Shaklee Paka Archive

Jika Keguguran, Salah Siapa?

Keguguran. Jangan salahkan diri sendiri.   Puncanya bukan sebab makan nenas. Puncanya bukan sebab rahim tak kuat. Bukan sebab mengangkat benda berat, dan bukan sebab mengalami tekanan hidup atau stress.   Ramai yang mengalaminya. Keguguran pada tiga bulan pertama memang kerap berlaku. Jika seratus wanita hamil, seramai 20 akan keguguran (20%), mungkin juga jumlah sebenar

Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.   Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja

Tips Mudah Memilih Model Tudung

Nampak model model tudung lawa lawa kan? Perghh. Meleleh air liur tengok tudung tu disebabkan salah satu faktornya adalah modelnya tau.   Ngaku tak? Hehe   Cuba kalau ambil model tudung yang tak seberapa lawa… agak-agak terjentik tak nak beli tudung tu? 😁     Ni saya kongsikan tips memilih model tudung tau. Tips ni

Cara Buat Duit Poket Dengan Shaklee Tanpa Menjual Mahupon Berbisnes

Mesti ramai yang teringin sangat untuk dapatkan duit poket kan? Lagi lagi duit poket yang percuma. Contohlah awak surirumah. Setiap hari dapat duit poket geli geli dalam RM100. Wah! Kalau 10 hari dah RM1000. Kalau 30 hari dah RM3000. Best ke best? Duit poket geli geli masuk poket. Alaa. Kalau dapat RM1000 sebulan pon syukur

LAT Fighters Tinju Retreat #1 ~ Apa Yang Best?

Saya terfikir untuk memberikan yang terbaik untuk kumpulan bisnes saya yang serius untuk berjaya dalam Shaklee ni. Sebab itulah saya fikirkan untuk membina  satu platform untuk memudahkan kumpulan bisnes saya ni iaitu Legasi Anugerah Terindah.   Saya sediakan platform cross coaching sesama downline saya yang mana saya sedar yang saya bukannya pakar dalam segenap segi

“Ubat” Mudah Bersalin Dan Kurangkan Rasa Sakit Contraction

Semalam saya up kan status saya di Nur Zahirah (jemputlah follow ye 🙂 ) sebegini.   Sesiapa mahu dapatkan “ubat” untuk mudah bersalin dan kurangkan rasa sakit contraction…boleh tanya saya bagaimana. Pm saya di 0139422527 ye 🙂   Dan memanglah ramaiii yang pm walau tak komen pape kat post saya tu 🙂 . Ramai terus

Kenapa Doktor Bruce Daggy Jatuh Cinta Dengan Shaklee?

Beliau bukan calang-calang seorang lelaki tua. Namun beliau merupakan seorang tua yang miliki akal yang tajam, genius, bijak, dan so smart walau di usia 60-an. Pada usia 60-an ni, beliau bukan tukang sapu ye, namun Ketua segala saintis di Shaklee. Memegang jawatan sebagai Shaklee Chief Science Officer!       Dengar sendiri pengakuannya di sini.

Apa Pilihan Kita? Tua Dengan Sakit atau Tua Dengan Sihat?

Ramai orang sangkakan yang dia tidak boleh mengubah apa-apa apabila usia semakin meningkat. Ramai yang merasakan yang dia hanya perlu ikut flow dengan haya melihat dengan hati yang sayu dan cuba redha. Ramai yang sangkakan apabila tua sudah tentu diri akan dikunjungi penyakit kronik dan akhirnya menutup tirai usia dengan penyakit itu bersama.   Sebenarnya

Jaga Makan Namun Tetap Juga Sakit Kritikal~Kenapa?

Pernah terfikirkah kita mengenai hal ini? Kenapa tetap ada yang sakit kritikal juga walau seseorang tu makan buah, sayur dan makanan-makanan yang sihat?   “Dah nak buat macamana, dah dia punya bahagian lah tu”   Itu saya tahu. Jika Allah kata yang Allah akan berikan seseorang penyakit, dan ajal sekalipon. Tidak dapat siapa yang menghalangnya.

15 Tahun Kunyah Lecithin ~ Tak Muak Ke?

Saya nak kongsikan kisah salah seorang saya dalam mentor Shaklee ni berkenaan kisahnya yang 15 tahun kunyah lecithin. Bukan telan awak, kunyah! Bila macam ni kan…saya teringat tektik saya pada anak-anak. Saya suruh diorang kunyah lecithin tu. Hahaha. Alamak tersama lah pulak dengan Kak N. Anak saya buat muka tau mula-mula tu. Sebab lecithin ni