Shaklee Sitiawan Archive

Cara Keputihan Hilang Dengan Cepat

Hari ni saya nak kongsikan mengenai satu kisah benar.   Puan Khairun hubungi saya 8 hari lepas. Beliau alami masalah gatal yang amat pada bahagian sulit akibat keputihan.   Banyak pula tu.   Puan Khairun hamil 3 bulan. Mesti ramai dah tahu kan ni.   Jika berlaku keputihan di kala hamil, ia boleh berlaku infeksi

Idea Lebih Banyak Bila Guna Omegaguard

Ada seorang kawan saya kongsikan pengalamannya dalam mengamalkan Omegaguard Shaklee tau.   Iaitu…   Ideanya mencurah-curah dengan sungguh banyak tau. Tak putus idea kiranya 😀     Best kan?   Sebab apa jadi camni?   Omegaguard ni ada kuantiti DHA dan EPA yang tinggi dan berkualiti. Kita sememangnya tahu, minyak ikan merupakan makanan otak.  

Akibat Vivix, Kaki Keluarkan Nanah Yang Bersarang

Saya kongsikan hari ni satu kisah dari teman saya.   Ni kisah customernya sendiri tau.   Kisah benar pesakit diabetis tahap potong kaki.   Customer ni repeat oder Vivix.   Bulan lepas dia beli sebotol. Harganya RM503. Masa ni dia nak cuba try test je Vivix ni, tak mau jadi ahli.   Bulan ni dia nak

Jika Keguguran, Salah Siapa?

Keguguran. Jangan salahkan diri sendiri.   Puncanya bukan sebab makan nenas. Puncanya bukan sebab rahim tak kuat. Bukan sebab mengangkat benda berat, dan bukan sebab mengalami tekanan hidup atau stress.   Ramai yang mengalaminya. Keguguran pada tiga bulan pertama memang kerap berlaku. Jika seratus wanita hamil, seramai 20 akan keguguran (20%), mungkin juga jumlah sebenar

Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.   Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja

15 Tahun Kunyah Lecithin ~ Tak Muak Ke?

Saya nak kongsikan kisah salah seorang saya dalam mentor Shaklee ni berkenaan kisahnya yang 15 tahun kunyah lecithin. Bukan telan awak, kunyah! Bila macam ni kan…saya teringat tektik saya pada anak-anak. Saya suruh diorang kunyah lecithin tu. Hahaha. Alamak tersama lah pulak dengan Kak N. Anak saya buat muka tau mula-mula tu. Sebab lecithin ni

Kurobe Alphine Route, Jepun. Kami Datangg!!!

Subnallah!! Adrenalin rush memuncak bila tengok gambar-gambar ni! Kami akan ke sini Mei 2017 nanti! Kurobe Alphine Route, Jepun. Bersama Shaklee untuk trip kali ke 7 bersama Shaklee sepanjang 6 tahun berbisnes Shaklee. Gambar ni serius buat Kak Zeq takleh tidur malam! I really love snow. Even tak pernah pegang. Even tak pernah sentuh. Even

Offer December 2016 Dari Shaklee ~~Apa Dia Ye?

Baru sempat nak kongsi apa offer bulan ni tau. Heehe. Haaa ni offernya tau.     Vitalea Kids Buy 3 free 1>>info pasal vitalea kids sini Kolagen Buy 2 diskaun 5%, buy 6 free 1 ( dapat FREE membership)>>info pasal kolagen kat sini. Carotomax Buy 1, free 1 pada setiap pembelian 150uv. >> info pasal

Penyusuan Malam Dan Kerosakan Gigi

Ada mitos mengatakan yang apabila anak kecil menyusu di waktu malam, ia menyebabkan gigi anak kecil ini berlubang. Ye ke? Persatuan Pergigian Kanak-kanak di Amerika Syarikat pada tahun 1996 membuat ketetapan elakkan daripada menyusukan anak terutama pada waktu malam sebaik sahaja gigi bayi mula tumbuh.   Kerosakan gigi berlaku disebabkan oleh bakteria streptokokus mutants yang

Respon Keluarga Bila Insan Tersayang Dapat Kesan

Bila insan kesayangan kita makin sihat dek kerana satu-satu produk ni, agak-agaknya apa jadi pada kita? YES! Keyakinan kita makin bertambah. Banyak pulak tu bertambah! Excited tak yah cakap la.   Sebab tu bila nak cuba pada mak ayah satu-satu produk, memang kita kena buat study sikitlah tau. Jangan main ambik je entah sape-sape share