Jalan Cepat Untuk Kaya

Saya tahu, setiap orang pasti rasa nak kaya. Itu impian kita semua.

 

Cuma, cukup ke hanya berimpian ye?

 

Ni saya kongsikan dari teman saya.

 

Korang sekarang ni duk pada tahap mana?

 

Nak tau jawapan, korang tengok kedudukan kewangan sekarang.

 

Kalau nak hulur elaun bulanan kat mak ayah di kampung pun terketar-ketar tangan, maka level kewangan korang amatlah nazak !

 

Korang,

Nak berjaya dan jadi kaya ni simple ja. KAWAL & UBAH MINDA

 

Kaya ni bermula dengan apa yang minda kita duk fikirkan setiap hari.

 

Setiap hari kita kena fikirkan perkara yang baik-baik tau.

 

Bayangkan 1 hari nanti bila kita dah kaya, apa kita nak buat?

 

Kita ada kuasa untuk memilih. Samada nak masukkan idea yang positif atau negatif ke dalam minda bawah sedar kita.

 

Nak jadi orang hebat ni

 

👉 kena tau jenis filem yang kita nak tonton
👉 buku apa nak baca?
👉 muzik macamna nak dengar?
👉 Nak guna bahasa style mana? Bahasa yang positif ke atau nak keluar banyak kata-kata negatif seperti tak boleh, tak patut, taknak, tak mampu dan sebagainya?

 

Kita mesti cakap hari-hari pada diri yang kita ni boleh buat apa saja yang kita mahu dan berhak miliki kekayaan

 

Bak kata Mentor, “Apa yang kita fikir, apa yang kita cakap, apa yang kita rasa dan apa yang kita buat, semuanya adalah DOA.”

 

Kita akan menarik apa yang kita fikirkan. Ingat tu.

 

Kalau setiap masa minda kita duk fikir nak kaya nak berjaya, insyaAllah perkara tu akan datang ke dalam realiti hidup kita

 

Jalan cepat untuk kaya

 

Rugi ke bina angan-angan? Salah ke bina impian? Kita tak perlu bayar sesen pun. Yang kita perlu buat adalah KAWAL MINDA.

 

Impi rumah baru atau kereta baru?

 

Bayangkan yang kita dah pun memilikinya. Ini yang kita gelarkan sebagai kuasa tarikan atau Law of Attraction.

 

Nak tau rahsia saya berjaya sekarang ni?

 

Saya jenis KUAT BERANGAN. Hihi. See… bermula dengan sebuah angan-angan tula, kini saya dah berjaya capai sebahagian besar impian.

 

Betapa besarnya pengaruh KUASA MINDA ni kan 😊

 

Sampai sekarang saya masih kuat berangan. Salah satunya saya bayangkan setiap negeri ada 2 buah rumah saya beli. Di luar negara saya miliki aset bernilai berbillion USD juga.

 

Dasyat kan impian saya. Ia percuma saja untuk berimpian.

 

Nak realisasikannya hanya perlu bertindak dan kerja keras.

 

Saya gunakan platfofm Shaklee untuk bina kekayaan. Namun ia bukan secepat sekelip mata. Rehat santai tak buat apa dapat duit. Huih bukan macam tu.

 

Jalan cepat untuk kaya adalah kawal minda kita dengan perkara positif, usaha sekuat dan sedaya mungkin, guna kreativiti sendiri. Lakukannya dengan hati yang sungguh gembira.

 

Anda pula bagaimana?

 

Salam sayang,

Master Ira & Hafizan

013-9422527

One Response to “Jalan Cepat Untuk Kaya”
  1. Hajar Mat Jam 18 April, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge