Info Produk-Carotomax

Dalam seharian, sentiasa berlaku pengoksidaan sel dalam badan kita. Rosak sel tu akibat kesan dari pemakanan dan juga keadaan sekeliling yang banyak “racun”. Penawarnya adalah antioksida. Carotomax merupakan salah satu produk antioksida yang tinggi.

 

Antioksida Unggul - Carotomax

 

Carotomax ni miliki 6 jenis karotonoid untuk perlindungan antioksida untuk kesihatan yang maksimum. Shaklee menambahkan astaxanthin untuk memastikan Carotomax menjadi produk yang miliki campuran karotoniod yang lengkap.

 

Astaxanthin biasanya ditemui dalam alga dan phytoplankton. Astaxanthin digelar sebagai “Raja Segala Karotoniod” kerana kelebihan yang ada padanya. Banyak kajian telah membuktikan yang astaxanthin melindungi sel dari segala aktiviti pengoksidaan.

 

6 Jenis Karotonoid  Dalam Carotomax

 

Ini dia 6 jenis karotonoid yang ada dalam carotomax. Ia membantu dalam perlindungan sel dari pengoksidaan pada tahap yang unggul!

 

 

6 karotonoid dalam carotomax

 

Saya nak kongsikan mengenai fungsi setiap karotonoid ni ye.

 

Astaxanthin –

Mengurangkan keletihan mata dan keradangan yang berlaku pada mata. Ia efektif dalam mencegah age related macular degeneration (ARMD) rosak disebabkan faktor usia. Juga elak dari kesan neuropati diabetes, edema macular cycstoid, arteri retina pusat dan oklusi vena, glaukoma, keradangan mata (retinitis, iritis, keratitis, scleritis).

 

Alpha dan Beta carotene- Meningkatkan penglihatan di waktu malam.

 

Lycopene – Bantu dalam mengatasi masalah mata. Ini termasuklah age related macular degeneration (ARMD), di mana ia mengakibatkan kerosakan pada retina yang mengurangkan daya penglihatan dan katarak, atau kekaburan kanta dan mata.

 

Lutein dan Zeaxanthin – Bertindak sebagai pelindung semulajadi. Melindungi dari penyakit mata kerana menyerap cahaya biru dari memasuki mata. Lutein membantu dalam membina ketumpatan macula pigmen, faktor utama dalam kesihatan macula dan retina.

 

Haaa itulah fungsi setiap karotonoid yang ada dalam carotomax ni.

 

Bahan Dalam Carotomax Bersamaan Dengan?

 

Kandungan Dalam Carotomax

 

Haaa ni dia. Kalau tak nak ambil carotomax, bagi mencukupkan dos yang ada dalam carotomax ni kan…kita perlu ambil 89 hidangan rasberi, 102 hidangan pisang, 714 hidangan aprikot, 113g hidangan salmon, 113g pink grape fruit dan juga mikroalga laut. Haaa itulah nilai dalam sebiji carotomax. Carotomax juga mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.

 

Sebab tu Shaklee buat Carotomax. Sebabnya Shaklee nak kita ni mudah. Tak perlu nak ambil semua yang diatas. Tak perlu cari. Hanya ambil dari carotomax saja. Buka botol dan telan 🙂

 

Rasa tak mau lah ambil carotomax, sebabnya mesti ada dalam buah-buahan seharian kan. Betol tu. Ada dari macam-macam buahan dan sayuran. Boleh cek kos bahan-bahan tu yang pasti lebih tinggi dari sebotol carotomax.

 

 

 

Fungsi Carotomax Selain Untuk Mata Ada Ke?

 

Eh, ada banyak fungsi carotomax ni. Bukan hanya untuk mata. Ia sesuai untuk mata kerana ia miliki vitamin A.

Carotomax ni juga penting untuk:

 1. Melindungi sel daripada kesan kemusnahan oleh radikal bebas.
 2. Sumber vitamin A yang terbaik
 3. Meningkatkan sistem imunisasi
 4. Membetulkan sistem organ tubuh
 5. Mencegah kanser
 6. Meredakan penyakit kulit
 7. Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat, gigi, gusi, rambut, dan kulit yang sihat
 8. Membina semula sel-sel yang rosak
 9. Bagus untuk kulit berjerawat, ulser dan bisul
 10. Mempercepatkan pemulihan luka
 11. Menghalang penuaan organ

 

Carotomax Ni Sesuai Untuk Siapa?

 

Carotomax ni sesuai untuk semua remaja, orang dewasa dan warga emas yang inginkan suplimen bagi elakkan kerosakan sel, bagi kesihatan mata, bagi kesihatan kulit yang cantik, untuk buat organ sentiasa sihat, yang alami masalah jerawat.  Kalau kanak-kanak pula, perlu lihat keperluan kanak-kanak itu. Apa-apa pon, perlu merujuk kepada doktor terlebih dahulu. Namun, carotomax ni hanyalah suplimen, bukannya ubat.

 

Sekian saja perkongsian saya hari ini. Semoga ia bermanfaat bagi mereka yang memerlukan info ini.

 

Salam sayang,

Masters ira dan hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

Presentation12Page cover1

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge