Tips Ahli Shaklee Hanya Untuk Makan Sendiri Supaya Sentiasa Untung

Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua. 🙂

Have a nice day ahead tau. Saya nak kongsi hari ni berkenaan dengan tips ahli Shaklee hanya untuk makan-makan sendiri. Maksudnya jadi ahli bukan sebab nak buat bisnes.

 

Dalam Shaklee, kita ada 2 jenis ahli.

 

Ahli Yang Buat Bisnes

 

Yang pertama, ahli yang untuk buat bisnes. Join Shaklee, makan Shaklee, dapat rasai kesannya, kemudian rasa nak buat bisnes Shaklee ni sebab dah dapat effect kan. At least bolehlah makan vitamin Shaklee dengan percuma. Syok tu. At least boleh jugak cover certain coourse untuk penggunaan vitamin untuk keluarga. Tak perlu nak guna duit gaji untuk beli vitamin Shaklee. Memang untung! 🙂 Tapi ada yang terlajak sampai boleh beli rumah, kereta dengan untung Shaklee tau. Nanti saya kongsikan bestnya buat bisnes Shaklee ni di next post tau 🙂

 

Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri

 

Ni kategori yang kedua. Join Shaklee sebab nak makan sendiri. Sebab bila join Shaklee even untuk makan sendiri pon actually, sangat untung dah. (Tu belum buat bisnes Shaklee  pon dah untung 🙂 ). Sebab apa?

  1. Boleh dapat harga yang jauh lebih murah (15% minimum jimat dari harga jual)
  2. Dapat masuk grup eksklusif untuk berikan cara makan Shaklee yang betol bersesuaian dengan kesihatan sendiri. Kiranya eksklusif!
  3. Menikmati cash back dalam bentuk RM setiap bulan apabila layak mendapatkannya.

 

Best kan??

 

Namun, tidak semua sama. Tidak semua pengedar Shaklee sama. Sebab ada orang yang join Shaklee di bawah orang yang turut sama hanya join Shaklee untuk makan-makan saja, bukannya untuk bisnes. Jadi ilmunya dalam bidang nutrisi mahupon dalam bidang info vitamin Shaklee ni juga sangatlah kurang berbanding dengan orang yang join Shaklee, makan Shaklee, rasai kesan Shaklee dan berkongsi mengenai Shaklee serta buat bisnes dengan Shaklee ni. Sebab bila nak buat bisnes, sudah tentu ilmu kena upgrade, coaching pon kena pandai kan. Jadi dia sentiasa akan keep on learning kerana mahu berikan yang terbaik buat customernya 🙂

 

Kenapa Perlu Pilih Upline Shaklee Yang Bagus?

 

Seperti yang saya kongsikan di atas tadi tu. Ada juga orang beli dengan kawan, namun kawan tu tak berikan cara pengambilan yang terbaik buat diri kita. Ada juga dah beri namun tiada followup. Semua tu sebenarnya merugikan kita sebagai pengguna.

 

Dalam Shaklee, kita ada pelbagai kelas nutrisi. Latihan demi latihan. Juga kelas leadership yang dibuat oleh mentors. Setiap bulan kelas ini akan diadakan samada secara online mahupon offline. Sudah tentu seorang ahli Shaklee yang aktif akan miliki kesemua perkara ini time to time kan. Sebab tu pentingnya memilih upline Shaklee yang bagus dan aktif. Dia sudah tentu miliki semangat yang tinggi dalam memberikan yang terbaik buat penggunanya. 🙂

 

Walau pon dia baru bermula, tidak mengapa. Yang penting dia adalah seorang ahli Shaklee yang aktif dan sentiasa positif. Kira bagus dahla tu. Jadi, pilih dia sebagai upline anda 🙂

 

Mentor Shaklee, Upline Shaklee

 

 

 

Kenapa Perlu Follow Up Bila Ambil Produk Shaklee?

 

Apa kita rasa bila sampai perabot ke rumah…ada wakil dari pihak syarikat perabot tu hubungi kita dan tanya mengenai perabot. Sebulan kemudian tanya lagi apa keadaan perabot tu. Juga tanya ada apa-apa kerosakan ke. Juga selalu update cara nak jaga perabot tu supaya tahan lama. Dan pada masa yang sama sering juga berikan info jika kita berminat nak dapatkan perabot design terkini dari syarikatnya, dia akan berikan kita harga istimewa kerana kita customernya yang setia.

 

Begitu juga dalam Shaklee. Sebab itulah Shaklee menggunakan platform one to one dalam menyebarkan kebaikan Shaklee. Kiranya cara makan tu berbeza setiap keadaan pengguna. Bukan lump sum saja.

 

Sebab itulah Shaklee tidak diletakkan di rak-rak farmasi, kedai-kedai jamu mahupon tepi jalan yang tiada konsultasi berpanjangan sehingga selesai masalah yang dihadapi oleh consumer.

 

Ada ke ahli farmasi call pembeli barangnya untuk followup apa kesan atau apa masalah yang dihadapi oleh pengguna? Tidak pernah kan? Sebab itu lah Shaklee tidak meletakkan produknya di farmasi mahupon di mana-mana kedai untuk kebaikan pengguna Shaklee itu sebenarnya juga. Yela, rugi lah jika beli tapi cara makan tak kena dengan keadaan kita. Juga tak di follow up kan. Rugi sangat.

 

Amaran: Penjualan produk Shaklee di Lazada, Street, kedai jamu mahupon farmasi adalah dilarang dan boleh diambil tindakan.

 

“Saya Beli Shaklee Kat Kedai, Tapi Tanya Orang Lain Cara Makan. Bolehkah?”

 

Saya sering kali juga peroleh customer yang macam ni. Kesian kat mereka. “Membebel” juga saya. Beli dengan orang lain, datang cari kita untuk dapatkan konsultasi. Kalau tak bagi kesian.

 

Kalau kita jadi customer ni, kita rasa apa? Segan kan? Dah beli dengan orang lain, tanya orang lain pulak. Kalau saya, saya segan. Serius! Lagi-lagi bila Pengedar Shaklee yang kita tanya tu dia jawab elok-elok kat kita. Tobat dah saya tak beli dah kat kedai tu atau kawan yang tak bagi konsultasi bagus tu. Saya beli dengan orang yang berikan cara makan yang bagus tu kat saya lah. Saya akan setia dengannya. Sebab saya tau dia servis saya dengan terbaik even dia bukan tinggal dekat dengan saya. Namun saya boleh hubunginya sentiasa melalui wasap or call. Saya lebih rela begitu daripada beri untung kepada orang yang tak membantu saya. Kerana saya puas hati dengan servisnya.

 

Kita ni jika nak ambil vitamin Shaklee, kita kena tahu cara makan yang betol tepat dengan keadaan kita. Sebabnya vitamin Shaklee  ni glamor dengan keberkesanannya. Siap di trademark kan lagi seluruh dunia tau! Kiranya bukan calang-calang. Cuma kalau tak menjadi dengan kita tu…maksudnya ada something wrong dengan cara makan actually. Juga tempoh pengambilan vitamin Shaklee tu. Ia memang ambil masa. Sebab tu kena konsisten dan berdisiplin bila ambil vitamin Shaklee. Sebabnya ia pengaruhi keberkesanan pada badan kita.

 

Yelah, contohnya kita ambil set detoks. Kita dah berusia 32tahun. Tak pernah detoks usus. Tup tup nak amik vitamin Shaklee yang esoknya terus clear semua toksin dalam badan kita? Alamak! Tak make sense kan. Dah 32 tahun perap macam-macam dalam perut, pastu dalam masa sehari dua pikir semua kena setel. Mana boleh. At least 3 bulan yang konsisten. Sebab sel kita ni berubah dalam masa 90 hari tau. Haa baru tau? Hehe.

 

Tips Memilih Upline (Mentor) Terbaik Dalam Shaklee Walau Untuk Makan Sahaja

 

  1. Kenali bakal upline anda >>Pastikan dia aktif.

Caranya adalah dengan stalk facebook bakal upline anda itu. Tengok apa yang sering dikongsi di facebook peribadinya. Kalau asyik berkongsi pasal gosip, pasal benda tak berfaedah, pasal anak semata-mata, tiada menambah value pada readers…jadi anda faham-fahamlah ye.

Cek IG, page, blog orang yang anda nak pilih as upline tu. Ada update tak? Kalau dah beberapa bulan tak update, faham-fahamlah juga. Dia bukan calon yang sesuai untuk dijadikan upline Shaklee anda.

 

2. Berapa lama dah upline ni berbisnes Shaklee

Secara peribadi, tidak adil untuk ukur tempoh berapa lama bakal upline ni join Shaklee yang membuatkan anda memilihnya sebagai upline anda. Berapa lama tu hanya bonus. Pengalaman mungkin berbeza. Namun, jika dia baru tapi sangat aktif, agresif dalam sharing, kreatif, dan anda rasa boleh masuk dengan dia…pilih dia sebagai upline anda. yang penting dia komit untuk mengajar anda. Ada juga yang tak boleh nak ajar orang. Sampai ajar orang pon tak faham-faham orang tu. Ni anda kena tengok jugalah ye.

 

3. Rank apa dalam Shaklee

Yang ni memang mainkan peranan. Cuma ia bukan peranan yang berada di nombor 1. Even dia rank master, tapi sekarang dia dah tak aktif…buat apa pilih dia kan sebagai upline anda? Biarlah dia belum miliki apa-apa rank pon, asalkan dia aktif, sangat suka sharing dan memberi, positif dan rapat dengan upline atau mentor dia yang dah terbukti berjaya. Haa orang camni kita boleh pilih sebagai upline Shaklee kita.

 

Kami Upline (Mentor) Shaklee Anda

 

Master ira dan master hafizan

Master ira dan master hafizan

 

Inilah kami. Sharing from heart.

 

Andai anda mahu jadi ahli Shaklee, boleh tanya kami bagaimana. Kami mentor Shaklee anda. Kami berikan yang terbaik buat anda.

 

Jika anda nak cuba Shaklee dulu melalui kami, boleh juga. Hubungi nombor tertera ye :). Kami sedia membantu anda ubah kehidupan anda dari segi kesihatan dan juga kewangan bersama Shaklee bisnes. 🙂

 

Salam sayang,

Masters ira&hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

Health Care Partner in Shaklee

Health Care Partner in Shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to “Tips Ahli Shaklee Hanya Untuk Makan Sendiri Supaya Sentiasa Untung”
  1. raihanah 6 October, 2016
  2. Hanny Abdullah 7 October, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge