Shaklee di Bintulu Archive

FLY Potluck Gathering dan Family Time di Nur Laman Bestari Ulu Yam

Kami actually lama dah nak gi bawa anak-anak mandi air terjun. Cuma tak berani sebab ramai kan orang mati lemas kat air terjun.   Sehinggalah Sabtu lepas. Sempena FLY potluck gathering bersama keluarga Shaklee.   Kami pergi awal sehari. Pengalaman tidur dalam kabin tau. Kami ingatkan kabin ni takde aircond. Tapi betollah. Canggih! Hihi. Kabin

Breastfeeding Workshop Kali Pertama di Shaklee

Kelmarin,  saya dan suami sertai breastfeeding workshop anjuran Shaklee.   Mula-mula bila kami tahu Shaklee nak buat breastfeeding workshop ni kan…rasa sangat excited!   Betapa Shaklee menyokong penyusuan ibu tau. Suami terus block date. Kami terus masukkan date 13 Ogos tu dalam kalender kami suami isteri.       Bila ke KL untuk sertai workshop

LAT Team Up! Di HQ

Alhamdulillah, sempat buat LAT Team Up! Di Hq baru-baru ini masa di KL. 2 jam masa digunakan sebaiknya. Kebanyakannya saya baru kali pertama jumpa tau. So excited!   2 objektif yang saya nak capai dalam LAT Team Up! Kali ni adalah anak buah tahu bagaimana cara kira bonus dengan tepat dengan pelbagai kes. Yang kedua,

Kenapa Shaklee Cipta Ostematrix?

Tentu ada satu persoalan kan? Kenapa Shaklee cipta ostematrix.   Di Malaysia sahaja…40% rakyat Malaysia berisiko mendapat osteoporosis memandangkan jumlah ini lazimnya tidak mengambil kalsium yang cukup dari nutrisi harian.   Tahukah kita yang di kala usia berusia lebih dari 30 tahun…badan kita mula kekurangan kalsium?   Sebab itulah…kita perlu mengambil kalsium dari diet harian.

Cara Mudah Guna Google Translate

Dalam dunia semua di hujung jari ini…kita perlu lebih ke depan dalam mencari sesuatu maklumat. Maklumat ada dalam pelbagai bahasa. Jadi, kita perlu tahu semua bahasa itu.   Namun, kalau nak tahu sesuatu tu dengan cara pergi belajar bahasa tersebut, sah-sah akan ambil banyak masa kerana kita nak belajar satu-satu kan?   Jadi kita guna

Resepi Ikan Bakar Mudah Dan Cepat Namun Sedap

Resepi ikan bakar ni saya dah buat sendiri. Memang sedap. Saya bukannya pandai masak mana. Jadi kita selalu guna resepi yang simple simple je dan cepat. Cepat tu paling utama tau bagi saya. Sebab saya kejar masa hehe   At least kalau anak menangis duk kat kaki pon…saya boleh siap masak hihi. Anak kecik-kecik camni

Mudahnya Berbisnes Shaklee

Ramai yang berkira-kira semasa nak mulakan bisnes. Susah ke bisnes ni? Atau senang macam petik jari je? Saya nak kongsi dengan anda hari ini mengenai susah dan senang dalam bisnes.   Apa niat nak bisnes ni?   Saya tahu kita semua nak kaya. Tapi jika niat bisnes sebab nak kaya…kita tidak akan kaya sebenarnya. Haaa..mesti

Offer Istimewa Shaklee Mac 2016

Lailailai…Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua pembaca blog zahirahhafizan.com. Terima kasih sebab selalu singgah sini ye. Saya tahu… ramai yang tertanya-tanya… “Apakah Offer Istimewa Shaklee pada bulan Mac 2016 ni ye?”   SENARAI OFFER SHAKLEE MAC 2016   Shaklee buat offer berikut iaitu ESP Beli 6 Percuma 1 ESP Beli 2 Diskaun 5% Vitalea for

Diabetes Boleh Menyebabkan Buta

Hari ini saya ingin berkongsi mengenai kesan diabetes kepada mata dan akhirnya boleh menjadi buta.   Kajian Mata Kebangsaan 1996 menganggarkan terdapat 63,000 individu buta dan 53,000 orang mengalami rabun teruk di Malaysia.   Antara punca utama masalah ini ialah penyakit diabetes yang boleh memberi kesan sampingan buruk kepada mata.   Penyakit diabetes ialah penyakit

Simptom Awal Diabetes Yang Tidak Disedari

Sebelum berlaku satu-satu yang kritikal kepada badan kita…sudah tentu ia hadir simptom-simptomnya terlebih dahulu.   Sebenarnya…apa simptom untuk diabetes ni ye? Cuba kita tengok di bawah ni… Adakah kita mahupon insan kesayangan kita alami simptom ini ye? Saya ada kongsikan dari sini.   Haus atau dahaga yang keterlaluan terutamanya di tengah malam. Letih dan lemah