Shaklee di Bintulu Archive

Pentingnya Anak Bersatu Dalam Sihatkan Mak Ayah

Apabila kita dan adik beradik kita bersatu, semuanya akan mudah dan boleh diselesaikan dengan cara yang baik. Bukannya bergaduh dek kerana pendapat tidak sama. Mak dan ayah pon akan rasa senang hati apabila melihat anak-anaknya bersatu. Yang sakit pon, boleh makin cepat sihat kerana perkara positif sentiasa hadir dalam keluarga terutama antara anak-anaknya miliki hubungan

Eksklusifnya Buah Kristal Sarawak!

4 tahun saya di Miri, tak pernah jumpa tau buah ni.   Tup-tup selepas 4 tahun saya tinggalkan Sarawak, eh eh…baru kenal buah ni. Hehe.   Mula-mula pegang buah ni, tengok macam pelik apasal semua orang duk ketuk-ketuk meja sambil pegang buah ni.     Rupa-rupanya, sebab buah ni miliki kulit yang keras. Memang keras!

Offer November 2016 Dari Shaklee~ Apa Dia Ye?

Alhamdulillah. Dah masuk November 16 🙂 Mesti semua ternanti-nantikan apa offer yang diberikan oleh Shaklee untuk bulan November 2016 ni kan? Ok…tadaaa. Ini offernya ye 🙂     Nutriferon Buy 6 Free 1 dan ambil 2 dapat less 5% >>info pasal nutriferon sini Lecithin Buy 3 free 1>>  info pasal lecithin sini Alfalfa small dan

5 Tips Sentiasa Ingat Makan Vitamin Tanpa Lupa

“Alamak! Terlupa nak makan vitamin hari ni lah…Patutlah badan rasa penat semacam je nih.”   Pernah jadi macam ni bila dah kat bantal semasa dah nak tidur jam 10,30 malam? Or even jam 12 pagi dah sebab sibuk seharian.   Badan kita memang perlukan vitamin. Sebab tulah kita rasa letih keterlaluan kerana badan kita kekurangan

Bersama Membina Coordinator

Alhamdulillah. Saya fully recharged! Seronok yang sangat rasa. Even saya speaker, saya recharge semalam. Dalam memberi, kita juga menerima kan. Secara tak langsung pon walau dari kata-kata sendiri. Sebagai refresher pada apa yang kita sudah tahu selama ni.     Kelas bermula dengan penyampaian dari Master Ainul. Master Ainul share pasal trip Shaklee ke Orlando

FLY Potluck Gathering dan Family Time di Nur Laman Bestari Ulu Yam

Kami actually lama dah nak gi bawa anak-anak mandi air terjun. Cuma tak berani sebab ramai kan orang mati lemas kat air terjun.   Sehinggalah Sabtu lepas. Sempena FLY potluck gathering bersama keluarga Shaklee.   Kami pergi awal sehari. Pengalaman tidur dalam kabin tau. Kami ingatkan kabin ni takde aircond. Tapi betollah. Canggih! Hihi. Kabin

Breastfeeding Workshop Kali Pertama di Shaklee

Kelmarin,  saya dan suami sertai breastfeeding workshop anjuran Shaklee.   Mula-mula bila kami tahu Shaklee nak buat breastfeeding workshop ni kan…rasa sangat excited!   Betapa Shaklee menyokong penyusuan ibu tau. Suami terus block date. Kami terus masukkan date 13 Ogos tu dalam kalender kami suami isteri.       Bila ke KL untuk sertai workshop

LAT Team Up! Di HQ

Alhamdulillah, sempat buat LAT Team Up! Di Hq baru-baru ini masa di KL. 2 jam masa digunakan sebaiknya. Kebanyakannya saya baru kali pertama jumpa tau. So excited!   2 objektif yang saya nak capai dalam LAT Team Up! Kali ni adalah anak buah tahu bagaimana cara kira bonus dengan tepat dengan pelbagai kes. Yang kedua,

Kenapa Shaklee Cipta Ostematrix?

Tentu ada satu persoalan kan? Kenapa Shaklee cipta ostematrix.   Di Malaysia sahaja…40% rakyat Malaysia berisiko mendapat osteoporosis memandangkan jumlah ini lazimnya tidak mengambil kalsium yang cukup dari nutrisi harian.   Tahukah kita yang di kala usia berusia lebih dari 30 tahun…badan kita mula kekurangan kalsium?   Sebab itulah…kita perlu mengambil kalsium dari diet harian.

Cara Mudah Guna Google Translate

Dalam dunia semua di hujung jari ini…kita perlu lebih ke depan dalam mencari sesuatu maklumat. Maklumat ada dalam pelbagai bahasa. Jadi, kita perlu tahu semua bahasa itu.   Namun, kalau nak tahu sesuatu tu dengan cara pergi belajar bahasa tersebut, sah-sah akan ambil banyak masa kerana kita nak belajar satu-satu kan?   Jadi kita guna