Kalsium Archive

Now or Now! Shaklee Pre-Merdeka Promotion. 1 DAY ONLY. 6 OGOS 2016.

SPECIAL UNTUK ESOK SAHAJA (6 Ogos 2016) ========================== Terlintas di hati… “Dah lama aku nak jadi ahli Shaklee, duk tangguh-tangguh sampai sekarang belum lagi join Shaklee. Makan Shaklee bukan main tiap hari tanpa miss langsung dek penangan kesannya yang superb!” Pernah terlintas macam ni? Lagi satu… “Stok Shaklee dah banyak habis. Ni pon dah nak

10 kebaikan kalsium

Apa kata harini luangkan masa 10min utk membaca info tentang kesihatan. Saya nak berkongsi info tentang kalsium. Terima kasih kepada kak cery atas perkongsian. Biasanya, kalsium dikaitkan dengan tulang dan gigi..kan kan .. tetapi tahukah anda apa kebaikan kalsium yg lain?.. Mari baca 10 Kebaikan Kalsium: Kalsium merupakan mineral yang penting bagi tulang, gusi dan

Pentingnya hormon oksitosin untuk menjayakan penyusuan…

Tips sharing : pengambilan b complex dan vit c membantu dalam mendapatkan penstabilan hormon oksitosin terutama ibu menyusu. Maka pengambilan dua vitamin ini jangan sesekali dipandang remeh bila kita menyusukan anak supaya kita tak mudah down atau tertekan oleh apa jua persekitaran yang kita lalui. Selain itu cuba amalkan pengambilan makanan atau minuman kegemaran kerana

Mengandung dan penyusuan: Perjalanan yang berkesinambungan

 ” Tahniah puan, puan disahkan mengandung 7 minggu !” Kata doktor Lim pada puan Asimah. Puan Asimah dengan tersenyum sipu menjawab ” Alhamdulillah, terima kasih “. Doktor Lim terus menambah ” Nanti jangan lupa amik vitamin dikaunter ya” Sebelum pulang Asimah ke kaunter ubat untuk mengambil vitamin seperti yang disarankan oleh doktor tadi. Ini adalah

Ibu mengandung: Vitamin yang penting dan vitamin yang tidak boleh diambil

Memang vitamin hakikatnya adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan untuk mengisi ruang-ruang kosong yang tidak dapat dipenuhi dari diet pemakanan harian. Namun bagi ibu mengandung hanya ada beberapa vitamin yang disarankan diambil semasa mengandung demi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan cukup zat. Vitamin yang perluVitamin yang perlu diambil oleh ibu yang

Sebelum dan selepas saya consume vitamin Set Shaklee Untuk ibu2 menyusu

Salam bahagia untuk semua,Pagi ni baru saya berkesempatan nak berkongsi pengalaman saya sendiri berkaitan pengambilan vitamin semasa saya menyusukan anak2 saya..Saya ‘berkenalan’ dengan Shaklee sejak 3 tahun lepas…Masa tu saya sedang mengandungkan anak sulong saya, Muhammad Hafiz Aiman yang kini sudah berumor 2 tahun 8 bulan. Kak Laila yang mana kawan seofis saya dan juga

Tiada lagi sembelit, tiada lagi kejang..hidup menjadi lebih sihat dengan oste!

Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka. Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan