Shaklee di Bintulu Archive

10 Tips Tingkatkan Imun Sistem Di Musim Hujan

Assalamualaikum dan terima kasih kepada pembaca zahirahhafizan.com kerana sentiasa follow perkongsian kami di blog ni. Hari ni saya berkongsi mengenai tips tingkatkan imun sistem di musim hujan. Yelah, musim hujan kan sekarang ni. Anak-anak mudah sangat terdedah kan. Kita sekali lah tersangkut jawabnya bila anak-anak tak sihat.   Apa Jadi Bila Musim Hujan?   Bila

Penekanan Agama Walau Bersekolah Cina

Berbual dengan ustazah Aiman semalam.. Ustazah: ni ibu hafiz ke? Kak zeq: ye, saya cikgu. Ustazah: saya nak tanya, hafiz ni dia belajar sekolah agama ke masa tadika? Sebab dia boleh baca quran dengan lancar. Tajwid semua betol. Solat pon betol. Sebab bagi budak darjah 1, dia paling ok bab agama ni. Saya rasa terharu

Kepentingan Penyusuan Di Waktu Malam Yang Ramai Tak tahu

Terima kasih teman-teman kerana terus visit blog zahirahhafizan.com ini. Insyaallah ia terus memberi manfaat buat semua. Pagi ni saya nak kongsikan mengenai kepentingan penyusuan di waktu malam.   Kajian menunjukkan bayi mendapatkan 25% daripada jumlah susunya dalam sehari pada waktu malam (patutlah dia sering bangun kannn 🙂 ) Ini kerana pada waktu malam, hormon prolaktin dan

Apa IbuBapa Perlu Tahu Tentang Tidur Bayi

Bayi kecil merupakan anugerah Allah yang dikurniakan kepada kita dan ia adalah penghibur hati seisi keluarga. Namun, apabila dia mahu menyusu, ibu lah insan yang paling penting untuknya di ketika itu. Tambah-tambah pula di waktu malam. Bayi yang menyusu dengan susu ibu akan lebih kerap bangun malam berbanding dengan bayi yang meminum susu formula kerana

Respon Keluarga Bila Insan Tersayang Dapat Kesan

Bila insan kesayangan kita makin sihat dek kerana satu-satu produk ni, agak-agaknya apa jadi pada kita? YES! Keyakinan kita makin bertambah. Banyak pulak tu bertambah! Excited tak yah cakap la.   Sebab tu bila nak cuba pada mak ayah satu-satu produk, memang kita kena buat study sikitlah tau. Jangan main ambik je entah sape-sape share

Pentingnya Anak Bersatu Dalam Sihatkan Mak Ayah

Apabila kita dan adik beradik kita bersatu, semuanya akan mudah dan boleh diselesaikan dengan cara yang baik. Bukannya bergaduh dek kerana pendapat tidak sama. Mak dan ayah pon akan rasa senang hati apabila melihat anak-anaknya bersatu. Yang sakit pon, boleh makin cepat sihat kerana perkara positif sentiasa hadir dalam keluarga terutama antara anak-anaknya miliki hubungan

Eksklusifnya Buah Kristal Sarawak!

4 tahun saya di Miri, tak pernah jumpa tau buah ni.   Tup-tup selepas 4 tahun saya tinggalkan Sarawak, eh eh…baru kenal buah ni. Hehe.   Mula-mula pegang buah ni, tengok macam pelik apasal semua orang duk ketuk-ketuk meja sambil pegang buah ni.     Rupa-rupanya, sebab buah ni miliki kulit yang keras. Memang keras!

Offer November 2016 Dari Shaklee~ Apa Dia Ye?

Alhamdulillah. Dah masuk November 16 🙂 Mesti semua ternanti-nantikan apa offer yang diberikan oleh Shaklee untuk bulan November 2016 ni kan? Ok…tadaaa. Ini offernya ye 🙂     Nutriferon Buy 6 Free 1 dan ambil 2 dapat less 5% >>info pasal nutriferon sini Lecithin Buy 3 free 1>>  info pasal lecithin sini Alfalfa small dan

5 Tips Sentiasa Ingat Makan Vitamin Tanpa Lupa

“Alamak! Terlupa nak makan vitamin hari ni lah…Patutlah badan rasa penat semacam je nih.”   Pernah jadi macam ni bila dah kat bantal semasa dah nak tidur jam 10,30 malam? Or even jam 12 pagi dah sebab sibuk seharian.   Badan kita memang perlukan vitamin. Sebab tulah kita rasa letih keterlaluan kerana badan kita kekurangan

Bersama Membina Coordinator

Alhamdulillah. Saya fully recharged! Seronok yang sangat rasa. Even saya speaker, saya recharge semalam. Dalam memberi, kita juga menerima kan. Secara tak langsung pon walau dari kata-kata sendiri. Sebagai refresher pada apa yang kita sudah tahu selama ni.     Kelas bermula dengan penyampaian dari Master Ainul. Master Ainul share pasal trip Shaklee ke Orlando