B Compleks Archive

Meroyan selepas bersalin sehingga membunuh bayi?

Alhamdulillah, boleh saya menulis hari ini di sini. Saya ingin berkongsi bagaimana cara ibu berpantang atasi tekanan semasa berpantang. Ada yang cakap, jika berlaku tekanan semasa dalam pantang, si ibu akan alami gila meroyan. ye betol. Jadi, ia sangat penting untuk si ibu dan bapa tahu bagaimana untuk atasi masalah meroyan ini.     Sebelum

Penat keterlaluan yang berlarutan boleh menjejaskan rumahtangga. Awas!

Di suatu petang selepas balik kerja, macam-macam keluhan didengari.. “Abang, sayang penatla. Abang belilah makanan hari ini”   “Abang, apa ni letak sana letak sini barang. Orang penat tau. Ni nak naik angin ni” “Ayang, boleh tak cepat sikit buat kerja tu. Abang penat sangat ni”     Ok, ketiga-tiga dialog ini berkaitan dengan penat.

Selamat tinggal sunburn face

Assalamualaikum dan selamat pagi…Hari ni saya nak share satu kisah ye..hehe…Kisah sunburn face.hehe..Mei yang lepas saya ke Turki di musim bunga. Udara best. Angin sejuk. Cuaca panas, tapi angin sejuk. Panas, tapi bila jalan2 tak berpeluh pon. Haa..hehe..itulah turki dimusim bunga:)…Dan, disebabkan tak rasa panas, walau panas terik..kita jadi selesa bila berada di tengah panas

Syikin: Pengedar shaklee di Lundang, Kota Bharu, Kelantan

Selamat hari Jumaat buat semua. :). Saja nak share dengan anda..Pengedar Shaklee yang sah di Lundang, Kota Bharu. Beliau adalah seorang surirumah kepada 4 orang anak. Seorang lelaki dan 3 orang perempuan. Beliau ialah Syikin. Boleh hubungi beliau di talian 0199531061. eady stock okei! Barang shaklee ready stock dengan dia… Nak dijadikan cerita, syikin ni adik

Badan sihat berTENAGA, Wajah sentiasa cantik berseri dan segar..menyusu anak memang cukup sempurna..apa rahsianya? Shaklee ada jawapannya

Susu ibu adalah susu yang terbaik untuk anak..memang semua orang tahu..memang semua orang sokong..sebab susu ibu adalah ciptaan Allah…for sure ia jauh lebih hebat dari susu2 lain..tapi nak ke kita sebagai ibu..dapat susukan anak selama 2 tahun cukup tpi pada masa yang sama…gigi kita 5 batang tertanggal sebab kekurangan kalsium, sakit pinggang,belakang,sendi2 sebab tak cukup

Family Wellness Set: Vitamin untuk seisi keluarga~

Apakah set yang paling sesuai untuk sesisi keluarga? Saya memperkenalkan FAMILY WELLNESS SET yang terdiri daripada Energizing Soy Protien (ESP), B-Complex, Vitamin C dan Vita-Lea. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) ESP adalah protein. Sel kita terbina dari protein, dan memang kita boleh dapatkan protein dari ikan, daging, telur dan ayam serta sumber kekacang namun tanpa kita sedari

Kenapa saya memilih Shaklee untuk BERPANTANG?

Semua ibu mahukan yang TERBAIK untuk si anak yang baru lahir. Begitu juga dengan saya. Saya yakin itu! Apa2 yang terbaik untuk anak, pasti itulah pilihan si ibu. Dalam zaman moden ni, macam2 set berpantang kita temui. Ada dalam bentuk jamu, malah sekarang dalam bentuk suplimen aka vitamin. Apa pilihan ibu2 sekalian? Jamu atau vitamin?

Bagaimana Memilih B-Kompleks yang TERBAIK?

Kalau kita gi ke farmasi…banyak jenis jenama b complex akan kita jumpai…bukan satu dua je..tapi mungkin berpuluh2…tapi, dalam banyak2 vitamin b complex ni..tau kah anda bagaimana nak pilih vitamin b complex yang TERBAIK? Haa..meh saya nak citer camne nak pilih… B complex itu mestilah: 1.       mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B – B1,B2,B3,B5,B6,B12, asid folik

Set Family Wellness~ Suplimen asas untuk permulaan yang sihat

Salam khamis buat semua. Hari ni saya nak perkenalkan set family wellness kepada pembaca blog saya. Apa ye yang terkandung dalam set family wellness ni? Terdapat 4 jenis basic suplimen dalam set family wellness ni. Antaranya ialah ESP, Vita-lea Iron Formula, Sustained Release Vita-C 500mg, dan B Compleks. Set Family Wellness Apa kelebihan set family

Cerita saya semasa mengandung,melahirkan dan berpantang anak ketiga

Alhamdulillah…hari ni genap 3 hari saya melahirkan seorang puteri (anak ketiga). Ia satu pengalaman yang sungguh indah untuk dikenang. Walau sakit, tapi ia merupakan penghapus dosa saya. Sakit yang betol2 dalam masa 2 jam memang memberi makna dalam hidup ni betapa besar kesakitan yang ditanggung oleh seorang ibu untuk melahirkan seorang anak. Dan pengalaman ini sedikit berbeza