LAT Team Up! untuk Sparkle ~Kami Businesswomen

Jumaat lepas, Master to be Athirah ada organise satu session untuk team di bawah organisasinya. Sparkle merupakan organisasi bawah Tiera yang mana miliki ramai wanita yang belum bekerjaya iaitu masih belajar. Juga yang baru-baru kerja, baru kahwin…tak ketinggalan yang baru miliki anak sorang dua.

 

Diorang ni jenis yang miliki energy yang tinggi dan hebat tau. Biasalah orang muda kan. Semangat nak berjaya dalam bisnes tu memang terserlah! Team Sparkle ni kan…mereka bergerak dengan menjalankan bisnes Spa bergerak juga tau. Dan yang bestnya…mereka ni menggunakan produk Shaklee tau untuk bisnes Spa ni tau. Antara mereka ni ada yang dapat jana income melalui Spa saja pon lebih dari RM2000. Wow! Masyukkk kannn. Tu belum lagi income dari Shaklee ye. Ulangan. Belum masuk income dari bisnes Shaklee. Boleh bayang berapa banyak mereka ni boleh dapat?

 

Sparkle team in Shaklee under Master to be Athirah

Sparkle team in Shaklee under Master to be Athirah

 

Mereka ni cepat sangat tau pick up. Ajar satu case, dah pandai buat case 2  dan case 3. Wow!! Mudah “cikgu” nak mengajar. Saya miliki satu impian yang besar untuk team Sparkle ni tau.

 

Saya bayangkan mereka semua ni merupakan Master Coordinator in Shaklee. Haa… teruja kan? Semua muda-muda. Yang dah kahwin pon macam orang belum kahwin tau. Cantik-cantik semuanya. (yelah, kan makan suplimen Shaklee :)). Then, mereka semua ni ke Global Conference Shaklee sama-sama. Naik stage sama-sama. Dan sudah tentu mereka boleh memberi inspirasi yang cukup luar biasa kepada orang lain tau.

 

Saya juga bayangkan…walau pon mereka ni surirumah…mereka mampu untuk drive kereta idaman mereka. Audi, BMW, Merc, Honda dan sebagainya. Mereka juga miliki rumah sendiri atas nama sendiri. Jika berlaku 2 perkara yang saya share dalam LAT Team Up! for Sparkle Jumaat lepas pon, mereka boleh kekal berdiri teguh bersama anak-anak.  (Nanti saya bongkar apa 2 perkara itu di next post).

 

Dengan berbisnes Shaklee, surirumah tak perlu rasa rendah diri. Bila kita berbisnes Shaklee, walau hanya dari rumah…kita sebenarnya miliki satu bisnes yang bukan tahap kampung tau. Kita sedang lakukan bisnes antarabangsa! We are doing global business iaitu Shaklee.

 

Jika dulu, mungkin ini dialog kita di kala balik raya…

 

Orang kampung: Sekarang ni yan kerja apa?

Kita: Saya tak kerja makcik. Saya duk rumah je jaga anak.

Orang kampung: Laaa ye ke? Ruginya kan. Mengaji macam tinggi je.

Kita: S.E.N.T.A.P dalam hati

 

Namun kini, ini dialog kita yang buat bisnes Shaklee walau dari rumah…

 

Orang kampung: Sekarang ni yan kerja apa?

Kita: Oooo. Saya buat bisnes antarabangsa makcik. Hanya dari rumah.

Orang kampung: Bisnes apa tu?

Kita: Bisnes Shaklee. Produk Shaklee ni bukan orang Malaysia je ambik. Orang Canada, USA, Mexico, Jepun dan macam-macam negara tau guna produk ni dan buat bisnes ni.

Orang kampung: Wah! Bagusnya. Makcik pon nak bisnes boleh ke?????

 

Haaa…nampak? Tak pasal-pasal ada orang nak cuba Shaklee dan buat bisnes Shaklee kan? Sebab kita positioning diri kita pada tempat yang betol.

 

Dan pada masa yang sama, kita pon rasa lebih yakin dengan diri kita kan. Juga rasa lebih happy kan 🙂 .

 

Ok, jika nak sertai team Sparkle ni, bolehlah hubungi pengasasnya mahupon anak buahnya ye. Saya berikan nombor kontek Master to be Athirah ye. Hubungi tiera di 019-412 0913.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge