Osteomatrix Archive

Senaman untuk ibu2 mengandung kekal sihat bertenaga sehingga ke labour room

Senaman ketika hamil mempunyai banyak manfaat. Senaman ketika mengandung mampu untuk meningkatkan stamina bakal ibu. Banyak kajian menunjukkan senaman membantu memudahkan proses bersalin kerana wanita ada tenaga kuat untuk meneran dan menolak bayi keluar.Apabila bersenam, aliran darah menjadi lebih lancar. Maknanya lebih banyak oksigen dihantar ke otak dan seluruh badan yang membuatkan wanita berasa lebih

Menggunakan Shaklee atau jamu untuk berpantang dan keguguran? Saya memilih vitamin Shaklee..kenapa??

Ramai orang bertanya saya…‘ira..u amik ape ye masa pantang? Then pada masa yang sama u kumpul stok susu…’..hmmm..jawapan saya simple je..’SHAKLEE’…dan mereka terus bertanya..’La…Shaklee pon ada set berpantang ke?? tak tahu la pulak….lagi murah dari jamu pulak tu..dahla kualiti memang tip top!‘ Tulaaa….belum kenal..memang takkan jatuh cinta! Serius…dulu pon saya pikir Shaklee ni sama je

Shaklee Family Wellness Program~Sesuai untuk seisi keluarga anda!

Salam sejahtera buat semua….Selamat berhujung minggu..Apa planning anda hari ni? Saya…hehe…(macamlah orang tanya..) Saya plan nak kemas rumah..nak g shopping barang2 dapur dan juga barang2 famili…nak masak special for my beloved hubby and children….dan yang pastinya saya tak sabar nak tunggu kelas Shaklee hari ni di Miri:)..Sebab tu lah saya sukaaa sangat dengan bisnes Shaklee

Ostematrix membantu atasi masalah sembelit dan bekalkan kalsium yang cukup kepada badan

Selamat pagi kepada semua. Saya update blog saya siap2 la awal pagi ni. Sebab esok mula bekerja balik. Takut kelam kabut di pagi hari..hehe…Saya cuma nak share berkaitan dengan Ostematrix.. Petang tadi saya terima mesej dari kawan saya yang sebelum ni alami masalah sembelit di waktu pantang. Alahai..kesian kat dia…Saya nasihatkan kepada dia untuk mengambil

Cerita sebenar tentang mak dan ayah saya setelah menggunakan Shaklee~ Memang besttt

Salam Maulidurrasul kepada semua..Semoga kita lebih menghayati kelahiran Rasulullah s.a.w, Nabi dan Rasul terakhir, penutup kepada sekelian nabi..Banyakkan selawat kita kepada baginda…Semoga baginda memberi syafaat kepada kita di padang mahsyar nanti yang mana semua orang tak boleh tolong kita dah..Pagi ni saya nak cerita tentang mak ayah dan adik2 saya di kampung..Huh..saya sangat2 teruja! Tak

10 kebaikan kalsium

Apa kata harini luangkan masa 10min utk membaca info tentang kesihatan. Saya nak berkongsi info tentang kalsium. Terima kasih kepada kak cery atas perkongsian. Biasanya, kalsium dikaitkan dengan tulang dan gigi..kan kan .. tetapi tahukah anda apa kebaikan kalsium yg lain?.. Mari baca 10 Kebaikan Kalsium: Kalsium merupakan mineral yang penting bagi tulang, gusi dan

Pentingnya hormon oksitosin untuk menjayakan penyusuan…

Tips sharing : pengambilan b complex dan vit c membantu dalam mendapatkan penstabilan hormon oksitosin terutama ibu menyusu. Maka pengambilan dua vitamin ini jangan sesekali dipandang remeh bila kita menyusukan anak supaya kita tak mudah down atau tertekan oleh apa jua persekitaran yang kita lalui. Selain itu cuba amalkan pengambilan makanan atau minuman kegemaran kerana

Mengandung dan penyusuan: Perjalanan yang berkesinambungan

 ” Tahniah puan, puan disahkan mengandung 7 minggu !” Kata doktor Lim pada puan Asimah. Puan Asimah dengan tersenyum sipu menjawab ” Alhamdulillah, terima kasih “. Doktor Lim terus menambah ” Nanti jangan lupa amik vitamin dikaunter ya” Sebelum pulang Asimah ke kaunter ubat untuk mengambil vitamin seperti yang disarankan oleh doktor tadi. Ini adalah

Ibu mengandung: Vitamin yang penting dan vitamin yang tidak boleh diambil

Memang vitamin hakikatnya adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan untuk mengisi ruang-ruang kosong yang tidak dapat dipenuhi dari diet pemakanan harian. Namun bagi ibu mengandung hanya ada beberapa vitamin yang disarankan diambil semasa mengandung demi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan cukup zat. Vitamin yang perluVitamin yang perlu diambil oleh ibu yang

Hadiahkan set “I love you hubby” ini…untuk suami yang hebat dari isteri tercinta!

Mencari hadiah utk pasangan anda?.. .. Jika pasangan anda sering mengadu keletihan, sukar tidur mlm,letih,sakit pinggang,.bla bla bla bla….set hadiah ini merupakan jawapan terbaik utk pasangan anda kekal sihat dan bertenaga... .. dan yg bestnya lagi.. Ia SANGAT BAGUS UTK KESIHATAN JANTUNG pasangan anda.. plus bonus utk KEINTIMAN dan AWET MUDA… Set ini sesuai utk