Keluargaku Archive

Penekanan Agama Walau Bersekolah Cina

Berbual dengan ustazah Aiman semalam.. Ustazah: ni ibu hafiz ke? Kak zeq: ye, saya cikgu. Ustazah: saya nak tanya, hafiz ni dia belajar sekolah agama ke masa tadika? Sebab dia boleh baca quran dengan lancar. Tajwid semua betol. Solat pon betol. Sebab bagi budak darjah 1, dia paling ok bab agama ni. Saya rasa terharu

Berakhir 3 Tahun Pengajian

Sejak usia 4 tahun Syamimi mula bersekolah. Dalam bersekolah, banyak yang dipelajari dengan sangat enjoy. Kami sememangnya tak memaksa untuknya belajar sampai score mesti dapat no 1 dalam kelas sepanjang masa. Biar dia menikmati zaman kanak-kanak dengan normal. Hehe. Betollah, bila kanak-kanak ni diberi pendedahan untuk enjoy apa yang mereka belajar…they actually can do it

23 Tips Hargai Ibu Ayah

Ini saya kongsikan khas buat pembaca blog saya. 23 tips hargai ibu dan ayah kita. Saya tahu, ramai dah tahu. tapi saya nak share jugak hehe     Cuba dengar ni ek. Tips best buat semua :). Semoga ia membantu beri idea pada kawan-kawan tau 🙂   By the way, anda nak berikan suplimen yang

Keluarga Kecil Kami Yang Bahagia

Ini saya kongsikan video keluarga kecil kami yang bahagia. Walau 4 anak je, rasa cukup bahagia dah ni. hehe. Tak fikir nak tambah lagi dah pon. Hehe. Sebab kami nak fokus besarkan mereka dengan high quality giteww. Nak didik semua menjadi orang Islam yang berjuang di jalanNya dan juga penghafaz Quran semuanya insyaallah.   Sebab

Hari raya~ Hari jalinkan ukhwah tanpa batas

Alhamdulillah, Syawal bakal tamat tidak lama lagi. Saya ingin kongsikan dengan teman-teman pembaca zahirahhafizan.com berkenaan hari raya keluarga kami. Owh ye, saya rasa…masih tidak terlewat saya ucapkan Selamat Hari Raya buat semua teman-teman pembaca blog zahirahhafizan.com. Semoga ukhwah kita di alam maya semakin mekar mewangi dengan berkatnya Syawal ini.     Di pagi raya pertama,