21 Kelebihan Kami Sebagai Mentor Bisnes Shaklee Berstrategi Archive

Selawat 100 Ribu Kurang Dari 5 Minit

Assalamualaikum kawan kawan. Apa kaba? Selamat tahun baru 2019. Apa azam korang tahun ni ye? Salah satu azam Kak Ira adalah nak selawat 300 ribu kali minimum setiap hari. Dan anak anak pun sama. 200 kali sorang bagi yang kecil.   Uihhh. Nak buat camne tu kan? Banyak tu. Terlalu banyak! Nanti Kak Ira  bagi

Berpada- pada Dalam Meminta Diskaun

Terima kasih kepada pengunjung zahirahhafizan.com yang tidak putus putus lawati blog ini tau.   Saya sangat hargainya 😀   Hari ni saya nak kongsi pasal adab kita dalam meminta diskaun. Berpada-pada lah, jangan lah melampau-lampau.   Zaman sekarang ni, majoriti kita berniaga. Macam- macam bisnes kan.   Tak kisahlah jenis apa pun bisnes, besar atau

Jalan Cepat Untuk Kaya

Saya tahu, setiap orang pasti rasa nak kaya. Itu impian kita semua.   Cuma, cukup ke hanya berimpian ye?   Ni saya kongsikan dari teman saya.   Korang sekarang ni duk pada tahap mana?   Nak tau jawapan, korang tengok kedudukan kewangan sekarang.   Kalau nak hulur elaun bulanan kat mak ayah di kampung pun

Berterima Kasih Pada Setiap Orang Yang Berbudi

Saya  sekarang ni berjalan dah macam wartawan bergerak.   Mata mudah tangkap dan cepat melihat hikmah di sebalik yang tersirat.   Tengok orang tebar dan buat roti canai.   Boleh nampak bukan mudah seorang ayah mencari rezeki untuk anaknya. Berdiri sepanjang pagi hingga ke tengahari.   Entah sejak jam berapa. Berpanas dengan bahang api untuk

Nak Berjaya Dalam Shaklee Apa Perlu Buat?

Ada orang tanya Kak Zeq, “Kenapa dalam Shaklee kena selalu pergi kelas?” Hmm. Ok Kak Zeq nak cerita ye. Ni rahsia kami di syarikat minyak terulung di Malaysia tau. Sebab Kak Zeq dari sana sebelum berShaklee😀. Anak didik Petronas dari kecik sampai ke dah anak 3😀. Di Petronas, setiap staff diwajibkan untuk hadir course (maknanya

Jika Keguguran, Salah Siapa?

Keguguran. Jangan salahkan diri sendiri.   Puncanya bukan sebab makan nenas. Puncanya bukan sebab rahim tak kuat. Bukan sebab mengangkat benda berat, dan bukan sebab mengalami tekanan hidup atau stress.   Ramai yang mengalaminya. Keguguran pada tiga bulan pertama memang kerap berlaku. Jika seratus wanita hamil, seramai 20 akan keguguran (20%), mungkin juga jumlah sebenar

Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.   Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja

Elak Cut Price Kalau Tak Nak Miskin Cepat

Petang ni panasss punya topik. Kadang-kadang nyaman, kadang-kadang salji, kadang-kadang pon kena lah juga panass kan.   Ni pesanan buat semua. Terutamanya orang Shaklee. Tak kira awak orang baru mahupon lama tau.   Psssttt. Tak kira awak Master Coordinator ke tak ye.   Jika nak bisnes maju untuk jangka masa panjang, jauhkan lah jual harga

21 Kelebihan Kami Sebagai Mentor Bisnes Shaklee Berstrategi

Hari ini saya mahu mengajak mereka yang sedang mencari-cari bisnes untuk dijadikan sebagai pendapatan sampingan untuk sertai kami dalam bisnes ini secara sungguh-sungguh. :). Kalau nak jadi ahli Shaklee untuk makan saja-saja pon, mentor Shaklee sangat memainkan peranan penting tau kerana sudah tentu kita mahu dapat tempias kehebatannya tu kan.   Ni kami nak pecahkan