dalam vivix

 

Kesemua khasiat yang terkandung dalam vivix ini merupakan kebaikan yang terdapat dalam resveratrol dan polifenol. Polifenol ada banyak jenis termasuk resveratrol  dan jenis-jenis antioksida yang lain.

 

VIVIX – resveratrol & 15 polifenol

 

 

Ramai yang tanya… “Adakah ambil vivix sahaja dah cukup? Tak perlu ambil vitamin lain?”

 

Ini jawapannya… Tidak. Vivix merupakan produk yang sangat-sangat bagus kerana mengandungi antioksida yang luar biasa hebat untuk melindungi secara keseluruhan  seluruh badan dari hujung rambut ke hujung kaki. 

 

Tetapi dalam vivix tiada vitamin b, kalsium, protin dan banyak lagi vitamin. Vivix ada perlindungan dengan menggunakan antioksida bagi seluruh badan. 

 

Hebatnya VIVIX

 

 

Kenapa vivix ni anti penuaan?

 

Vivix merupakan suplimen anti penuaan adalah disebabkan oleh bahan-bahan di dalamnya  membantu melambatkan kemusnahan sel-sel badan. Sel badan dilindungi dan ia boleh dilindungi oleh penyakit yang disebabkan oleh penuaan dan menampakkan kita nampak lebih muda. 

 

Apa berlaku sekiranya penuaan sel berlaku?

Apabila badan kita makin berusia…apa yang akan berlaku disebabkan penuaan sel?

Kita akan mengalami….

  1. Diabetes
  2. Artheritis
  3. Kanser
  4. Serangan jantung

 

4 penyakit ini sangat popular di Malaysia dan ia menyerang mereka yang semakin berusia.

 

Penyakit paling popular di Malaysia

 

Apabila kita menjaga kesihatan badan kita dengan mengambil antioksida yang tinggi… kita boleh elakkan dari pelbagai jenis penyakit yang merbahaya. Antaranya adalah…

 

  1. Anti penuaan. Ia menjaga prestasi badan kita. Nampak muda, sihat, bertenaga
  2. Penyakit sendi dapat dijauhi
  3. Kurangkan risiko penyakit kencing manis
  4. Elakkan masalah sakit jantung

Kesan pada badan kita

 

kenapa antioksida sangat penting kepada badan kita?

Apa itu radikal bebas?

 

Badan kita mengandungi tinggi radikal bebas. Ia adalah bendasing yang kita tak perlu. Jika radikal bebas tinggi, sel kita mudah musnah dan akan datang pelbagai penyakit pada kita.

 

Contoh bauksit. Pencemaran ini menyebabkan wujud radikal bebas yang tinggi dalam badan kita. Dan ia akan menyebabkan badan kita miliki penyakit.

 

Jadi bila kita tinggi dengan antioksida, segala radikal bebas dalam badan kita akan dimusnahkan dan akan dineutralkan oleh antioksida.  Pada masa yang sama akan melindungi dan menyihatkan badan. 

 

Bahan yang terdapat dalam vivix- resveratrol

 

Ada 4 gambar yang berbeza. Menunjukkan apabila kita tambah resveratrol dalam badan kita, ia akan bantu  mengurangkan keradangan dari dalam badan kita. Yang lagi bagus adalah tiada langsung keradangan ini. Bila tiada sebarang keradangan, kita dapat elakkan daripada penyakit jantung, asma, arteritis, dan sebagainya.

 

Resveratrol adalah antioksida yg sangat-sangat bagus berdasarkan banyak kajian klinikal yang dibuat.

 

Resrevatrol  dan antiradang

 

 

Selain untuk anti keradangan, ia juga membantu dalam mengawal atau mengurangkan pembesaran sel kanser dalam payudara. Resvetrol membantu mengecilkan sel kanser payudara.

Bila kita letakkan resveratrol dalam consentration yang lebih tinggi dalam sel kanser itu, sel kanser payudara itu akan mengecil.

 

KANSER SERVIKS, KANSER PROSTAT DAN KANSER KOLON

 

Polifenol seperti resvetrol sangat-sangat bagus dalam pertumbuhan kanser serviks dan kanser prostat.

 

Resveratrol  dan kanser serviks

 

Resveratrol membantu untuk mengecilkan sel kanser yang terdapat pada kolon. Apabila resveratrol diletakkan dalam consentration yang lebih tinggi, ia terbukti mengecilkan sel kanser kolon tu.

 

 

resveratrol dan kanser prostat

 

 

Resrevatrol dan kanser payudara

 

Adakah kita tahu?

 

Kanser kolon adalah kanser pembunuh no 1 di Malaysia. Seram kan? Ia adalah serius. Sangat menakutkan kita. Nampak sangat ia berdasarkan apa yang kita makan kan…

 

Resrevatrol dan Nyanyuk

 

Apabila kita semakin berusia…potensi untuk mendapatkan  masalah nyanyuk sangat tinggi. Untuk  atasi masalah nyanyuk yang sangat tinggi… ia boleh dibantu DENGAN RESVERATROL. 

 

Pencemaran bauksit di kuantan mengandungi aluminium hidrodcide. Pencemaran ini boleh merosakkan sel badan sehebat-hebatnya. Antara kesannya adalah akan mendapat alzeimer (nyanyuk) pada masa akan datang.

 

 

Bagaimana vivix membantu untuk kecantikan?

 

Resveratrol dan polefenol yang kaya dengan antioksida membantu dalam menghalang kemusnahan kolagen dengan sangat cepat.  Juteru, kolagen dapat kekal dengan lebih lama. Jadi,  akan nampak sentiasa muda 🙂

 

Landmark study 2 yang  dijalankan oleh Shaklee – uji pada produk vivix

 

Dr Elizebeth merupakan salah seorang saintis dalam membuat study terhadap vivix. Beliau bersama saintis lain membuat kajian dalam vivix dan bagaimana vivix membantu dalam kesihatan.

 

Study  ini telah menguji kepanjangan telomeres.

 

Apa itu telomeres?

 

Telomeres  adalah kromosom bahagian hujung (end of kromosum) yang menutupi DNA itu.

Dalam ujikaji ini, kepanjangan telomere diuji. Apabila telomere seseorang itu semakin pendek, menunjukkan kromosum semakin pendek. DNAnya banyak yang musnah dan ia oleh merosakkan sel-sel badan.

 

Telomeres

 

Jika telomere itu panjang, bermaksud DNAnya tidak banyak yang rosak dan sel dilindungi daripada kerosakan.

 

Panjang telomeres pengguna Shaklee

 

Hasil kajian 40% lebih rendah kadar pemendekan telomere. Perbezaan ini dibuat kepada orang yang tidak ambil vivix dengan orang yang ambil vivix.  Pengguna shaklee yang mengambil vivix selama 5 tahun setiap hari mempunyai kepanjangan telomere seperti orang yang umur 40 tahun. Ahaaa…40 tahun lebih muda tuuu. 🙂 Ini menunjukkan vivix membantu untuk mengekalkan kemudaan, keremajaan, dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat. 

 

Hasil kajian terhadap pengguna vivix

 

Pengguna shaklee yang menggunakan produk shaklee yang tinggi antioksida dan mengandungi  resveratrol dan polifenol mempunyai 11% peningkatan bagi panjang telomere.

 

 

Vivix sangat premium, bagus, dan tinggi antioksida yg mengandungi 16 jenis polifenol termasuk resveratrol yang diekstrak daripada  tumbuh-tumbuhan sahaja.  Dan ia sangat sesuai untuk semua golongan termasuk mereka yang vegetarian.

 

Wow!! hebatkan Vivix ni kan??? Haa…bulan ni Shaklee memberikan offer yang istimewa buat mereka yang ingin mengambil peluang mendapatkan vivix dengan harga yang sangat murah. Penjimatan LEBIH DARI RM490 tau.

 

Hanya dengan 1 sudu teh vivix sehari… ia mampu merubah hidup kita dan insan tersayang. Insyaallah.

 

Ingin mendapatkan suplimen terbaik untuk anda dan keluarga dengan konsultasi terbaik?

Ingin mendapatkan suplimen terbaik dan semulajadi dengan harga yang ISTIMEWA?

Ingin menjana pendapatan  hanya dari rumah?

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda mengubah hidup anda…

 

 

Salam sayang,

Master ira&hafizan

013-9422527

Founder Legasi Anugerah Terindah Group

zahirahhafizan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *