Shaklee Keramat Archive

15 Fakta Tentang Vivix Yang Orang Selalu Tanya

Pagi ni saya memang nekad nak gali lagi pasal vivix. Sebab saya tahu saya belum gali habis lagi pasal vivix. Jadi apa lagi, saya pergi lah ke blog otai Vivix team LAT Family iaitu Coordinator Raihanah. Tau tak dia dah buat post pasal Vivix lebih dari 250 post tau. Lunyai mak Shaklee dia rasa. Tak

Cara Stabilkan Darah Tinggi Seawal 3 Hari

Hari ni saya nak kongsikan mengenai Cara Stabilkan Darah Tinggi Seawal 3 Hari yang saya dapat dari perkongsian dengan doktor dan kawan-kawan nutrisi saya. Juga dari pembacaan saya. Cara Stabilkan Darah Tinggi Seawal 3 Hari: Kisah Tragis Pesakit Darah Tinggi   Ramai orang muda sekarang ni pon alami masalah ni kan. Cik darah tinggi. Saya nak

Cara Keputihan Hilang Dengan Cepat

Hari ni saya nak kongsikan mengenai satu kisah benar.   Puan Khairun hubungi saya 8 hari lepas. Beliau alami masalah gatal yang amat pada bahagian sulit akibat keputihan.   Banyak pula tu.   Puan Khairun hamil 3 bulan. Mesti ramai dah tahu kan ni.   Jika berlaku keputihan di kala hamil, ia boleh berlaku infeksi

Idea Lebih Banyak Bila Guna Omegaguard

Ada seorang kawan saya kongsikan pengalamannya dalam mengamalkan Omegaguard Shaklee tau.   Iaitu…   Ideanya mencurah-curah dengan sungguh banyak tau. Tak putus idea kiranya 😀     Best kan?   Sebab apa jadi camni?   Omegaguard ni ada kuantiti DHA dan EPA yang tinggi dan berkualiti. Kita sememangnya tahu, minyak ikan merupakan makanan otak.  

Akibat Vivix, Kaki Keluarkan Nanah Yang Bersarang

Saya kongsikan hari ni satu kisah dari teman saya.   Ni kisah customernya sendiri tau.   Kisah benar pesakit diabetis tahap potong kaki.   Customer ni repeat oder Vivix.   Bulan lepas dia beli sebotol. Harganya RM503. Masa ni dia nak cuba try test je Vivix ni, tak mau jadi ahli.   Bulan ni dia nak

Sebelum Hamil Apa Perlu Diketahui?

Hari ni saya nak berkongsi mengenai bagaimana perancangan untuk kehamilan itu sangat penting dalam usaha memberikan yang terbaik buat si bayi, ibu dan ayahnya.   Untuk memastikan proses kehamilan kita bermula dengan sebaik-baiknya, kita perlu berpandangan jauh. Terdapat beberapa langkah yang kita perlu ambil yang bukan saja untuk meningkatkan peluang untuk hamil, malah ia juga

Nak Berjaya Dalam Shaklee Apa Perlu Buat?

Ada orang tanya Kak Zeq, “Kenapa dalam Shaklee kena selalu pergi kelas?” Hmm. Ok Kak Zeq nak cerita ye. Ni rahsia kami di syarikat minyak terulung di Malaysia tau. Sebab Kak Zeq dari sana sebelum berShaklee😀. Anak didik Petronas dari kecik sampai ke dah anak 3😀. Di Petronas, setiap staff diwajibkan untuk hadir course (maknanya

Jika Keguguran, Salah Siapa?

Keguguran. Jangan salahkan diri sendiri.   Puncanya bukan sebab makan nenas. Puncanya bukan sebab rahim tak kuat. Bukan sebab mengangkat benda berat, dan bukan sebab mengalami tekanan hidup atau stress.   Ramai yang mengalaminya. Keguguran pada tiga bulan pertama memang kerap berlaku. Jika seratus wanita hamil, seramai 20 akan keguguran (20%), mungkin juga jumlah sebenar

Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.   Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja

LAT Fighters Tinju Retreat #1 ~ Apa Yang Best?

Saya terfikir untuk memberikan yang terbaik untuk kumpulan bisnes saya yang serius untuk berjaya dalam Shaklee ni. Sebab itulah saya fikirkan untuk membina  satu platform untuk memudahkan kumpulan bisnes saya ni iaitu Legasi Anugerah Terindah.   Saya sediakan platform cross coaching sesama downline saya yang mana saya sedar yang saya bukannya pakar dalam segenap segi