Pentingnya Anak Bersatu Dalam Sihatkan Mak Ayah

Apabila kita dan adik beradik kita bersatu, semuanya akan mudah dan boleh diselesaikan dengan cara yang baik. Bukannya bergaduh dek kerana pendapat tidak sama. Mak dan ayah pon akan rasa senang hati apabila melihat anak-anaknya bersatu. Yang sakit pon, boleh makin cepat sihat kerana perkara positif sentiasa hadir dalam keluarga terutama antara anak-anaknya miliki hubungan yang akrab.

 

Saya sebagai ibu juga sangat memahami rasa ini. Saya sentiasa berdoa supaya anak-anak saya bersatu dari kecil sehingga bila-bila. Tak kiralah sudah berkahwin mahupon ada anak cucu. Saya sentiasa doakan hubungan mereka akrab. Kerana mereka semua pernah berada dalam rahim saya yang satu ini! Sampai bila-bila, saya mahu mereka bersatu. Walau ada pelbagai pendapat yang berbeza. Tetap hormat antara satu sama lain dan bersatu sentiasa walau kami dah tiada di dunia ini. Kerana merekalah aset kami di dunia dan akhirat nanti.

 

Ni saya nak ceritakan satu kisah. Kisah ni menyanyat hati saya.

 

Di kala ibu menderita akibat diabetes setelah sekian lama…anak-anak yang dah mula bekerja dan miliki kehidupan sendiri ni bersatu. Bersatu dalam nak berikan yang terbaik buat si ibu. Walau harga suplimen vivix ni RM504 sebotol, mereka mencari jalan. Berkongsi sesama adik beradik. Gilir-gilir! Ini  nilai yang saya nampak. Berjayanya seorang ibu satukan hati anak-anak mereka. Walau si anak bukan semuanya mampu, tapi mereka bergabung untuk berikan yang terbaik buat si ibu. Yang akhirnya, si ibu makin pulih dari derita diabetes ini. Ya Allah! Ini satu nikmat bagi si ibu. Betapa dia sudah tentu lega bila melihat betapa anak-anak ini ambil berat pasalnya. Dan anak-anak sudah pasti gembira bila si ibu tidak lokek untuk amalkan suplimen yang telah dibekalkan ini.

 

Mula-mula tak percaya, kini dah percaya

 

Boleh baca cerita lengkap di sini.

Terkenang saya pada adik beradik saya. Alhamdulillah. Ada yang berikan mak vitamin C, alfalfa, GLA, dan vivix. Ikut apa mak cakap “vitamin mak dan ayah habis dah”…kami topup ikut kemampuan masing-masing. Betapa nikma ini satu anugerah buat ibu dan ayah sebenarnya.

 

Morale of story, bersatulah kita adik beradik. Jika kita tak mampu nak taja mak ayah hanya dari budget kita seorang, bukalah ruang untuk berkongsi sesama adik beradik.

 

Big value post ini! Insyaallah anak-anak kami pon begini selamanya.

 

By the way, jika anda nak cuba produk Shaklee…boleh tanya saya ye 🙂

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

 

 

Salam sayang,

Master ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

Presentation12Page cover1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge