Grand Seminar LAT Family dihadiri 174 Orang Serata Malaysia

Alhamdulillah. Bulan ni kami sempat adakan satu aktiviti untuk grup kami iaitu Grand Seminar. Tujuan kami buat Grand Seminar ni adalah kerana kami nak selesaikan segala masalah yang dihadapi oleh team kami untuk buat sales lebih laju lagi.

 

Grand Seminar LAT Family

Grand Seminar LAT Family

 

Ada antara mereka yang belum mahir teknik close sales yang tepat dan cepat. Ada juga yang belum mahir cara followup hingga buat customer beli ulang ulang kali. Ada juga yang tidak tahu nak set target diorang dengan lebih realiti dan boleh dicapai. Ada juga yang tak tau nak letak mindset bagaimana untuk mudah percaya dan yakin yang mereka boleh dapat hasil dari usaha mereka. Ada juga yang belum mahir dalam berdoa dengan yakin. Ada yang tak tahu bagaimana nak guide bila ada yang nak join bisnes.

 

Oleh sebab itu kami adakan Grand Seminar anjuran LAT Family, MIG, TWB, MFMS dan Soul.

 

Satu lagi kami nak buat surprise untuk Master Athirah kerana beliau rank up sebagai new master LAT Family susurgalur Soul, TWB dan MIG. Jadi ni adalah masa yang tepat untuk kami adakah Grand Seminar. Insyaallah.

 

Master baru LAT Family, Master Athirah dan Master Najmi

Master baru LAT Family, Master Athirah dan Master Najmi

 

Motif lain yang kami nak capai adalah soul and spirit. Kami nak hubungan ukhwah antara semua peserta dalam LAT Family semakin kukuh dan rapat tanpa batasan. Sebab tu kami lantik AJK program. Ada AJK mainan dan kanak-kanak. Ada AJK makanan. Ada juga AJK dewan. Ada juga AJK tukang ambik gambar dan video. Ada AJK publisiti. Ini bertujuan untuk memastikan ada rasa ownership dalam jiwa mereka yang terlibat.

 

Surprise buat Master Athirah

Surprise buat Master Athirah

 

Masters dari LAT Family iaitu Master Ira, Master Athirah, Master Ainul, Master Maria dan Master Hafsah sendiri berikan sumbangan dalam bentuk idea dan kewangan untuk berikan yang terbaik untuk Grand Seminar ini. Kami jugalah menjadi speaker dan tukang bakar semangat untuk semua peserta.

 

Master baru LAT Family

Master baru LAT Family

 

Alhamdulillah pada hari ni juga kami berjaya launch kitab pink kami iaitu buku pertama kami buat seluruh LAT Family. Diorang terus dapatkan kitab pink on spot dengan harga istimewa tau. Saya dan Master Hafsah buat kitab pink ni supaya lebih ramai yang mudah buat bisnes bila ada kitab pink ni sebagai rujukan tiap masa.

 

Pemilik kitab pink

Pemilik kitab pink

 

LAT Family jugak sediakan ruang dan peluang untuk setiap ahli sama sama dapat buat pahala iaitu dengan cara bawa potluck. Eh, bukan sikit diorang bawa tau. Ni kalangan leaders dan belum leaders pon ada yang bawa sesuatu untuk dikongsi dengan peserta Grand Seminar.

 

Potluck dari semua leaders yang hadir Grand Seminar

Potluck dari semua leaders yang hadir Grand Seminar

 

Di sini kami terapkan nilai ukhwah. Bayangkan kita makan kek lapis dari Sarawak tu yang dibawa oleh teman kita dari Sarawak. Kita rasa kenyang dan boleh fokus dalam Grand Seminar. Kan kawan kita dapat pahala kita juga sepanjang program hari tu tanpa meluakkan walau sedikit pahala kita.

 

Itulah yang saya selitkan dalam konsep potluck ni. Ye, memang ia menjimatkan kos. Namun ia tidak kosong setakat itu saja. Ada value di belakangnya yang boleh diambil iktibar dan sebagai modul. Di sini lah modul soul and spirit diselit. Ukhwah masuk hingga ke darah daging kita insyaallah.

 

Sebelum mulakan Grand Seminar, kami ada buat health check dan perbincangan dengan nutritionist. Haa tengok. Ramai yang kerumun nutritionist kan.

 

Consultation dari pakar nutrisi

Consultation dari pakar nutrisi

 

Selain itu, leaders kami juga diberi tunjuk ajar oleh nutritionist untuk gunakan karada sendiri. Jadi lebih mudah nanti bila nak handle program sendiri di mana-mana. Ada juga leaders LAT Family yang dah tahu tentang penggunaan karada ini. Jadi boleh bantu kawan-kawan lain yang belum biasa.

 

6 orang Master berkongsi cerita. Kami bahagikan topik mengikut kekuatan masing masing.

 

Master Laila sebagai speaker jemputan

Master Laila sebagai speaker jemputan

Katanya dulu Master Ira tidak tahu apa apa lagi dalam bisnes, namun kini sudah banyak tahu dan pelbagai usaha dilakukan demi mengembangkan LAT Family.

Master Hafsah dari MIG

Master Hafsah dari MIG

 

Master Hafsah berkongsi mengenai bagaimana nak menulis di Facebook dengan copywriting yang betul agar boleh menarik orang lain beli produk dengan kita dan sertai bisnes kita. Facebook Master Hafsah di Hafsah Mardhiah.

 

Master Ira dari LAT Family

Master Ira dari LAT Family

Master Ira berkongsi tentang bagaimana menggunakan teknik TBE, AVF dan TTA dalam membantu kita berjaya dalam hidup dan bisnes.

Siapa nak join projek #MakeOver360 boleh hubungi Master Ira (Facebook: Nur Zahirah) seperti nombor di bawah. Link direct http://iralat.wasap.my.

Master Athirah dari Soul

Master Athirah dari Soul

Master Athirah berkongsi bagaimana beliau hidup susah dulu dan kini beliau boleh ubah hidup ibu ayahnya juga. Beliau juga berkongsi mengenai bagaimana cara tepat dan terkini untuk penggunaan medium facebook, Instagram dan blog untuk berkongsi mengenai Shaklee. Facebook beliau di Athirah Tieramissyou.

 

Master Ainul Shahrazad TWB

Master Ainul Shahrazad TWB

Master Ainul berkongsi tentang bagaimana nak miliki mindset dan hidup yang high class walau bekerja dari rumah. Beliau kini miliki hampir 10 biji rumah dan mercedes serta Estima tau. Siapa nak join projek Spa boleh hubungi beliau di 013-6971176. Facebook beliau di Ainul Shahrazad.

Master Maria dari MFMS

Master Maria dari MFMS

 

Master Maria pula berkongsi tentang close sales dan followup. Power ni Master Maria. Facebook beliau di Kam Maria Abdul Mutalib.

 

Ni pulak antara grup yang sedang berkembang dan bakal bergelar Master Coordinator pada awal tahun 2019. Insyaallah.

 

MAF, grup bakal master Januari 2019

MAF, grup bakal master Januari 2019, lead by Master to be Raihanah Ahmad

 

Starla bersama Master Athirah, master baru LAT Family susurgalur MIG, TWB dan Soul

Starla lead by Syakilla  bersama Master Athirah, master baru LAT Family susurgalur MIG, TWB dan Soul

 

Kami sediakan door gift best buat semua iaitu fridge magnet yang ada inspirasi dari master coordinators dari LAT Family.

 

Fridge magnet door gift Grand Seminar LAT Family

Fridge magnet door gift Grand Seminar LAT Family

 

Satu lagi ni pon istimewa juga. Kami sediakan kek khas untuk grand seminar ini.

Kek ditempah khas untuk Grand Seminar

Kek ditempah khas untuk Grand Seminar

 

Hadiah untuk master Athirah dari Master Ira

Hadiah untuk master Athirah dari Master Ira

 

Surprise hadiah buat Master Athirah

Surprise hadiah buat Master Athirah dari LAT Family

 

Untungkan bila naik Master, terus dapat gelang emas dari Master Ira.

Meriah kan? Alhamdulillah. Namun penat tau handl event ni haha. Syukurlah kami ada team yang buat sama sama. Kalau tak, double triple penat jawabnya.

 

Anda sedang mencari cari jalan untuk buat bisnes dari rumah secara online? Jom join grup kami.

Anda sedang mencari cari siapa mentor anda dalam Shaklee? Sertai kami di LAT Family. Kami miliki 5 orang Master Coordinator yang miliki kelebihan berbeza beza. Dan pastinya team kami miliki bonding yang sangat kuat. Korang pasti akan rasa tersangat excited insyaallah. 🙂

 

Salam sayang,

Master Ira

013-9422527

http://iralat.wasap.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge