Bermulanya Cycle Baru Shaklee 2017/18

Alhamdulillah. Baru sempat update status tengahari ni.

 

Almaklumlah. Hari ni dating date. Hari shopping semalaya untuk encik suami. Giliran Kak Zeq yang tunggu dia shopping pilih baju dan cuba baju hari ni. Mudah dan ringkas. Sejam dah cukup untuk dia. 2 jam tu termasuk menerewang ke tempat lain. Hehe. Best! Shopping waktu orang kerja hehe. Pergi pulak time orang baru buka shopping compleks. Heavennyaaa alhamdulillah

 

Hari ni hari kedua di bulan April. Kak Zeq bagaikan baru lahir. Amboih! Syok sendiri hahaha. Takpe kasi can lah muda 33 tahun balik😁. Kan telan vivix.

 

“Kenapa baru lahir? Memang fanatik awet muda ke apa ni?”

 

Eh, taklah.

 

Kerana cycle Shaklee untuk 2017/18 baru bermula pada April 2017 dan berakhir pada Mac 2018. Kiranya semua set up kosong balik.

 

“Apa yang kosong?”

 

Ni haa. Conference point untuk pergi jalan jalan luar negara. Kan tu salah satu passion Kak Zeq dalam bisnes Shaklee ni. Kak Zeq nak jalan jalan luar negara tanpa Kak Zeq yang uruskan, tanpa Kak Zeq yang booking tiket flight, makan minum, penginapan semua. Kak Zeq nak jalan jalan luar negara tanpa perlu keluarkan duit Kak Zeq! Kak Zeq nak jalan jalan luar negara tanpa pening kepalaa. Haa dengan kata lain…Kak Zeq nak jalan jalan luar negara dengan percuma giler giler percuma. Percuma dari segi duit, juga dari segi stress. Sebab bila stress jalan jalan pon tak best wooo.

 

Dan semua ni Kak Zeq boleh dapat dengan Shaklee. Yeayyy!!! Alhamdulillah.

 

Kami ni kira dropship kepada Shaklee lah. Namun kami boleh dapat jalan jalan luar negara, dapat bonus ratusan ribu setiap bulan tak kira berapa pon nak asalkan rajin dan komited in sales bersama team, dapat time freedome yang mana orang gi keje tu lah kita nak shopping tanpa ngadap jem kan. Dan macam macam lagi. Sebab tu the best dropship mahupon agent adalah jadi dropship Shaklee❤️. Eh dah macam dah jadi founder product dah haa bila income gini kann. Padahal tak keluar modal pon😌

 

Mentor Shaklee Berstrategi

 

Conference point bermula bulan April ini hingga Mac tahun depan. Yang mana bila dikumpul kumpul dan layak dapat tiket untuk ke luar negara samada Bangkok, Cruise di Laut Mediterian ke 3 negara mahupon ke Umrah. Haa pilih sendiri pilih. Semuanya trip giler best 6 bintang punya yang kalau pergi sendiri sah sah tak sanggup nak keluarkan duit sebanyak itu.

 

Mulai bulan ini juga reset balik untuk kriteria award bagi setiap performance dalam Shaklee😁. Kiranya dalam Shaklee ni kita tak berlumba dengan sesiapa pon. Kita berlumba dengan diri sendiri. Toksah dengki dengan orang sebelah sebelah. Toksah duk kalut sebokk hal orang melainkan hal anak buah kita. Kita fokus jalan kita. Menuju target kita. Dan semuanya insyaallah boleh selagi kita fokus dengan strategi kita yang pelbagai.

 

Kita perlu belajar strategi yang tepat dan betol untuk kita gunakan. Tak semua strategi orang lain guna tu sesuai dengan kita. Dan tak semua strategi yang kita guna sesuai untuk semua orang.

 

Apa yang penting adalah kita tahu apa yang kita sedang buat. Dan kita tahu apa yang kita nak capai, bila mahu capai, kenapa mesti capai dan bagaimana mahu capainya.

 

Kak Zeq sungguh eksaited dengan cabaran baru kali ini. Cabaran mesti ada di hadapan. Ia adalah rencah perasa tambahan untuk bagi rasa sedap dan lazatnya hidup kita di dunia ini.

 

Ada dengar satu petikan dari radio tadi, lebih kurang begini.

 

“Allah beri ujian untuk Dia lihat apa respon kita terhadap ujian itu. Jika kita mengamuk, marah marah kepada Allah atas ujian itu…itulah rekodnya di dalam buku amalan kita yang dibawa kepada Allah. Jika sebaliknya, sesungguhnya ia cukup manis dan hebat! ”

 

Teruskan langkah yang penuh strategi yang mengena untuk diri. Semuanya pasti dilalui dengan mencuba. Kalau tak cuba, kita tidak tahu betol ke strategi itu kan😁

 

Apa yang penting, kekal fokus dan konsisten. Kak Zeq serius dengan apa yang Kak Zeq lakukan.

 

Kepakaran Kak Zeq adalah membantu wanita merasai pengalaman sebagai ibu dirasakan sungguh istimewa sejak mengandungkan janin, melahirkan anak, berpantang dan menyusukan anak. Masalahnya sekarang ramai wanita di luar sana yang merasakan dirinya semakin hari semakin tidak bermaya kerana mengalami masalah semasa hamil, berpantang dan menyusukan anak.

 

Sebab itulah lahirnya Program Hot Mommies Hot Kids kelolaan Kak Zeq sendiri😁

 

Here we start our new cycle…with full of energetic mind which full of happiness❣️❣️❣️

 

Let’s join our team in #LATFamily

 

Note: Gambar ni adalah gambar trip kami ke 7 bersama Shaklee. Dan kali itu kami ke Jordan (Januari 2017). Pssstt. Free jugak🔥. Bulan depan kami ke Jepun dengan Shaklee. Trip ke 8 kami. (psttt. Free jugakk😌🔥)

 

Serius! Kak Zeq memang giler travel. Giler travel yang percuma. Tahun ini 7 tiket minimum ke luar negara insyaallah.

 

#MentorShakleeBerstrategi
#LATTeam
#LATFamily

 

Salam sayang,

Master Ira & Hafizan

013-9422527

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge