B Compleks Archive

Supplimen bahaya..Memudaratkan kesihatan??

Satu artikel pendek ini telah memenuhkan email inbox saya. Mereka terutama customer saya jadi risau tak tentu pasal. Mana taknya, mereka pengamal tegar supplement dan bila membaca penulisan ini menjadikan mereka terkedu sebentar dan meminta penjelasan lanjut dari saya. Masih saya ingat satu video yang pernah saya tonton. Dalam video tersebut dinyatakan bermula 2011 seterusnya

Senaman untuk ibu2 mengandung kekal sihat bertenaga sehingga ke labour room

Senaman ketika hamil mempunyai banyak manfaat. Senaman ketika mengandung mampu untuk meningkatkan stamina bakal ibu. Banyak kajian menunjukkan senaman membantu memudahkan proses bersalin kerana wanita ada tenaga kuat untuk meneran dan menolak bayi keluar.Apabila bersenam, aliran darah menjadi lebih lancar. Maknanya lebih banyak oksigen dihantar ke otak dan seluruh badan yang membuatkan wanita berasa lebih

Puasa? Takut susu merudum? Preparation fizikal dan mental yang BETOL dan AWAL boleh bantu elak masalah ini~

Salam jumaat untuk semua….Semoga hari ni penuh dengan keberkatan…saya baru je rasa jumaat lepas bru datang..tapi hari ni..jumaat lagi..memang cepat masa berlalu…adakah kita isi masa kita dengan sebaik2nya? Muhasabah untuk diri saya dan pembaca blog lain juga… Pejam celik, pejam celik lagi beberapa hari saja lagi kita akan menghadapi bulan Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini

Dulu lembik je….tapi sekarng boleh uruskan anak2 sendiri walau pregnant anak ke 3….Segar sentiasa walau pregnant!!

salam selasa buat semua…..saya nak berkongsi satu info pagi ni…iaitu set yang sesuai untuk preggy mom… Saya dapat sms dari customer saya.. “kak..thanks perkenalkan saya dengan set pregnancy ni…saya tak rasa terlalu penat macam dulu walau saya uruskan anak sorang2 tanpa suami di sisi…saya sangat sukakannya!!dulu…saya kena biarkan anak2 saya 2 orang ni..balik keje je..saya

Shidah: Pengedar SHAKLEE anda di Kuala Terengganu~Jom baca pengalamannya bersama SHAKLEE

Ni pagi ni saya nak perkenalkan anak buah saya dalam Shaklee yang berada di Kuala Terengganu…Actually, shidah ni junior saya di kampus dulu dan tak sangka pulak one day dia jadi bisnes partner saya dalam Shaklee..Saya pon sebenarnya tak sangka sangat saya akan begitu commited dengan bisnes. Hhehe…Shidah ni pon merupakan anak sulong Shaklee saya

Menggunakan Shaklee atau jamu untuk berpantang dan keguguran? Saya memilih vitamin Shaklee..kenapa??

Ramai orang bertanya saya…‘ira..u amik ape ye masa pantang? Then pada masa yang sama u kumpul stok susu…’..hmmm..jawapan saya simple je..’SHAKLEE’…dan mereka terus bertanya..’La…Shaklee pon ada set berpantang ke?? tak tahu la pulak….lagi murah dari jamu pulak tu..dahla kualiti memang tip top!‘ Tulaaa….belum kenal..memang takkan jatuh cinta! Serius…dulu pon saya pikir Shaklee ni sama je

Dah kawin lama tapi belum ada rezeki untuk dapatkan zuriat?? Jom cuba ambil vitamin untuk kesuburan pula…

Selamat berhari minggu kepada semua…hari ni saya nak share tentang set kesuburan…apa yang ada dalam set kesuburan ni ye? Ni ada saya tampalkan gambar di bawah ni.. Setiap pasangan yang berkahwin..memang inginkan zuriat mereka sendiri..Memang rezeki mendapatkan anak tu di tangan Tuhan..tapi kita sebagai hambaNya wajib berusaha dulu kan…Sebelum mencuba apa2 vitamin..wajib bagi kita tahu

Kecantikan dan kepentingan antioksida untuk kulit

Pernahkah anda mendengar tentang antioksida? Dalam beberapa buah buku berkaitan suplimen yang saya baca, banyak yang menyentuh tentang antioksida. Pentingnya antoksida ni sehingga ia menjadi elemen asas dalam dunia suplimen di mana tanpanya..sel2 dan badan kita ni akan menghadapi masalah. Dan pagi ni saya nak bercerita tentang kepentingan antioksida untuk kulit. Saya share kan dari

Set Berpantang Eksklusif di zaman moden ini..tidak membahayakan langsung..malah SEMAKIN Menyihatkan~

Ada yang tanya saya…ada ke Shaklee sediakan set untuk berpantang? Jawapan saya? Sudah semestinya ada! Sebab dalam Shaklee semuanya memang lengkap…Apa tema Shaklee ye? “NATURALLY SAFE, PROVEN EFFECTIVE…ALWAYS SAFE, ALWAYS WORK, ALWAYS GREEN!!” Haaa..ni dia tema utama Shaklee. Dan tak mustahillah semua produk Shaklee sangat2 lah best! Bagi sesiapa yang sedang mencari set untuk berpantang…lebih

Shaklee untuk Skin Care~Untuk sesiapa yang sedang mencari set untuk kecantikan kulit!

Salam isnin kepada semua…Apa kabar? Hari ni ramai kawan saya berangkat ke Mekah untuk menunaikan umrah…FREE je…diorang tak kuar duit pon…Shaklee belanja…wah…hebatt kan? Saya belum berpeluang lagi..baru ada can dapat free convention to langkawi….tak pe…usaha tangga kejayaan..sebab tu saya suka dengan bisnes Shaklee ni…sebab saya dapat membantu orang yang nak dapatkan kesihatan yang lebih baik