Monthly Archive:: December 2016

Realiti Kehidupan Yang Perlu Kita Fahami

Hidup bukan sebuah perjalanan lurus dan mudah untuk kita lalui tanpa rintangan. Ia adalah sebuah perjalanan di laluan bersimpang siur, yang perlu kita cari arah sendiri. Kita sesat, kita keliru. Dan sering kali, kita menemui jalan buntu. Namun selalu, seandainya kita percaya, pintu akan terbuka untuk kita lalui. Mungkin itu bukan pintu yang kita fikirkan,

Keputihan Di Kala Hamil – Bahayakah?

Keputihan dengan wanita biasanya sesuatu yang sinonim. Ramai wanita yang alami keputihan. Termasuklah di kala hamil. Petang ni saya nak kongsikan mengenai keputihan di kala hamil. Keputihan di kala hamil ni ada 2 jenis iaitu yang normal dan abnormal. Ada mommies yang alami keputihan bukan kerana tidak menjaga kebersihan di kawasan itu, namun kerana perubahan

Kembali Sihat Setelah 7 Hari Mencuba Shaklee

Bila melihat seorang pakcik berjalan dengan perlahan-lahan sambil berpegang pada si anak, tiba-tiba saya terkenangkan seorang kastemer yang ada masalah dalaman sehingga menyebabkannya tidak boleh berjalan dengan laju seperti orang lain.   Nak dijadikan kisah, seorang wanita baik hati, Kak Rahimah call saya di kala sedang kami anak beranak bercuti di Legoland baru-baru ini. Katanya

Selsema Dan Demam Sudah Menjauh

Terkenang sesuatu. Yang lama dah tak kunjung tiba. Namun memang tak jemput dia datang pon. Apa lagi kalau bukan pakcik demam dan makcik selsema srukk srukk.   Demam-demam, selalu je ingat yang ni. Kalau tak ambik ni, nak pulih balik dari demam memang terasa lambat untuk pulih tau. Sebab tu saya pilih untuk konsisten ambil

Tips Travel Dengan Anak-anak Kecil Tanpa Marah-marah

Travel dengan seorang anak tak sama macam travel dengan 4 orang anak cilik yang aktif lagi bijak. Fuh. Uji kesabaran yang amat! Lagi-lagi kami parents yang independant tanpa atuk nenek diorang tinggal bersama. Jadi fully handle sendiri semuanya  🙂   Kebetulan kami masih on travel. Jadi nak share sedikit tips. Dari Kemasik ke Kelantan, balik

L.A.T MAGIC SESSION – GRAND FINALE 2016

LAT MAGIC SESSION GRAND FINALE – SHAKLEE HQ SUNWAY >>>24 DISEMBER 2016 ===================== *EARLY BIRD SEBELUM @ PADA 20.12.16 —————————— – BUAT MEREKA DISEKITAR SELANGOR & KUALA LUMPUR. ☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡♡♡♡♡ UNTUK DAFTAR DAN INFO LANJUT, KLIK LINK INI OKEH. SEKARANG! >>>> https://goo.gl/forms/EhbNcESUmyn8CfuH208:43 GRAND FINALE LAT MAGIC SESSION DI HQ ================= Tour kami yang terakhir buat tahun

Tips Kawal Rasa Sakit Semasa Nak Bersalin

Hari ni, hari pertama Aiman pergi solat jumaat dengan abahnya di dalam saf yang sama. Boleh duduk sebelah sebelah dah. Boleh sentuh kaki ke kaki dah. Kan dah sunat. Boleh sebaris dengan orang dewasa dah. Besar dah anak ibu. Sob sob. Sebak rasa.     Teringat saya 7 tahun 8 bulan yang lalu, semasa lahirkan

Offer December 2016 Dari Shaklee ~~Apa Dia Ye?

Baru sempat nak kongsi apa offer bulan ni tau. Heehe. Haaa ni offernya tau.     Vitalea Kids Buy 3 free 1>>info pasal vitalea kids sini Kolagen Buy 2 diskaun 5%, buy 6 free 1 ( dapat FREE membership)>>info pasal kolagen kat sini. Carotomax Buy 1, free 1 pada setiap pembelian 150uv. >> info pasal