zink Archive

Serangan jantung pada lelaki meningkat, cegah dengan suplimen untuk lelaki

Assalam dan selamat pagi semua…walla..lama xupdate my blog..huhu..takpe..pasni saya update tetiap hari k..hihi..awal2 biz dulu update blg tetiap hari..ni sekarang fokus FB ajer..tapi sebenarnya best berblog ni..sebab kita boleh tulis macam2..so saya punya pembaca blog..apakaba?anda semua sihat ke? semoga sentiasa dalam rahmat AllahSaja nak share hari ni…hari tu saya buat talk kat DSM KT..first time

Kenapa saya memilih Shaklee untuk BERPANTANG?

Semua ibu mahukan yang TERBAIK untuk si anak yang baru lahir. Begitu juga dengan saya. Saya yakin itu! Apa2 yang terbaik untuk anak, pasti itulah pilihan si ibu. Dalam zaman moden ni, macam2 set berpantang kita temui. Ada dalam bentuk jamu, malah sekarang dalam bentuk suplimen aka vitamin. Apa pilihan ibu2 sekalian? Jamu atau vitamin?

Cerita saya semasa mengandung,melahirkan dan berpantang anak ketiga

Alhamdulillah…hari ni genap 3 hari saya melahirkan seorang puteri (anak ketiga). Ia satu pengalaman yang sungguh indah untuk dikenang. Walau sakit, tapi ia merupakan penghapus dosa saya. Sakit yang betol2 dalam masa 2 jam memang memberi makna dalam hidup ni betapa besar kesakitan yang ditanggung oleh seorang ibu untuk melahirkan seorang anak. Dan pengalaman ini sedikit berbeza

Auuuuccchhhh!!! Baby gigit masa menyusu…sakitnya!

Soalan: SAYA ibu yang menyusu bayi pertama berusia sebulan. Seringkali puting saya sakit ketika menyusukan bayi, tambahan pula bayi saya baru tumbuh gigi, kini sukar untuk saya menyusukan bayi dengan selesa. Adakah ia perkara biasa? dan bagaimanakah cara untuk mengurangkan rasa sakit tersebut? * SJ-Johor Jawapan: Sebagai seorang wanita yang bergelar ibu, terlebih dahulu saya

Menggunakan Shaklee atau jamu untuk berpantang dan keguguran? Saya memilih vitamin Shaklee..kenapa??

Ramai orang bertanya saya…‘ira..u amik ape ye masa pantang? Then pada masa yang sama u kumpul stok susu…’..hmmm..jawapan saya simple je..’SHAKLEE’…dan mereka terus bertanya..’La…Shaklee pon ada set berpantang ke?? tak tahu la pulak….lagi murah dari jamu pulak tu..dahla kualiti memang tip top!‘ Tulaaa….belum kenal..memang takkan jatuh cinta! Serius…dulu pon saya pikir Shaklee ni sama je

Kecantikan dan kepentingan antioksida untuk kulit

Pernahkah anda mendengar tentang antioksida? Dalam beberapa buah buku berkaitan suplimen yang saya baca, banyak yang menyentuh tentang antioksida. Pentingnya antoksida ni sehingga ia menjadi elemen asas dalam dunia suplimen di mana tanpanya..sel2 dan badan kita ni akan menghadapi masalah. Dan pagi ni saya nak bercerita tentang kepentingan antioksida untuk kulit. Saya share kan dari

Set Berpantang Eksklusif di zaman moden ini..tidak membahayakan langsung..malah SEMAKIN Menyihatkan~

Ada yang tanya saya…ada ke Shaklee sediakan set untuk berpantang? Jawapan saya? Sudah semestinya ada! Sebab dalam Shaklee semuanya memang lengkap…Apa tema Shaklee ye? “NATURALLY SAFE, PROVEN EFFECTIVE…ALWAYS SAFE, ALWAYS WORK, ALWAYS GREEN!!” Haaa..ni dia tema utama Shaklee. Dan tak mustahillah semua produk Shaklee sangat2 lah best! Bagi sesiapa yang sedang mencari set untuk berpantang…lebih

Testimoni: “Dah nampak kesan yang hebat walau baru makan 4 hari SET BERPANTANG Euphoria”~ Puteri Yana Norehan

Selamat berhari minggu hari ni….Bagaimana dengan anda di luar sana? Sihat ke? Untuk ibu2 yang sedang berpantang..semoga anda tabah dalam menyimpan stok susu yang maksimum selama 60 atau 90 hari ni (bagi yang bekerja)..Untuk ibu2 yang surirumah pon saya ucapkan semoga sepanjang waktu pantang ni anda bertenaga dan sentiasa segar dan ceria.. Hari ni saya

Bila dah puas hati bila dah mula mencuba…terus jatuh cinta dengan SHAKLEE

Alhamdulillah….pagi jumaat yang sangat menceriakan saya. Diharapkan ia juga menceriakan anda juga. Saya lagi gembira dan ceria apabila membaca membaca entry dari anak buah saya ni…Jom kita baca ceritanya tentang cmne Yati jatuh cinta dengan Shaklee…Memang saya sangat2 teruja. Senyummmm je ni:). Amik dari blog ni.Hari ini sy nak kongsi testimoni sy sendiri after ambik

Cara atasi rambut gugur

Apakah penyebab rambut gugur?Rambut kita sebenarnya sering mengalami keguguran kerana ia adalah proses semulajadi rambut – gugur dan tumbuh semula. Ibu yang baru melahirkan anak pasti mendapati rambut mereka mengalami pengguguran tatkala usia anak 3-4 bulan kerana perubahan hormon. Namun bila ia berlaku dengan begitu esktrem, pastinya mendatangkan keresahan.. Apakah yang boleh membantu untuk mengatasi