B Compleks Archive

Shaklee Family Wellness Program~Sesuai untuk seisi keluarga anda!

Salam sejahtera buat semua….Selamat berhujung minggu..Apa planning anda hari ni? Saya…hehe…(macamlah orang tanya..) Saya plan nak kemas rumah..nak g shopping barang2 dapur dan juga barang2 famili…nak masak special for my beloved hubby and children….dan yang pastinya saya tak sabar nak tunggu kelas Shaklee hari ni di Miri:)..Sebab tu lah saya sukaaa sangat dengan bisnes Shaklee

Testimoni: ” Badan lebih bertenaga dan kulit muka pon dah semakin segar”~Shidah

Salam ahad kepada semua pengunjung blog saya walau di mana anda berada. Bagaimana perancangan anda hari ni? Nak g mana2 tak? Hmm…saya dan suami ada planning untuk bawak anak2 jalan2 lagi hari ni. Semalam kami pergi berkhemah di taman bulatan..hehe…semangat bawak khemah..nak test power khemah tu sebenarnya..ok ke tak..anak2 rileks je..ibu diorg yang hepi terlebih..hehe..takpe,asalkan

Testimoni: “Dah nampak kesan yang hebat walau baru makan 4 hari SET BERPANTANG Euphoria”~ Puteri Yana Norehan

Selamat berhari minggu hari ni….Bagaimana dengan anda di luar sana? Sihat ke? Untuk ibu2 yang sedang berpantang..semoga anda tabah dalam menyimpan stok susu yang maksimum selama 60 atau 90 hari ni (bagi yang bekerja)..Untuk ibu2 yang surirumah pon saya ucapkan semoga sepanjang waktu pantang ni anda bertenaga dan sentiasa segar dan ceria.. Hari ni saya

Energy booster ~ vitamin untuk tambah tenaga

Apa yang anda biasa lakukan untuk tambah tenaga? Dan apa yang menyebabkan seseorqng kehilangan tenaga? Umum tahu untuk mendapatkan tenaga kita perlukan makanan – sumber makronutrient. Namun tahukah anda badan kita memerlukan vitamin untuk menjana tenaga dari makanan?Tubuh kita tidak boleh membina vitamin sendiri, justeru ia memerlukannya dari makanan. Namun sayangnya, selain dari diet yang

Cerita sebenar tentang mak dan ayah saya setelah menggunakan Shaklee~ Memang besttt

Salam Maulidurrasul kepada semua..Semoga kita lebih menghayati kelahiran Rasulullah s.a.w, Nabi dan Rasul terakhir, penutup kepada sekelian nabi..Banyakkan selawat kita kepada baginda…Semoga baginda memberi syafaat kepada kita di padang mahsyar nanti yang mana semua orang tak boleh tolong kita dah..Pagi ni saya nak cerita tentang mak ayah dan adik2 saya di kampung..Huh..saya sangat2 teruja! Tak

Untuk Bakal pengantin / Raja Sehari~ Segalanya bermula dari dalam

Selamat pagi semua…semoga hari ini anda makinnn ceria, hepi,positif dan senyumm selalu..Saya suka tarikh hari ni. 2.2.2012. Cantikk kan? Xde ke ramai2 orang kawin hari ni…hehe..kalau hari ni adalah hari cuti..sure dah ramai yang buat majlis perkahwinan hari ni…Oklah,sebelum saya ke ofis, saya nak update jap blog saya ni..Saya buat blogwalking ke blog kak laila.

Pentingnya hormon oksitosin untuk menjayakan penyusuan…

Tips sharing : pengambilan b complex dan vit c membantu dalam mendapatkan penstabilan hormon oksitosin terutama ibu menyusu. Maka pengambilan dua vitamin ini jangan sesekali dipandang remeh bila kita menyusukan anak supaya kita tak mudah down atau tertekan oleh apa jua persekitaran yang kita lalui. Selain itu cuba amalkan pengambilan makanan atau minuman kegemaran kerana

Mengandung dan penyusuan: Perjalanan yang berkesinambungan

 ” Tahniah puan, puan disahkan mengandung 7 minggu !” Kata doktor Lim pada puan Asimah. Puan Asimah dengan tersenyum sipu menjawab ” Alhamdulillah, terima kasih “. Doktor Lim terus menambah ” Nanti jangan lupa amik vitamin dikaunter ya” Sebelum pulang Asimah ke kaunter ubat untuk mengambil vitamin seperti yang disarankan oleh doktor tadi. Ini adalah

Ibu mengandung: Vitamin yang penting dan vitamin yang tidak boleh diambil

Memang vitamin hakikatnya adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan untuk mengisi ruang-ruang kosong yang tidak dapat dipenuhi dari diet pemakanan harian. Namun bagi ibu mengandung hanya ada beberapa vitamin yang disarankan diambil semasa mengandung demi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan cukup zat. Vitamin yang perluVitamin yang perlu diambil oleh ibu yang

Vitamin untuk perokok

Ramai ibu/isteri dalam dilema apabila suami mereka merokok, apa lagi perokok tegar, kerana secara tak langsung dirinya dan anak-anak menjadi perokok sekunder. Perokok sekunder dikatakan memiliki risiko kesihaan yang lebih tinggi dari perokok itu sendiri.Seorang perokok mempunyai kadar pengoksidaan dalaman dan radikal bebas yang sangat tinggi. Dikatakan lebih satu trilion radikal bebas terhasl dalam setiap