Bila Mak Terkena Diabetes, Anak Sedih Tak Terkata

Saya nak kongsikan hari ni berkenaan anak-anak yang memahami betapa pentingnya kesihatan bagi seorang ibu.

 

30 tahun si ibu menanggung derita miliki diabetes…sehingga si ibu katakan yang “mana ada boleh sembuh lagi”…namun ia bukan penghujung episod bagi si anak.

 

Kaki ibu yang miliki luka yang sukar untuk kering. Ibu juga miliki masalah ada protin dalam air kencing. Pada masa yang sama, penyakit buah pinggang kotor juga turut tumpang sekaki di badan ibu. Aduh sedihnya!

 

Apa dirasakan sebagai seorang anak? Masih percaya yang sakit ibu tidak boleh dibaikpulih? Umpama tiada jalan lain lagi untuk ibu sihat macam dulu-dulu?

 

Jangan kita putus asa dengan diabetes ibu yang teruk. Ada jalannya. Semua ada jalan keluar selain mati. Yakin itu!

 

Ada kisah saya nak kongsikan tau. Kisah si anak yang tak putus asa untuk melihat si ibu makin sihat.  Dia beri kepercayaan pada adik-beradiknya bahawa it worth! Dan alhamdulillah, dek kerana keikhlasan itu…dia dan adik beradiknya berjaya buat kesihatan ibunya semakin baik walau tak pulih sepenuhnya lagi.

 

Namun mula-mula biasalah…ada yang tak percaya. Itu sudah pasti.

 

Mula-mula tak percaya, kini dah percaya

 

Yelah. Dah 30 tahun penyakit diabetes ni hinggap di badan. Takkan dalam masa sebulan dah recover sepenuhnya kan?

 

Alhamdulillah. Syukur! Satu nikmat tau bagi seorang anak bila mak dan ayah nya makin sihat dari sebelum ni. Jadi mak-mak dan ayah-ayah, amalkan lah suplimen yang anak-anak berikan. Percayakan anak lebih dari percaya pada kawan-kawan. Sebab anak-anak ni memang nak berikan yang terbaik untuk mak dan ayahnya.

 

Namun untuk anak-anak juga, pilih suplimen yang ada clinical test tau. Jangan percaya bulat-bulat dari testimoni. Buat pembacaan dan research dulu sebelum nak bagi kat mak ayah sebarang suplimen. Biar suplimen tu memang ada jurnal yang tulis. Yang bertauliah. Juga memang dah ada ujian dan study dari pihak ke 3 mengenai keberkesanan dan ketidakmudaratan suplimen ni pada mak ayah kita bila gunakannya.

 

Dan alhamdulillah. Shaklee ada semua ni.  Jangan risau ok. Sebab tu puan zura ni dia belikan untuk maknya baikpulih dari diabetes. Dia memang dah kaji siap-siap dah.

Baca sini >> Shaklee Landmark Study

 

Dan ini hasilnya😀😀

 

testimoni-diabetes

 

Lagi? Ni ada kesannya lagi.

 

Luka yang berlubang makin sembuh

 

Apabila ada kesan ni, adik beradik pon makin yakin. Excited jadinya!

 

Kesan lepas tengok mak makin baik bila ambil Shaklee

 

Haaa ni pula kesan apabila mak sendiri yang mula-mula taknak makan suplimen dan kini memang nak makan suplimen dengan konsisten dah 🙂

 

Mak dah suka vitamin

Boleh hubungi Puan Zura di  011 -1075 3394 untuk konsultasi lebih lagi ye. Dia kat Pahang tu. Tapi boleh je sharing dengan korang di mana saja 🙂

 

Salam sayang,

Master ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

 

Presentation12Page cover1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge