Shaklee Paka Archive

Bahayanya Penyakit Kardiovaskular!

Penyakit kardiovaskular merupakan penyakit saluran darah. Ia juga  dikenali sebagai penyakit jantung. Penyakit ini melibatkan pelbagai masalah yang berkaitan dengan proses yang dipanggil aterosklerosis.  Aterosklerosis adalah suatu keadaan yang berlaku apabila plak dibina di dalam dinding arteri. pembentukan ini menyempitkan arteri, menjadikannya lebih sukar untuk darah mengalir melalui. Jika membentuk darah beku (blood cot), ia boleh menghentikan

Sebelum Hamil Apa Perlu Diketahui?

Hari ni saya nak berkongsi mengenai bagaimana perancangan untuk kehamilan itu sangat penting dalam usaha memberikan yang terbaik buat si bayi, ibu dan ayahnya.   Untuk memastikan proses kehamilan kita bermula dengan sebaik-baiknya, kita perlu berpandangan jauh. Terdapat beberapa langkah yang kita perlu ambil yang bukan saja untuk meningkatkan peluang untuk hamil, malah ia juga

Nak Berjaya Dalam Shaklee Apa Perlu Buat?

Ada orang tanya Kak Zeq, “Kenapa dalam Shaklee kena selalu pergi kelas?” Hmm. Ok Kak Zeq nak cerita ye. Ni rahsia kami di syarikat minyak terulung di Malaysia tau. Sebab Kak Zeq dari sana sebelum berShaklee😀. Anak didik Petronas dari kecik sampai ke dah anak 3😀. Di Petronas, setiap staff diwajibkan untuk hadir course (maknanya

Jika Keguguran, Salah Siapa?

Keguguran. Jangan salahkan diri sendiri.   Puncanya bukan sebab makan nenas. Puncanya bukan sebab rahim tak kuat. Bukan sebab mengangkat benda berat, dan bukan sebab mengalami tekanan hidup atau stress.   Ramai yang mengalaminya. Keguguran pada tiga bulan pertama memang kerap berlaku. Jika seratus wanita hamil, seramai 20 akan keguguran (20%), mungkin juga jumlah sebenar

Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.   Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja

Tips Mudah Memilih Model Tudung

Nampak model model tudung lawa lawa kan? Perghh. Meleleh air liur tengok tudung tu disebabkan salah satu faktornya adalah modelnya tau.   Ngaku tak? Hehe   Cuba kalau ambil model tudung yang tak seberapa lawa… agak-agak terjentik tak nak beli tudung tu? 😁     Ni saya kongsikan tips memilih model tudung tau. Tips ni

Cara Buat Duit Poket Dengan Shaklee Tanpa Menjual Mahupon Berbisnes

Mesti ramai yang teringin sangat untuk dapatkan duit poket kan? Lagi lagi duit poket yang percuma. Contohlah awak surirumah. Setiap hari dapat duit poket geli geli dalam RM100. Wah! Kalau 10 hari dah RM1000. Kalau 30 hari dah RM3000. Best ke best? Duit poket geli geli masuk poket. Alaa. Kalau dapat RM1000 sebulan pon syukur

LAT Fighters Tinju Retreat #1 ~ Apa Yang Best?

Saya terfikir untuk memberikan yang terbaik untuk kumpulan bisnes saya yang serius untuk berjaya dalam Shaklee ni. Sebab itulah saya fikirkan untuk membina  satu platform untuk memudahkan kumpulan bisnes saya ni iaitu Legasi Anugerah Terindah.   Saya sediakan platform cross coaching sesama downline saya yang mana saya sedar yang saya bukannya pakar dalam segenap segi

“Ubat” Mudah Bersalin Dan Kurangkan Rasa Sakit Contraction

Semalam saya up kan status saya di Nur Zahirah (jemputlah follow ye 🙂 ) sebegini.   Sesiapa mahu dapatkan “ubat” untuk mudah bersalin dan kurangkan rasa sakit contraction…boleh tanya saya bagaimana. Pm saya di 0139422527 ye 🙂   Dan memanglah ramaiii yang pm walau tak komen pape kat post saya tu 🙂 . Ramai terus

Kenapa Doktor Bruce Daggy Jatuh Cinta Dengan Shaklee?

Beliau bukan calang-calang seorang lelaki tua. Namun beliau merupakan seorang tua yang miliki akal yang tajam, genius, bijak, dan so smart walau di usia 60-an. Pada usia 60-an ni, beliau bukan tukang sapu ye, namun Ketua segala saintis di Shaklee. Memegang jawatan sebagai Shaklee Chief Science Officer!       Dengar sendiri pengakuannya di sini.