Info Produk – Performance Drink

Hari ni saya nak kongsi cerita pasal performance drink. Lama dah saya tak bercerita mengenai satu produk ni. Anak-anak saya mesti minta performance drink ni setiap hari tau.

 

Sebab apa Performance Drink?

  1. Mengurangkan penurunan air dalam badan dan meningkatkan hidrasi dalam badan
  2. Mempercepatkan kadar penyerapan cecair elektrolit dalam badan supaya kita boleh kekal aktif dan cergas semasa beraktiviti, dan selepas beraktiviti
  3. Dengan campuran karbohidrat, ia memberi kita tenaga yang berkekalan dan segera
  4. Mengekalkan kepekatan gula dalam darah menyebabkan tenaga lebih kekal lama dan stamina juga meningkat
  5. Hari kita akan lebih bersemangat, bertenaga dan ada mood yang best untuk buat aktiviti harian tanpa rasa penat
  6. Ia mengandungi dan menyediakan apa yang badan kita perlukan sebelum, semasa dan selepas kita bersukan dan bersenam serta beraktiviti cergas. 
  7. Tidak mengandungi bahan tiruan, bahan pengawet dan bahan pemanis. Malah semulajadi.
  8. Minuman isotonik tanpa gas. Semua orang pon boleh minum tau. Takde senak-senak tekak jadinya sebab bebas gas.
  9. Mengekalkan bendalir dalam badan. Jadi kurang bagi kesan dehidrasi. Kiranya sesuai untuk yang tak berapa suka minum air kosong dengan kerap
  10. Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  11. Mengandungi sodium ion, cloride ion, magnesium ion, calcium ion, dan potassium ion.
  12. Boleh diambil apabila anak tiada selera makan atau tengah tak sihat. Orang dewasa lagi-lagi lah boleh ambil
  13. Boleh ambil di kala anak demam. Yela, masa demam kan nak cepat sejukkan badan dan buat diri tiada masalah kekurangan air.
  14. Boleh diambil di kala cirit birit untuk elakkan masalah dehidrasi.
  15. Sesuai untuk mereka yang alami keletihan juga.
  16. Rasa orennya yang sangat lazat. Pure oren.

 

Kelebihan Performance Drink Shaklee

 

Haaa ini key points yang penting kenapa kita memilih Performance drink tau. Anak-anak saya mesti mahu minum Performance drink selepas balik dari sekolah atau pon beraktiviti di luar tau. Saya bekalkan siap-siap pada anak. Jika anak ada Pendidikan Jasmani di sekolah pon, saya mesti bekalkan sebotol air performance drink buat anak. Supaya dia tidak rasa lesu dan penat selepas beraktiviti. Juga tidak mengantuk.

 

Kelebihan lain Performance drink ni adalah boleh buat anak mudah catch up apa yang dipelajari. Ini kerana untuk impuls saraf  badan kita bertindak dengan segera, sememangnya memerlukan elektrolit yang cukup. Elektrolit ni cas negatif dan positif yang ada dalam badan kita. Jika kekurangan elektrolit, ia boleh menyebabkan impuls saraf dan otot dalam badan kita tidak berfungsi dengan baik. Ada orang mendapat sawan akibat alami masalah kurang elektrolit dalam badannya tau. 

 

Performance Drink istimewa

Performance Drink istimewa

Tengok gambar ni pon dah terliur dah kan. Terus saya gi bancuh air performance drink dan minum pagi-pagi ni. hehe.

 

Nak resepi performance drink yang istimewa? Boleh klik sini ye.

 

Nak cuba Performance drink ni?

 

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

 

Salam sayang,

Master ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

Presentation12Page cover1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge