Untuk ibu hamil Archive

Pengalaman manis dan istimewa melahirkan anak ke 4 ~ Muhammad Hafiz Hazim

Alhamdulillah, dah lama saya nak menulis topik ini untuk disemadikan di dalam blog zahirahhafizan.com ini. 🙂 . Sudah pasti ia adalah pengalaman yang cukup manis buat saya sebagai seorang ibu. Tiada yang lebih berharga dari ini. Pengalaman melahirkan zuriat sendiri.   Jujur saya katakan, semasa mengandungkan Hazim, saya pernah terlintas. Jika ini adalah kali terakhir

Bersalin dan menyusukan 3 anak tanpa henti selama 6 tahun!

Alhamdulillah, lama ingin saya coretkan di sini kisah ini. Hari ini baru berkesampaian. Saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai pengalaman peribadi saya berkenaan bersalin dan menyusukan 3 anak syurga saya ini tanpa henti selama 6 tahun! Ye, 6 tahun! Dari 2009-2014.       Bermula tahun 2009, saya melahirkan anak sulong kami, Muhammad Hafiz

Senaman untuk ibu2 mengandung kekal sihat bertenaga sehingga ke labour room

Senaman ketika hamil mempunyai banyak manfaat. Senaman ketika mengandung mampu untuk meningkatkan stamina bakal ibu. Banyak kajian menunjukkan senaman membantu memudahkan proses bersalin kerana wanita ada tenaga kuat untuk meneran dan menolak bayi keluar.Apabila bersenam, aliran darah menjadi lebih lancar. Maknanya lebih banyak oksigen dihantar ke otak dan seluruh badan yang membuatkan wanita berasa lebih

Dulu lembik je….tapi sekarng boleh uruskan anak2 sendiri walau pregnant anak ke 3….Segar sentiasa walau pregnant!!

salam selasa buat semua…..saya nak berkongsi satu info pagi ni…iaitu set yang sesuai untuk preggy mom… Saya dapat sms dari customer saya.. “kak..thanks perkenalkan saya dengan set pregnancy ni…saya tak rasa terlalu penat macam dulu walau saya uruskan anak sorang2 tanpa suami di sisi…saya sangat sukakannya!!dulu…saya kena biarkan anak2 saya 2 orang ni..balik keje je..saya

Lagi testimoni yang menceriakan saya~ Pengakuan ibu mengandung anak ke 4

Pagi ni saya agak terkejar2…tapi bila saya baca testimoni ni…saya sungguh heppi! Apa taknye…ia macam kes saya yang sedang berbadan dua untuk anak ketiga. Cuma saya takde alergic sangat macam customer ni. Terima kasih kepada Kak Cery atas perkongsian. Jom kita baca ye… Apabila baca feedback yg best.. memang sangat sangat sangat menceriakan hari saya..