Enjoy The Gift From Allah Archive

Selamat Hari Raya 2019

Assalamualaikum semua! Kami nak ucapkan Selamat Hari Raya buat semua. Maaf zahir batin. Terima kasih kerana setia follow blog zahirahhafizan.com sejak dulu lagi hingga sekarang. Korang raya mana tahun ni? Tahun ni kitorang beraya di Kelantan. Berkumpul semua adik beradik belah Kak Ira. Ok, ada satu pesanan ni. Hehe. Di bulan Syawal, memang disunatkan kita

Tips Bina Fikiran Positif

Bila kita stress. Ada kalanya kita akan diselubungi oleh sikap negatif. Ye kan? Dan selalunya susahnya kita nak jadi positif balik.   Jadi camne kita nak usaha untuk kembali berfikiran positif ye?     Hari ni saya kongsikan tips dengan korang tau.     Andai kita berada dalam satu keadaan, dan kita rasa kita makin

2 Zikir Yang Buat Allah Lebih Mudah Bagi Rezeki

Saya kongsikan rakaman youtube dari perkongsian Ustaz Ebit Lew mengenai zikir yang kita boleh amalkan setiap hari. 2 zikir ini adalah seperti di bawah:   Subhanallah Wabihamdihi, Subhanallahil ‘azim 100 kali pagi Istighfar 100 kali pagi   Ni sebab Allah ampunkan dosa kita walau dosa kita banyak seluas lautan bila kita amalkan 100 kali setiap

Bercuti Dengan Budget RM600 Untuk 3 Hari 2 Malam

Alhamdulillah. Dah habis dah percutian kami sempena cuti tahun baru cina. Anak anak kami cuti awal sebab diorang bersekolah cina kan. Jadi seawal mungkin kami pergi jalan jalan bagi elakkan jem, hotel penuh dan padat dengan orang. Boleh lah kongker hotel tu secara privacy. Heheh.   Ke Mana Kami Pergi Jalan Jalan?   Kami tak

Selamat Hari Bapa, Abah

Sejak kenal dia, saya tak pernah pandang orang lain dah. Hehe. Amboi ayat.   Eh, betol. Walau orang lain handsome dari dia pon, saya nampak dia je.   Sebab saya tahu saya perlu jujur dalam berumahtangga.   Walau dia bukan seorang yang tiap waktu duk sebut “I love you” kat saya, namun saya tau dia

Berpada- pada Dalam Meminta Diskaun

Terima kasih kepada pengunjung zahirahhafizan.com yang tidak putus putus lawati blog ini tau.   Saya sangat hargainya 😀   Hari ni saya nak kongsi pasal adab kita dalam meminta diskaun. Berpada-pada lah, jangan lah melampau-lampau.   Zaman sekarang ni, majoriti kita berniaga. Macam- macam bisnes kan.   Tak kisahlah jenis apa pun bisnes, besar atau