Ketam Berjalan Dalam Rumah!

Pagi pertama saya di Bintulu, saya as usual bangun jam 4 pagi. Kalau kat Bintulu, ia umpama sudah jam 5 pagi di Semenanjung. Turun ke ruang tamu setelah Subuh. Fikir nak buat video live kat facebook. Dan memang buat pon. Hehe. Saya rakam live video di page Master Ira Zahirah dan dalam group eksklusif Legasi Anugerah Terindah. (Jemputla like page ni okeh😘)

 

Tiba-tiba! Saya nampak sesuatu sedang berjalan di ruang tamu. Dari kiri dan kanan!

 

 

Saya ingatkan kala jengking. Saya fobia dengan scorpion ni. Sebab dah banyak kali jumpa tau. Huwaaa.

 

Tengok dan tengok lagi, rupanya tidak! Ia adalah ketam! Besar pulak tu…

 

“What? Ketam? Ju bela ketam dalam rumah. Bagi jalan-jalan camni? Macam bela kucing je. Pelik orang Sarawak”

 

Heheeh.

 

Rupa-rupanya, ketam terlepas dari plastiknya. Ayah ju bawa dari kampung sebab ju dan suami suka. Ketam tu pandai keluar dari plastik deee hehe

Ketam

 

Hehehe. Buat terkejut je kan.

 

By the way, saya tak jual ketam. Saya buat bisnes Shaklee.

 

jika nak suplimen Shaklee yang special consultation, boleh tanya saya ye😀

 

Salam sayang,

Master Ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

iraprofile

One Response to “Ketam Berjalan Dalam Rumah!”
  1. aisyah 9 November, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge