Nur Zahirah Archive

Bina Sistem Imun Yang Tinggi Secara Semulajadi

Assalamualaikum semua, terima kasih kerana tak henti henti datang dapatkan info di zahirahhafizan.com. Hari ini saya ingin kongsikan tentang pentingnya sistem imunisasi badan.   Apa yang saya akan terangkan dengan lebih lanjut adalah apakah itu sistem imun?   Saya juga akan kongsikan tentang penyakit yang berkaitan jika sistem imunisasi rendah, faktor yang menyebabkan sistem imun

7 Rahsia Garlic- Bukan Sekadar Bawang Putih

Apa yang membuat bawang putih begitu hebat? Rahsia di sebalik kuasa besar ini adalah adalah terletak pada sebatian sulfurnya yang dipanggil Allicin. Apabila allicin dihadamkan, ia menghasilkan asid sulfenik. Peliknya, asid ini bertindak balas dengan radikal bebas lebih cepat daripada mana-mana sebatian lain yang diketahui sebelum ini. Ini menjadikan asid sulfenik antioksida dan di belakang

Sihat Dan Cantik Dari Hujung Rambut Ke Kaki

Assalamualaikum. Pagi ni saya nak kongsikan mengenai petua awet muda supaya anda boleh kekal sihat, kekal cantik sebelum raya mahupon selepas raya. Maksudnya, selama-lamanya lah hehe.   Saya nak kongsikan beberapa tips untuk membantu anda awet muda dari segi kulit, kuku dan juga rambut.   Bayangkan seorang wanita yang mempunyai kulit yang tidak cantik, kuku yang tidak

Lengkapkan Keperluan Nutrisi Harian Badan Dengan Daily Essential

Assalamualaikum. Selamat pagi semua pembaca blog zahirahhafizan.com ni.   Hari ini saya akan berkongsi dengan anda semua tentang Daily Essential Set. Ia merupakan 4  produk asas Shaklee iaitu ESP, Omegaguard, Vitamin C dan Vitalea. Tapi sebelum itu, saya akan berkongsi juga tentang nutrien yang terdapat dalam produk tersebut.   Lengkapkan Keperluan Nutrisi Harian Kita :

Giler Best Gift Vivix!

Saya tengok ni kan, rasa nak nangissss. Serius! Saya sangatlah teruja. Sebabnya ramai customer saya sebelum ni yang duk tanya,   “Shaklee ni tak sediakan sudu ke untuk Vivix?”   “Shaklee ni tak sediakan cooler beg ke nak bawa Vivix ni ke mana mana?”   Dan bestnya bulan ni, Shaklee tunaikan janjinya!   Shaklee sediakan

Selamat Hari Bapa, Abah

Sejak kenal dia, saya tak pernah pandang orang lain dah. Hehe. Amboi ayat.   Eh, betol. Walau orang lain handsome dari dia pon, saya nampak dia je.   Sebab saya tahu saya perlu jujur dalam berumahtangga.   Walau dia bukan seorang yang tiap waktu duk sebut “I love you” kat saya, namun saya tau dia

Karnival Kesihatan SHAKLEE – Terbuka kepada AHLI

Karnival Kesihatan SHAKLEE – Terbuka kepada AHLI. Sempena Pembukaan Pejabat HQ Shaklee yang Baru. SEMUANYA PERCUMA BUAT ANDA AHLI SHAKLEE! Bawa rakan-rakan dan ahli keluarga anda bersama… Jom kita baca kisah Kak El ketika hadir ke Karnival Kesihatan Shaklee pada 6 Mei 2017 yang lalu… Semasa Karnival Kesihatan di Shaklee HQ minggu lalu, disediakan Checkup