Ibubapa Bekerja Dari Rumah Archive

Tips Travel Dengan Anak-anak Kecil Tanpa Marah-marah

Travel dengan seorang anak tak sama macam travel dengan 4 orang anak cilik yang aktif lagi bijak. Fuh. Uji kesabaran yang amat! Lagi-lagi kami parents yang independant tanpa atuk nenek diorang tinggal bersama. Jadi fully handle sendiri semuanya  🙂   Kebetulan kami masih on travel. Jadi nak share sedikit tips. Dari Kemasik ke Kelantan, balik

Keluarga Kecil Kami Yang Bahagia

Ini saya kongsikan video keluarga kecil kami yang bahagia. Walau 4 anak je, rasa cukup bahagia dah ni. hehe. Tak fikir nak tambah lagi dah pon. Hehe. Sebab kami nak fokus besarkan mereka dengan high quality giteww. Nak didik semua menjadi orang Islam yang berjuang di jalanNya dan juga penghafaz Quran semuanya insyaallah.   Sebab

Tips Ibu Ayah Bekerja Dari Rumah

Bekerja dari rumah tidak semudah yang disangka. Ramai yang membayangkan mudahnya bekerja dari rumah di kelilingi oleh anak-anak. Hehe. Tapi realitinya… lintang pukang hiruk pikuk jugak walau duduk rumah. Sebab itulah… bagi yang bekerja dari rumah…jangan rasa rendah diri apabila orang bertanya kita kerja apa. Kerana kerja kita pon sama seperti orang bekerja di pejabat