Kenapa Kita Perlu Ambil Protin Dari Tumbuhan?

Ada yang tertanya-tanya, kenapa kita perlu ambil protin dari tumbuhan berbanding dengan haiwan? Ada beza ke ye? Hari ni saya nak ceritalah ye. 🙂

 

Dulu-dulu kan…ayam nak membesar dalam tempoh yang lama baru dapat saiznya kan. Tapi sekarang ni disebabkan permintaan yang tinggi lgi-lagi di musim perayaan…walau dalam tempoh yang pendek, ayam boleh diperolehi dengan saiz yang besar tau. Kenapa boleh jadi macam ni?

 

 

Protin haiwan

Protin dari haiwan sudah pasti akan melalui proses suntikan hormon untuk tujuan pertumbuhan, tambah daging dan juga antibiotik. Jika haiwan ni tak lalui proses suntikan ni…kiranya tak selamat dan sihat pula kan ayam-ayam ni. Masalah kat kita pulak nanti 🙂 .

 

Jika kita ambil berlebihan protin haiwan, kita pasti mendapat side effect lain pula macam tinggi kolestrol yang mana boleh mengakibatkan tinggi pula risiko penyakit jantung dan hati. Sape nak camni? Haaa kita tak nak kan?

 

Sebab itulah kita sarankan untuk tukarkan protin haiwan kepada protin tumbuhan.

 

Faedah Protin Tumbuhan

 

Protin tumbuhan ni tak lalui proses suntikan tau.

 

protin tumbuhan

 

Soya merupakan salah satu tumbuhan yang miliki protin yang tinggi. Jadi ia memang cukup bagus untuk diambil bagi tujuan mendapatkan protin. Kacang soya miliki 9 jenis asid amino perlu yang badan perlukan namun badan kita tak boleh ciptanya sendiri. Jadi by hook by crook asid amino perlu ni mesti diambil dari pemakanan harian.

 

Protin dari kacang soya ni pula yang bestnya miliki kualiti yang sama dengan protin haiwan tau. Dan ekstra bonusnya pula, protin dari kacang soya ni pula tiada kolestrol, dan yang bestnya satu kelebihan yang ada padanya yang takde pada protin haiwan adalah ia miliki isoflavon.

 

Apa fungsi Isoflavons ni?

 

Isoflavon ni membantu dalam mengurangkan risiko  kanser prostat dan pada masa yang sama melegakan gejala monopaus.

*Knight, DC, Eden, JA.  A review of the clinical effects of phytoestrogens. Obstetrics and Gynecology , 1996:87:897-904.

 

Menyokong Pertumbuhan Bayi 

Protin merupakan satu elemen yang sangat penting dalam memastikan pertumbuhan bayi yang sihat. Selepas bersalin, protin diperlukan oleh ibu-ibu untuk miliki susu ibu yang banyak dan penuh nutrisi. Kita semua tahu yang susu ibu sangat berguna dan penting untuk menguatkan imun sistem bayi.

 

ESP adalah pilihan yang sihat

 

Kenapa Kita Katakan Yang ESP Merupakan Pilihan Protin Yang Sihat Terbaik Dan Biologi Lengkap?

 

ESP best giler

ESP best giler

 

Setiap hidangan ESP memberikan 14 gram protin berkualiti tinggi yang semulajadi rendah lemak, laktosa semulajadi dan tanpa kolestrol.

 

ESP Shaklee tidak diubahsuai secara genetik (non GMO) protin soya yang dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti  (IPP). Yang bermaksud sumber kacang soya ini dipantau dan dikawal dengan ketat dari penanaman hingga ke pemprosesan.

 

ESP mengandungi kesemua 9 jenis asid amino perlu yang badan kita perlukan namun tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan melainkan ambilnya dari pemakanan harian.

 

ESP Shaklee merupakan protin yang berkualiti tinggi kerana mempunyai PDCAAS (Skor Penghadan Protin Kedapa Amino Asid Skor 1.0) iaitu kedudukan tertinggi yang sama dengan protin haiwan seperti telur dan susu. 

 

ESP Shaklee menggunakan air bertapis, bukannya alkohol untuk tujuan membasuh soya ini bagi mengekalkan keaslian isoflavons seperti genistein dan daidzein.

 

Yang paling best juga, ESP Shaklee miliki Glisemik indeks rendah yang mana tenaga dilepaskan secara perlahan-lahan dan ia kekal lama dalam badan. Ia memberi tenaga yang lama tanpa meningkatkan gula dalam darah. 

ESP Shaklee terbukti bertahan lebih lama

ESP Shaklee terbukti bertahan lebih lama

Inilah sebabnya kita perlu memilih ESP dalam memenuhi keperluan badan kita seharian. 🙂

Baca Lebih banyak lagi info tentang ESP serta Testimoni-testimoni hebat di sini > Info Extra ESP

 

Offer bulan ni SEPT 2016 tau. ESP buy 6 free 1 (keahlian terus dapat Percuma, dapat cash back lagi wooo), dan 5% diskaun bila ambil 2 tin. Info lanjut klik di sini > Promo Sept 2016

 

Ingin mendapatkan info yang lebih lanjut?

Ada yang belum clear?

Boleh hubungi kami di bawah ye. Kami sedia membantu anda.

 

Salam sayang,

Master Ira& Hafizan

013 942.2527

zahirahhafizan@gmail.com

Pengedar Shaklee Aktif

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge