Sepinggan Lemak Sambal Kerang Marvellous 670 Kalori!

Pagi tadi best friend belanja nasi lemak kerang, sotong dan ayam buatan tangan dia sendiri. Bukan sepinggan je dia belanja, tapi berpinggan-pinggan sampai saya terpaksa tolak dek kerana dah full.

 

Tambahan pula dia belanja brownies cheese yang best takleh nak ulas sebab sedap sangat sangat meleleh habis. Sekarang pon dah rindu kat brownies yang dah masuk perut pagi tadi ni. Hikhik.

 

Balik rumah, tengok kalori. Errkkkkkkk!!!! Dalam 670 kalori sepinggan tau. Kalaulah makan nasi lemak beshhh tu sepinggan je. Tapi ni bukan sepinggan. Kihkih.

 

nasi lemak kerang

 

Tak semena-mena, saya terus telan 3 biji omegaguard dan juga 5 biji alfalfa. Kasi pecah lemak dan buang terus lah. Takmau bagi tersangkut-sangkut dah.

 

Memang kita tak boleh nak hindar makan sedap-sedap tau. Tapi kita boleh kawal. Kita kena pantau terus. Jangan dikumpul-kumpul. Nanti makin besar spare tire kita, hidap penyakit aneka macam pulak kang.

 

Ibu menyusu macam saya ni pon memang kena pantau apa yang diambil tau. Supaya badan sentiasa aummmm. Takdelah membesar berlebih lebihan pada kadar yang tak sepatutnya.

 

Kita makan, kita kena bakar gak kalori tu. Jangan disimpan okeh. Nanti mengundang padah di kemudian hari.

 

Kenapa saya ambil Omegaguard dan alfalfa? Ni idealoginya. Omegaguard ni bakar lemak yang diperolehi dari nasi lemak istimewa yang marvellous ni tau . Alfalfa pula angkut lemak yang dah cair tu (akibat dibakar) ke sistem penghadaman untuk dibuang. Haaa berminyak-minyak keluar nanti. Kalau gabung dengan lecithin, lagi bagus kesan dia tau. 

 

Nak cuba omegaguard, lecithin dan alfalfa?

 

Boleh hubungi saya ye. Saya bantu anda dapatkannya.

 

Salam sayang,

Master ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

 

Motto Kami

 

One Response to “Sepinggan Lemak Sambal Kerang Marvellous 670 Kalori!”
  1. mrhanafi 20 December, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge