Ekzema Archive

#ShakleeBABY – Produk Baru Khas buat Bayi dan anak kecil. Sesuai untuk kulit sensitif.

[IKLAN NOV 2017] #ShakleeBABY – Produk Baru Khas buat Bayi dan anak kecil. Sesuai untuk kulit sensitif. Wow! Ape produk die? Ha jom kita tengok. Produk die lebih 75% adalah dari bahan organik dan 99% dari bahan semulajadi. Sangat baik untuk bayi dan anak-anak kecil yang mengalami kulit sensitif seperti ekzema; Haaa…nak mengorder atau nak

Testi: Syukur! EKZEMA ANAK MAKIN PULIH. Sekarang kembali CERIA!

“ALHAMDULILLAH, terima kasih Ira, baru guna tak sampai seminggu, EKZEMA ANAK DAH MAKIN BERKURANG”. -Puan Hajjah, Brunei-  🙂 Customer saya dari Brunei, hujung bulan lepas dia ambil set ekzema yang lengkap untuk anaknya yang dah berbelas tahun alami ekzema. Kini anak dia berumur 17 tahun.   Kesian si anak. Menggaru-garu. Sampai berdarah-darah. Setiap hari dia

Ekzema dan kanak-kanak

Apa itu ekzema? Ekzema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Ekzema selalu ternampak buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun. Berita baik ialah kebanyakan kanak-kanak yang menghidap ekzema akan beransur pulih menjelang umur belasan tahun. Ekzema tidak dapat dipulihkan, tetapi boleh

Kenapa wanita patut cuba GLA? Hmmm..tak terkata banyaknya FAEDAHnya untukmu wahai kaum hawa~

Salam hari rabu buat semua….Dah bangun belum? Heheh…solat subuh dulu ye sebelum mengadap komputer bagi yang beragama Islam:)..Pagi ni saya nak share tentang GLA…apa alasan wanita/kaum hawa patut menggunakannya?? Jom kita kenali apa itu GLA…Ni info saya ambil dari teman saya Hailing..Ling….share ye..hehe…________________________________________________ Kulit berperanan utk melindungi tubuh drpd jangkitan mikro organisma, pencemaran mekanikal, dan radiasi sinar

Ekzema, masalah kulit gatal, bersisik, menebal…PASTI ada PENAWARNYA..

Salam Sejahtera, Hari ni saya nak berkongsi mengenai ekzema..saya share dari blog teman saya ye… Minggu lalu ada beberapa customer bertanya tentang supplement terbaik untuk Eczema. Untuk penerangan lebih lanjut, hari ni el nak kongsikan sedikit info tentang eczema & cadangan supplement untuk masalah kesihatan eczema ni. Lazimnya kalau ke klinik, doktor akan beri krim

Herbal Blend MPC untuk anak yg ruam lampin, punggung melecet,ekzema…

Sebelum masuk ke cerita harini.. kita baca dulu apa itu Herbal Blend Multipurpose Cream (MPC)? Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak. Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut