ESP Archive

Rahsia Protein…It is a basic science…semua orang tahu..tapi mungkin ada yang lupa

Salam sejahtera kepada semua…Wah3..lama betol saya tak sentuh blog kesayangan saya ni kan..huhu..hampir 3 minggu…tapi insyaallah lepas2 ni tiap2 hari saya update blog saya ni..hehe..terima kasih kepada pembaca yang sudi membaca info di blog saya ni. Tiada paksaan dalam membeli sebarang produk yang saya jual..yang penting kita dapat ilmu tentang satu perkara baru setiap kali

Bila dah puas hati bila dah mula mencuba…terus jatuh cinta dengan SHAKLEE

Alhamdulillah….pagi jumaat yang sangat menceriakan saya. Diharapkan ia juga menceriakan anda juga. Saya lagi gembira dan ceria apabila membaca membaca entry dari anak buah saya ni…Jom kita baca ceritanya tentang cmne Yati jatuh cinta dengan Shaklee…Memang saya sangat2 teruja. Senyummmm je ni:). Amik dari blog ni.Hari ini sy nak kongsi testimoni sy sendiri after ambik

ESP~ Hot stuff kerana berkhasiat dan membekalkan tenaga yang lebih lama..Juga berfungsi untuk menghilangkan parut2 jerawat..

Salam, selamat sejahtera dan tahun baru kepada semua pembaca blog saya ni. Tak terlambat lagi rasanya untuk saya ucapkan tahun baru kepada semua. Tentunya semua orang mempunyai azam baru, cita2 baru, hala tuju yang baru atau sharpen dan recharge azam yang lama yang belum tercapai. Saya pon ada azam baru saya untuk diri sendiri, amalan harian,

Pentingnya hormon oksitosin untuk menjayakan penyusuan…

Tips sharing : pengambilan b complex dan vit c membantu dalam mendapatkan penstabilan hormon oksitosin terutama ibu menyusu. Maka pengambilan dua vitamin ini jangan sesekali dipandang remeh bila kita menyusukan anak supaya kita tak mudah down atau tertekan oleh apa jua persekitaran yang kita lalui. Selain itu cuba amalkan pengambilan makanan atau minuman kegemaran kerana

Mengandung dan penyusuan: Perjalanan yang berkesinambungan

 ” Tahniah puan, puan disahkan mengandung 7 minggu !” Kata doktor Lim pada puan Asimah. Puan Asimah dengan tersenyum sipu menjawab ” Alhamdulillah, terima kasih “. Doktor Lim terus menambah ” Nanti jangan lupa amik vitamin dikaunter ya” Sebelum pulang Asimah ke kaunter ubat untuk mengambil vitamin seperti yang disarankan oleh doktor tadi. Ini adalah

Ibu menyusu: Apa yang dimakan disalurkan kepada anak

Selepas berjaya menyusukan dua anak saya dengan susuibu, dan setelah saya dapat lihat testimoni ibu2, memang benar apa yang si ibu makan , anak akan dapat melalui susuibu itu sendiri. Bayi baru lahirMasa saya melahirkan Addin dan Nasa , doktor menasihatkan jangan mengambil apa2 jamu selama 14 hari pertama kerana bayi akan dapat apa yang

3 bulan satu masa yang perlukan kesabaran untuk memberi kesan kepada pengambilan ESP dan set penyusuan..yang penting istiqamah!

Hari ni baru saya berkesempatan buka laptop untuk update blog saya yang dah saya tak update selama 4 hari..Saja nak berkongsi di sini.. Saya mempunyai kawan. Sebelum masuk ofis selepas berpantang, memang beliau tidak buat stok susu langsung untuk anaknya disebabkan tidak tahu yang kena buat stok sebelum kembali ke ofis. 2 hari nak masuk

Cara atasi rambut gugur

Apakah penyebab rambut gugur?Rambut kita sebenarnya sering mengalami keguguran kerana ia adalah proses semulajadi rambut – gugur dan tumbuh semula. Ibu yang baru melahirkan anak pasti mendapati rambut mereka mengalami pengguguran tatkala usia anak 3-4 bulan kerana perubahan hormon. Namun bila ia berlaku dengan begitu esktrem, pastinya mendatangkan keresahan.. Apakah yang boleh membantu untuk mengatasi

Sebelum dan selepas saya consume vitamin Set Shaklee Untuk ibu2 menyusu

Salam bahagia untuk semua,Pagi ni baru saya berkesempatan nak berkongsi pengalaman saya sendiri berkaitan pengambilan vitamin semasa saya menyusukan anak2 saya..Saya ‘berkenalan’ dengan Shaklee sejak 3 tahun lepas…Masa tu saya sedang mengandungkan anak sulong saya, Muhammad Hafiz Aiman yang kini sudah berumor 2 tahun 8 bulan. Kak Laila yang mana kawan seofis saya dan juga