B Compleks Archive

Atasi anak sering demam

Anak sering demam? Sakit demam lumrah kehidupan, tapi menjadi masalah untuk ibu bapa berkerjaya bila anak sering demam dan tak sihat. Salah satu penyebab anak sering demam ialah berkait dengan sistem imunitinya.Sistem imun merupakan salah satu sistem paling sensitif dan kompleks dalam tubuh badan kita. Ia bekerja untuk menghapuskan bahan asing dan merbahaya dalam tubuh

Cara atasi rambut gugur

Apakah penyebab rambut gugur?Rambut kita sebenarnya sering mengalami keguguran kerana ia adalah proses semulajadi rambut – gugur dan tumbuh semula. Ibu yang baru melahirkan anak pasti mendapati rambut mereka mengalami pengguguran tatkala usia anak 3-4 bulan kerana perubahan hormon. Namun bila ia berlaku dengan begitu esktrem, pastinya mendatangkan keresahan.. Apakah yang boleh membantu untuk mengatasi

Fahami suplimen yang sesuai untuk ibu menyusu

Apabila bercakap tentang milk booster atau produk tambah susu badan dan dikaitkan pula dgn Shaklee.. kadang boleh membawa konflik jugak.. isu supplemen, penyusuan susu ibu, milk booster.. bla bla.. sampai ke sudah takkan habis selagi ibu itu sendiri kurang faham dgn konsep asas penyusuan.. Apa dia konsep asas penyusuan? Konsep asas adalah supply vs demand..lebih

Eu Four sesuai untuk seisi keluarga

Alhamdulillah semenjak Eu-Four Pack dilancarkan semalam, ramai membuat pesanan terutama kerana ada freegift menarik yang disediakan. Namun tidak kurang ibu2 muda yang bertanya, ” Mana satu paling baik set B yang ada Alfalfa atau Set Eu-Four Pack?” Jawab saya jujurnya, Eu-Four Pack lebih baik dan ianya selamat untuk ibu dan anak. Ini kerana ibu yang

Dulu nor sangat letih buat keje rumah..mood pon tak elok je selalu sbb badan sgt letih,TAPI sekarang semua berubah setelah mencuba Shaklee selama seminggu

Salam bahagia, Saya masih di KK untuk hadiri mesyuarat. Jauh dari anak2 dan suami. Tapi alhamdulillah anak2 ok dengan abah mereka. Ni balik ni nak kena belanja hubby ni…hehe..kredit to him sebab boleh bersabar ambil alih tugas saya sekejap. 3 hari tu lama tu untuk orang laki jaga anak2..hihi…bagus jugak..boleh test kesabaran abah untuk jaga

Cara merawat bibir kering dan menggelupas..Anda pasti teruja!!

Ramai kenalan yang saya kenal ada masalah bibir kering dan menggelupas..Saya pon jarang2 kena dulu sebelum start ambil vitamin Shaklee. Tapi biasanya bibir kering, pecah dan mengelupas dikaitkan dengan kekurangan air, namun tahukah anda bahawa air tidak semestinya penyebab bibir kering, pecah dan mengelupas? Salah satu penyebab bibir kering dan pecah ialah kerana kekurangan vitamin-vitamin

Kurang darah semasa hamil..boleh membawa maut!!

credit to MommaMia Kurang darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin ___________________________________________________ Dari segi makanan tambahan, Shaklee mengesyorkan pengambilan Vitalea utk mengatasi Hb rendah… berikut testimoni yang mengamalkan Vitalea.. Punca kurang darah:

Adakah semua suplimen B compleks sama? Jawapannya Shaklee berbeza dengan jenama lain..Kenapa?

Ada adik saya yang sama kampus dulu bertanya..kenapa Shaklee? Bukan kah kita boleh je beli B compleks dan vitamin C di farmasi je..Jom baca soal jawab tentang B Complex….di sini akan kita dapat jawapnnya..(source:here) What Are Some Benefits Of Taking B-Complex? o Helps promote a healthy cardiovascular system.o Helps metabolize energy from carbohydrates, fat and