Shaklee Kemasik Archive

Akibat Vivix, Kaki Keluarkan Nanah Yang Bersarang

Saya kongsikan hari ni satu kisah dari teman saya.   Ni kisah customernya sendiri tau.   Kisah benar pesakit diabetis tahap potong kaki.   Customer ni repeat oder Vivix.   Bulan lepas dia beli sebotol. Harganya RM503. Masa ni dia nak cuba try test je Vivix ni, tak mau jadi ahli.   Bulan ni dia nak

Teman Tidur Yang Lena Tanpa Dadah

Kata orang, bila dah jatuh cinta, lautan api penuh bara merah menyala pon sanggup diredah jua. Begitu juga bila sudah mencuba Ostematrix yang tidak pernah gagal menyentuh rasa. Tidur acah acah ayam takutkan musang tidak lagi kunjung tiba. Kerana kali ni pantang jumpa bantal sudah mampu tidur lena hingga ke pagi esoknya. Itulah penangan ostematrix

Kasih Anak Pada Maknya

Alhamdulillah. Balik satu malam ziarah mak yang tak sihat memang mengubat sungguh sungguh jiwa anak yang maknya sentiasa di hatinya walau nun jauh di mata. Walau terpaksa pontengkan sekolah anak-anak kami untuk 2 hari ni tak apa lah asalkan puas hati tengok mak depan mata. Kita qada homework mandarin sama-sama ok haha. Perjalanan 5 jam

Pelan Pemakanan Yang Sihat Untuk Tujuan Detoks

Menyusuri dari post saya berkenaan dengan Perlukah Kita Detoks  ini, saya kongsikan pula apa keistimewaan Total Detox Solution bersama Shaklee pula.   Selalunya kalau kita beli apa-apa bahan untuk detoks di pasaran, konsepnya macam ni.   “Awak minum ni selama 3 hari. Lepas tu selesai”   Errrkk. Tahukah kita yang toksin dalam badan kita ni bukan

Perlukah Kita Detoks?

Hari ni saya ada hadir kelas secara online di telegram bersama Nutritionist Shaklee Penang iaitu Miss Kate.     Bolehkah badan kita detoks sendiri sebenarnya?   Sebenarnya, badan kita miliki 5 organ detoks yang berfungsi untuk membantu badan kita menyingkirkan toksin toksin dari badan setiap hari.   Paru paru untuk mengeluarkan gas karbon dioksida dari

Bahayanya Penyakit Kardiovaskular!

Penyakit kardiovaskular merupakan penyakit saluran darah. Ia juga  dikenali sebagai penyakit jantung. Penyakit ini melibatkan pelbagai masalah yang berkaitan dengan proses yang dipanggil aterosklerosis.  Aterosklerosis adalah suatu keadaan yang berlaku apabila plak dibina di dalam dinding arteri. pembentukan ini menyempitkan arteri, menjadikannya lebih sukar untuk darah mengalir melalui. Jika membentuk darah beku (blood cot), ia boleh menghentikan

Sebelum Hamil Apa Perlu Diketahui?

Hari ni saya nak berkongsi mengenai bagaimana perancangan untuk kehamilan itu sangat penting dalam usaha memberikan yang terbaik buat si bayi, ibu dan ayahnya.   Untuk memastikan proses kehamilan kita bermula dengan sebaik-baiknya, kita perlu berpandangan jauh. Terdapat beberapa langkah yang kita perlu ambil yang bukan saja untuk meningkatkan peluang untuk hamil, malah ia juga

Nak Berjaya Dalam Shaklee Apa Perlu Buat?

Ada orang tanya Kak Zeq, “Kenapa dalam Shaklee kena selalu pergi kelas?” Hmm. Ok Kak Zeq nak cerita ye. Ni rahsia kami di syarikat minyak terulung di Malaysia tau. Sebab Kak Zeq dari sana sebelum berShaklee😀. Anak didik Petronas dari kecik sampai ke dah anak 3😀. Di Petronas, setiap staff diwajibkan untuk hadir course (maknanya

Jika Keguguran, Salah Siapa?

Keguguran. Jangan salahkan diri sendiri.   Puncanya bukan sebab makan nenas. Puncanya bukan sebab rahim tak kuat. Bukan sebab mengangkat benda berat, dan bukan sebab mengalami tekanan hidup atau stress.   Ramai yang mengalaminya. Keguguran pada tiga bulan pertama memang kerap berlaku. Jika seratus wanita hamil, seramai 20 akan keguguran (20%), mungkin juga jumlah sebenar

Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.   Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja