Ibu mengandung Archive

Now or Now! Shaklee Pre-Merdeka Promotion. 1 DAY ONLY. 6 OGOS 2016.

SPECIAL UNTUK ESOK SAHAJA (6 Ogos 2016) ========================== Terlintas di hati… “Dah lama aku nak jadi ahli Shaklee, duk tangguh-tangguh sampai sekarang belum lagi join Shaklee. Makan Shaklee bukan main tiap hari tanpa miss langsung dek penangan kesannya yang superb!” Pernah terlintas macam ni? Lagi satu… “Stok Shaklee dah banyak habis. Ni pon dah nak

Pengalaman bersalin yang cukup menggerunkan!! Tetapi ia sangat istimewa..

Alhamdulillah, Allah berikan saya ilham untuk menulis hari ini. Saya ingin berkongsi mengenai perjalanan saya dalam mengandung, melahirkan dan menyusukan anak saya yang pertama. Post ini juga menjadi kenangan buat anak saya jika suatu hari saya sudah tiada. Saya nak dia tahu betapa saya sayangkannya selama-lamanya. Tidak ada satu benda pon boleh menggugat sayang saya

Bersalin dan menyusukan 3 anak tanpa henti selama 6 tahun!

Alhamdulillah, lama ingin saya coretkan di sini kisah ini. Hari ini baru berkesampaian. Saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai pengalaman peribadi saya berkenaan bersalin dan menyusukan 3 anak syurga saya ini tanpa henti selama 6 tahun! Ye, 6 tahun! Dari 2009-2014.       Bermula tahun 2009, saya melahirkan anak sulong kami, Muhammad Hafiz

Tips sentiasa cantik semasa mengandung

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog zahirahhafizan.com. Saya doakan anda berada dalam keadaan gembira dan teuja setiap masa.   Berita disahkan mengandung memang satu berita yang gembira bagi setiap ibu dan bapa. Walau ia adalah kandungan yang tak dijangka oleh pasangan suami isteri yang sah, ia tetap diterima dengan hati terbuka dan gembira

Dulu lembik je….tapi sekarng boleh uruskan anak2 sendiri walau pregnant anak ke 3….Segar sentiasa walau pregnant!!

salam selasa buat semua…..saya nak berkongsi satu info pagi ni…iaitu set yang sesuai untuk preggy mom… Saya dapat sms dari customer saya.. “kak..thanks perkenalkan saya dengan set pregnancy ni…saya tak rasa terlalu penat macam dulu walau saya uruskan anak sorang2 tanpa suami di sisi…saya sangat sukakannya!!dulu…saya kena biarkan anak2 saya 2 orang ni..balik keje je..saya

Anda boleh berjaya dalam penyusuan susu ibu apabila…..

Bagi ibu yang menyusu, untuk anda terus dalam medan perjuangan pastikan : 1. Anda sentiasa menyusukan si kecil secara langsung atau lakukan sesi perahan yang konsisten ( tidak lebih 3 jam untuk satu sesi ke sesi berikutnya demi memastikan hormon prolaktin akan terus dirembeskan).2. Pastikan badan kita mendapat cukup khasiat dari pemakanan harian. Maka jangan

Mengandung dan penyusuan: Perjalanan yang berkesinambungan

 ” Tahniah puan, puan disahkan mengandung 7 minggu !” Kata doktor Lim pada puan Asimah. Puan Asimah dengan tersenyum sipu menjawab ” Alhamdulillah, terima kasih “. Doktor Lim terus menambah ” Nanti jangan lupa amik vitamin dikaunter ya” Sebelum pulang Asimah ke kaunter ubat untuk mengambil vitamin seperti yang disarankan oleh doktor tadi. Ini adalah