Ibu Urus Anak 4 Archive

Tips Ibu Masak Dengan Senang Hati

Bila ada anak kecil ni, kita sebagai ibu memang kena buat kerja lebih cekap dan cepat. Tak boleh lenggang lenggok macam orang lain. Sebab kita actually kat rumah macam marathon kan.   Ni tengah nak masak pon, ada yang menyinggah juga kat dapur. Tipsnya, bagilah diorang pegang alatan dapur. Bising pon takpe sambil kita masak.

Anak Yang Bijak Dan Kuat Imun Sistem

Pagi ini…   Ibu: Mimi, tolong ibu sekejap boleh?   Mimi: Boleh ibu. Apa dia?   Ibu: Mimi tolong keluarkan semua kertas atau apa saja dalam kereta. Tinggal tisu dan payung je. Boleh?   Mimi: boleh ibu. Mudah je tu.   Ibu: terima kasih kakak mimi yang cantik.   Husna: ibu, una nak tolong jugak.

Keluarga Kecil Kami Yang Bahagia

Ini saya kongsikan video keluarga kecil kami yang bahagia. Walau 4 anak je, rasa cukup bahagia dah ni. hehe. Tak fikir nak tambah lagi dah pon. Hehe. Sebab kami nak fokus besarkan mereka dengan high quality giteww. Nak didik semua menjadi orang Islam yang berjuang di jalanNya dan juga penghafaz Quran semuanya insyaallah.   Sebab