Tips Mudah Berjaya Dalam Bisnes

Terima kasih buat kawan kawan yang terus membaca blog zahirahhafiza.com ni. Sokongan kalian sangat saya hargai.

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda tips berjaya dalam bisnes.

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Cabaran tu memang lumrah untuk semua orang.   Ia untuk kuatkan kita pada masa depan.   Bila kita buat bisnes, sudah pasti ia disulami dengan impian.   Dan selagi kita memang nakkan sesuatu.    Lagi kuat dugaan akan datang pada kita.  Nak kaya tu bukan mudah.  Nak dapat sesuatu tu bukan senang.   Sebab tu kena cekal gilerr hati kita tu.Kalau sikit sikit nak giveup, jawabnya sampai bila pon kita tak akan berjaya tau.   Kejayaan bukan untuk orang yang mudah putus asa.  Jadi kalau nak berjaya, pastikan kita bukan kategori orang yang mudah putus asa ye.

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Fokus ni memang benda yang susah bagi mereka yang tak faham.   Bagi mereka yang faham, mereka tau apa itu fokus  .  Buat sesuatu dengan penuh tumpuan bila kita buat perkara tu.  Contoh dari jam 9 ke 10 malam kita nak update blog. Jadi pada masa ini kita fokus betol betol buat apa yang kita perlu tadi.   Fokus.  Bukan kejap scroll facebook.   Kejap scrol instagram.   Last last habis masa sejam camtu.   Kan penat.   Sikap orang berjaya adalah fokus.

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Untuk berjaya dalam bisnes ni kita perlu berikan komitmen yang tinggi kepada apa yang kita nak. Kita nak apa apa ni memang kena kuat dalam berikan komitmen. Sebab apa saja kejayaan memerlukan komitmen.

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Sentiasa konsisten dalam berusaha. Ada orang dia nak berjaya dalam bisnes, namun takmau konsisten. Ingat berusaha sekejap je pon terus boleh berjaya ke? Kita makan pon bukan sekali je sehari kan. Haa macam tu jugak dengan berusaha ni. Kena konsisten.

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Dah jumpa mentor yang sama bidang dengan kita? Contohnya nak buat bisnes Shaklee, dah jumpa mentor Shaklee yang betol betol bagi komitmen dengan konsisten? Follow mentor tu dan ikut rapat rapat. Namun kalau nampak mentor ni bersimpang dari jalan sepatutnya, kita kena pandai tarik hand break ye. Follow orang yang tepat je tau.

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Kalau kita terikut ikut orang yang bukan dalam bidang kita je, kita memang akan lost dan blur. Untuk mudah dan cepat, tiru dan duplicate orang yang berada dalam bidang yang sama dengan kita dan juga pada masa yang sama aplikasi segala game orang lain dalam bidang lain ke dalam bidang kita. Jadi kita akan jadi lain dari yang lain dalam bidang kita tu. Boleh faham ke?

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes

Tips Berjaya Dalam Bisnes

 

Jemput share post ni ye. Boleh follow facebook saya di Nur Zahirah.

 

Ingin dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa?

Ingin dapatkan produk Shaklee dengan konsultasi percuma?

 

Boleh hubungi nombor di bawah.

 

Salam sayang,

Masters Ira & Hafizan

013-9422527

Klik http://iralat.wasap.my untuk fast wasap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge