Keibubapaan Archive

23 Tips Hargai Ibu Ayah

Ini saya kongsikan khas buat pembaca blog saya. 23 tips hargai ibu dan ayah kita. Saya tahu, ramai dah tahu. tapi saya nak share jugak hehe     Cuba dengar ni ek. Tips best buat semua :). Semoga ia membantu beri idea pada kawan-kawan tau 🙂   By the way, anda nak berikan suplimen yang

Keluarga Kecil Kami Yang Bahagia

Ini saya kongsikan video keluarga kecil kami yang bahagia. Walau 4 anak je, rasa cukup bahagia dah ni. hehe. Tak fikir nak tambah lagi dah pon. Hehe. Sebab kami nak fokus besarkan mereka dengan high quality giteww. Nak didik semua menjadi orang Islam yang berjuang di jalanNya dan juga penghafaz Quran semuanya insyaallah.   Sebab

Bapa Juga Mampu “Menyusukan” Anak

Kita sering mengaitkan penjagaan bayi dengan ibu dan wanita, tetapi sebenarnya peranan seorang bapa juga tidak kurang pentingnya. Keluarga yang bahagia dan sejahtera memerlukan keseimbangan peranan kedua-dua ibu dan bapanya.   Sejak turun-temurun, bapa mencari nafkah untuk diberikan kepada isteri dan anak-anaknya. Tapi sebenarnya, tugas seorang bapa bukan setakat itu sahaja. Kerana itulah seorang lelaki

7 Persediaan Penyusuan Ibu Sebelum Bersalin

Setiap perjalanan panjang dimulakan dengan langkah pertama. Pernah dengan kata-kata ini? Sebelum memulakan sesuatu, kita mesti mempunyai ilmu dalam perkara tersebut.   Sebelum bersalin, sebagai bakal ibu dan ayah…kita mesti tahu perkara ini untuk memastikan permulaan yang betol terus dilakukan dan meminimumkan kesilapan yang sepatutnya kita boleh elakkan.   7 Persediaan penyusuan ibu sebelum bersalin

Anak adalah untuk disayangi, bukan untuk dibuang

Alhamdulillah, syukur kepada Allah atas segala nikmat yang Dia berikan tanpa putus buat saya dan keluarga. Saya dikurniakan suami, anak-anak, ibubapa, adik beradik, sahabat handai dan juga seluruh ahli dalam Legasi Anugerah Terindah sebagai penyeri hidup saya. Tidak lupa juga kepada customer yang tidak putus memberikan support. Terima kasih.   Apa yang saya nak ceritakan