Feedback customer mengenai servis Zahirahhafizan.com

Rasa nak terobang tinggi jauh ke angkasa. Seronok tak terkata rasa di hati. Senyum simpul macam pwincess dah ni lagaknya bila dapat wasap cinta sebegini. Ececece. Hover kan๐Ÿ˜€. Tapi memang itu lah perasaan Kak Zeq waktu ini. Berbunga-bunga setaman tulip. Hehe๐Ÿ˜

 

 

Feedback customer zahirahhafizan.com

Kisah istimewanya begini…

Kakak ni merupakan salah seorang kastemer yang asyik suka repeat order dengan Kak Zeq sejak tahun lepas. ๐Ÿ˜€. Kak Zeq mula introduce pasal Shaklee ni kat dia semasa dalam kelas PLF.

Setiap bulan beliau tak lupa untuk spend budget untuk kesihatannya dan anak. Yelah, kesihatan tu harta segala harta dunia. Tidak ada yang lebih hebat dari nikmat sihat walau kita ada duit berjuta-juta.

Dia dan anak ada pengalaman gatal-gatal badan yang kronik. Kesian sangat. Menggaru-garu sehingga hilang nikmat tidur yang lena dan rehat yang sempurna.

Namun setelah konsisten dapatkan konsultasi dari Kak Zeq, masalah tu menjauh sejauh-jauhnya. Dah putus harap dah kot nak mengunjung badan kakak ni kesan dari semakin tinggi imun sistemnya kini. Alhamdulillah๐Ÿ˜€. Allah yang mengizinkan.

Dari sini, sememangnya dia semakin mencintai Shaklee dek kerana kesan yang superb telah dirasai oleh dirinya sendiri. ๐Ÿ˜ฑ

Jauh bezanya berbanding dengan sebelum ini. Dia ingatkan masalah itu tak akan menghilang sampai bila-bila. ๐Ÿ˜ซ

Rupa-rupanya, ada penawarnya melalui Shaklee. Tambahan pula konsultasi dari Kak Zeq (alaaa bagi can la angkat bakul sendiri satu ayat hehe๐Ÿ˜†)

Ni dia seronok ya amat akibat khidmat servis yang cepat dinikmati. Hehe. Alhamdulillah syukur. Kami berikan servis terbaik buat kastemer kami.

Bila kastemer puas hati, tak makan pon takpe. Dah rasa kenyang di perut sekali di hati. Senang sungguh hati. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Terima kasih kak atas order ini. (Lenkali order lagi tau>>>bisik je ni). Eh, kalau korang dengar, tandanya leh tumpang order Shaklee tru Kak Zeq juga lah ye hehe.

Nur Zahirah,
Share from heart
Zahirahhafizan.com

One Response to “Feedback customer mengenai servis Zahirahhafizan.com”
  1. nikkhazami 22 January, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge