Susu ibu Archive

Kenapa Breastfeeding Untungkan Ibu, Ayah Dan Anak

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Terima kasih kerana sentiasa follow post kat blog ni tau hehe. Saya nak kongsikan sesuatu buat anda semua hari ni. Iaitu mengenai kehebatan breastfeeding dan keuntungannya bagi ibu,ayah dan anak itu sendiri.     Apabila kita sebagai seorang ibu membuat keputusan untuk susukan anak dengan susu kita sendiri, kita telah memberikan

10 Waktu terbaik mulakan kumpul stok susu sebelum kembali bekerja

Ada yang tanya saya.   “Saya bekerja, dan sekarang dah 30 hari berpantang. Saya pam susu 2oz je dapat. Camne ni? Saya nak masuk keje nanti camne nak cukup susu untuk bagi eksklusif susu ibu pada anak?”   Ok, saya faham keadaan puan ini. Saya secara peribadi, mulakan proses menyimpan stok susu apabila hari ke