Monthly Archive:: October 2016

Tips Ibu Masak Dengan Senang Hati

Bila ada anak kecil ni, kita sebagai ibu memang kena buat kerja lebih cekap dan cepat. Tak boleh lenggang lenggok macam orang lain. Sebab kita actually kat rumah macam marathon kan.   Ni tengah nak masak pon, ada yang menyinggah juga kat dapur. Tipsnya, bagilah diorang pegang alatan dapur. Bising pon takpe sambil kita masak.

Pengedar Shaklee Aktif di Kemaman Dan Kuala Berang

Saya nak kongsikan hari ni mengenai Pengedar Shaklee yang aktif di Kemaman dan Kuala Berang. Haaa Syakilla ni salah seorang orang yang aktif ye :). Ni akaun facebooknya; Syakilla Azam.   Syakilla ni dulu ni mula-mula makan saja-saja je Shaklee tau. Tapi kini dia mulai serius berbisnes Shaklee setelah mendapat Shaklee Effect yang best sangat.

Tips Atasi Masalah Pepijat

Anak saya pernah kena pepijat ni. Kesian diorang. Tapi waktu tu saya pon tak tahu mereka kena pepijat. Tiba-tiba gatal yang teruk satu badan. Mula-mula saya ingatkan mereka tersalah makan. Tapi lama kelamaan makin banyak. Penuh gatal-gatal satu badan. Kami terus bawa mereka ke klinik. Doktor kata kesan merah-merah tu adalah kesan gigitan pepijat. Erkkk!

Anak Yang Bijak Dan Kuat Imun Sistem

Pagi ini…   Ibu: Mimi, tolong ibu sekejap boleh?   Mimi: Boleh ibu. Apa dia?   Ibu: Mimi tolong keluarkan semua kertas atau apa saja dalam kereta. Tinggal tisu dan payung je. Boleh?   Mimi: boleh ibu. Mudah je tu.   Ibu: terima kasih kakak mimi yang cantik.   Husna: ibu, una nak tolong jugak.

“Bagaimana Saya Bermula ” ~ Master To Be Raihanah

Apa khabar pembaca blog zahirahhafizan.com. Saya ucapkan jutaan terima kasih buat teman-teman semua atas kesetiaan melawat blog saya ni tau. Insyaallah saya akan terus memberi tanpa batas buat semua.   Petang ni saya nak kongsikan mengenai seorang leader dalam Shaklee Malaysia, especially Legasi Anugerah Terindah, iaitu kumpulan Shaklee di bawah legasi saya.   Saya gelarkannya

Suplimen Kegemaran Kami ~Sudah Tentu Shaklee

Anda pernah makan suplimen Shaklee? Dalam banyak-banyak suplimen Shaklee ni kan, apa yang paling disukai? Hehe… Nak juga saya tahu 🙂   Haaa…ni saya share satu video pengguna yang konsisten mengamalkan Shaklee. Mereka ni memang suka semua produk Shaklee. Tapi yang ni mereka paling suka lah 🙂     Dan ada sebabnya tau kenapa kami

23 Tips Hargai Ibu Ayah

Ini saya kongsikan khas buat pembaca blog saya. 23 tips hargai ibu dan ayah kita. Saya tahu, ramai dah tahu. tapi saya nak share jugak hehe     Cuba dengar ni ek. Tips best buat semua :). Semoga ia membantu beri idea pada kawan-kawan tau 🙂   By the way, anda nak berikan suplimen yang

Keluarga Kecil Kami Yang Bahagia

Ini saya kongsikan video keluarga kecil kami yang bahagia. Walau 4 anak je, rasa cukup bahagia dah ni. hehe. Tak fikir nak tambah lagi dah pon. Hehe. Sebab kami nak fokus besarkan mereka dengan high quality giteww. Nak didik semua menjadi orang Islam yang berjuang di jalanNya dan juga penghafaz Quran semuanya insyaallah.   Sebab

“Hazim Dah Lalu Makan Sangat Sekarang Ni, Alhamdulillah!”

“Hazim, jom makan dik. Jom-jom” Lariii terusss. Tak mau makan. Huhu. Sebabnya nak main lebih lagi. Alaa. Budak tengah excited nak main. Tak kira dah lapar ke apa kan. Yang penting dia boleh main tau. Memang di usia setahun ke atas ni, budak-budak lebih suka bermain. Sebab dia mula betol-betol explore kan. Kaki dah dapat

Jom Bawak Kotak Ke Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016

Sambil-sambil blogwalking, ada jumpa pasal orang sharing mengenai Pesta Buku 2016. Jadi saya nak share jugak lah supaya boleh bantu teman-teman untuk dapatkan harga buku serendah RM1 tau.       Keluaran Lebih dari 50 Pengeluaran   Haaa…ni pon sangat awesome tau! Bukan keluaran cikai-cikai atau kampung-kampung je ni. Glamor kan penerbit-penerbit tu. SifuFBads pon