B Compleks Archive

Vitamin Untuk Badan Lemah dan Lesu

Sumber Asal : SINIBadan lemah, letih dan lesu adalah perkara yang normal terutama apabila kita menjalani hari yang panjang dengan kerja yang banyak. Kelesuan yang biasa boleh diatasi dengan meminum air suam dan berehat, misalnya tidur. Namun, bagaimana untuk menghadapi badan lemah dan lesu yang masih tidak hilang-hilang meskipun sudah tidur dan berehat?Sebelum itu kita

Kenapa B Compleks Shaklee Berbau?

Salam Bahagia, Ada customer bertaya ttg bau B complex SHAKLEE yang kurang menyenangkan. Ya, saya dulu masa pregnant pun rasa vitamin B complex SHAKLEE sgt berbau. Ok, mengenai vitamin B Complex SHAKLEE yang ada bau. SEBENARNYA, bukannya vitamin tu rosak.  Credit to Mommy Lyna at Gaya Hidup Sihat & Mommy Icha for the info. Seringkali

Kurus dengan B Compleks?

Credit Siapa tak risau atau malu kalau badan makin mengembang…terutama ibu yang menyusukan anaknya. Niat dihati menyusukan anak, maka si anak membesar bagai juara…tapi apa yang berlaku pula sebaliknya…badan si ibu mengembang macam belon. Ada juga kenalan ibu yang tak menyusukan anaknya sebab nak slim…kena makan produk kurus so macam mana nak menyusukan anaknya kan?

Mengapa Vit C dan B compleks ade dalam setiap recomendation pengambilan vitamin Shaklee?

Salam bahagia, Basically tubuh badan manusia memerlukan 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian ..Sebiji multivitamin Shaklee ( dipanggil Vitalea with Iron Formula) mengandungi 28 nutrien termasukla 12 vit dan 7 galian ini)…… nah..cukup dah kan yg badan anda perlukan… tapi pasti ada yang tertanya.kenapa perlu mengambil BComplex dan Vitamin C jika multivitamin dah memadai