Info Produk – Garlic Complex, Bukan Sekadar Bawang Putih

Alhamdulillah, hari ni saya berkesempatan untuk berkongsi mengenai Garlic Complex.

 

Garlic. Orang Melayu panggil bawang putih. Kalau kita masak kat dapur pon kan, bawang putih ni memang kita tak tinggal kan? Masak apa pon la kan. Paling malas pon, potong bawang putih untuk menumis. Hehe

 

Pernah kita terfikir apa faedah bawang putih yang selalu kita guna ni ye? Jujur bagi saya, sebelum ni taklah terlalu bat research mengenai bawang putih ni tau. Yang tau ikut resepi nak memasak hehe. Baunya pon sedap. Tu yang suka tu 🙂

 

Kalau nak tahu kan, orang korea siap makan mentah-mentah bawang putih ni. Setiap suapan nasi, mesti dimasukkan sekali seulas bawang putih. Sebab tu diorang cu melecun. Wah3! Saya pon baru tahu ni 🙂 . teruja terusssss rasaaaa :). Tapi kita lalu ke nak makan macam tu je? Errrkkk. Kalau saya, memang tak lalu la. Nak makan mentah-mentah camtu adeh.

 

Garlic Shaklee

Keistimewaan bawang putih

 

Apa keistimewaan bawang putih ye? Percaya kan yang setiap kejadian itu mesti ada sebabnya yang Allah nak tunjuk dan bagi kita manusia ni berfikir.

 

Korang tau tak? Yang bawang putih ni mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yag terdiri dari bahan sulfat untuk menentang pengoksidaan dan juga kanser. Dan sebab komposit inilah bawang putih bau dia macam tak best.

 

bawang putih

 

Bawang putih ni membantu dalam:

 

  1. Pengeluaran angin dari badan
  2. Panaskan badan, sesuai untuk ibu berpantang yang perlu elakkan dari keadaan sejuk
  3. Mengurangkan risiko sakit jantung
  4. Merendahkan tekanan darah tinggi
  5. Mengawal dan mencegah diabetes
  6. Mencegah penambahan berat badan
  7. Membantu daam penurunan berat badan
  8. Antibiotik semuajadi yang selamat
  9. Sebagai anti kanser yang hebat
  10. Meningkatkan pengaliran darah menjadi lebih lancar
  11. Menurunkan kolestrol dengan cepat
  12. Membuang toksin dari badan
  13. Bantu dalam baikpulih masalah gastrik, kembung perut dan ketidakhadaman
  14. Menghalang ulser gastrik
  15. Membantu dalam menentang bakteria H.pylori
  16. Merawat masalah infection

 

Haaa banyak kan kebaikan bawang putih ni. Tapi, mampukah kita nak telan bawang putih yang asli tanpa sebarang edition? Heheh. Kembang tekak. Seketul dua boleh lah. Masuk ke 10? Dah bau lain dah jadinya mulut dan badan kita Sebab hebatnya bawang putih inilah, Shaklee membuat inisiatif untuk keluarkan bawang putih dalam bentuk tablet. Iaitu garlic. Ini bertujuan untuk memudahkan mereka yang mahu mengambil bawang putih ini. Jadi takdelah duk angkut bawang putih berplastik-plastik ke mana saja demi nak ambil bawang putih yang asli. Shaklee sediakan 🙂

 

garlic shaklee

 

Apa beza Garlic Complex dari Shaklee ni?

 

Ye, kita tahu ada juga jenama lain yang keluarkan garlic juga. Cuma di sini nak berkongsi mengenai keistimewaan Garlic Complex dari Shaklee ni yang berbeza dari jenama lain.

  1. Dihasilkan dari bawang putih jenis premium (allium sativum)
  2. Bawang putih yang dipilih untuk hasilkan garlic complex Shaklee ni ditanam secara organik tanpa racun perosak
  3. Dihasilkan pada suhu bilik secara 100% bagi tujuan mengekalkan allicin yang aktif dalam bawang putih ini
  4. Setiap 2 biji Garlic Complex Shaklee, bersamaan dengan 1000mg serbuk allium sativum yang terbaik yang dipilih
  5. Mengandungi spearmint oil yang berfungsi dalam membantu dalam antifungal dan masalah keracunan makanan.
  6. Miliki ekstrak minyak rosemary untuk memastikan Garlic Complex dari Shaklee memberi kesan yang optimum

 

Alisin adalah sebatian yang berasal dari bawang putih dan berfungsi untuk banya faedah. Alisin tidak dihasilkan dari bawang putih biasa, sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih itu dipotong halus atau dihancurkan.

 

Alisin adalah campuran sulfur yang memberikan kuasa antibiotik pada bawang putih. Ianya berkesan seperti penisilin tetapi tidak memusnahkan bakteria baik.

 

 

Apa yang Garlic Complex keluaran Shaklee ini boleh bantu?

 

Garlic Complex membantu dengan berikan 16 faedah di atas dan tambahan faedah lagi seperti di bawah ni.

 

  1. Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat untuk dimakan secara konsisten dan jangka masa panjang bagi menguatkan sistem imunisasi badan dan mengelakkan penyakit berjangkit seperti kulat, selsema, kuman, virus.
  2. Membantu dalam menghalang alergi seperti sinus, asma (lelah)
  3. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam (raksa, plumbum, kadmium) dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia
  4. Membantu mengawal gula dalam darah
  5. Menghalang strok dari berlaku kerana peredaran darah berjalan dengan lancar
  6. Membantu mengurangkan pencetusan kejadian kanser iaitu nitrosamine. 
  7. Membantu dalam mengawal simptom dan kesan kanser pundi kencing, kanser prostat
  8. Merawat kaldida albikons (sejenis penyakit yis yang disebabkan oleh pil perancang, antibiotik, kartisona, kencing manis, kekurangan nutrien, sembelit dan tekanan. 
  9. Mengurangkan kadar kolestrol 
  10. Membantu pesakit koronari arteri dengan merendahkan paras lipoprotein yang dikaitkan dengan penyakit jantung 

 

garlic Shaklee

garlic Shaklee

 

Shaklee Effect

 

Ramai yang telah alami Shaklee Effect akibat menggunakan Garlic Compleks dari Shaklee ni.

 

Shaklee Effect #1: Jarang dah demam

 

 

testimoni garlic complex shaklee untuk antibiotik

 

Shaklee Effect #2: Batuk menghilang walau teruk

 

batuk berkurang dengan garlic shaklee

 

Shaklee Effect #3: Selsema hilang terus

 

selsema hilang terus dengan garlic shaklee

 

Shaklee Effect #4: Darah tinggi makin stabil

 

garlic shaklee bantu menambahbaik darah tinggi

 

 

Shaklee Effect #5: Demam boleh dielak lagi teruk dengan garlic Shaklee

 

garlic dan vitamin c untuk demam

 

Shaklee Effect #6: Pelbagai kesan dapat selepas mencuba garlic Shaklee

 

testimoni garlic complex shaklee

 

Shaklee Effect #7: Ruam melecet kering!!

 

testimoni ruam melecet

 

Shaklee Effect #8: Keputihan teruk pon boleh kembali pulih

 

keputihan teruk pulih dengan shaklee

 

Shaklee Effect #9: urine infection pulih dengan garlic

 

urine infection

 

 

Shaklee Effect #10: Kayap pulih dan kering dengan garlic

 

kayap pulih dengan garlic

 

Shaklee Effect #11: Kayap menghilang

 

sembuh dari kayap dengan shaklee

 

Wahhh.. banyak kan garlic dah tolong orang. Sangat best! Banyak lagi testimoni. Tapi saya kongsi 11 ni dulu ye. Sebotol garlic ni hanya RM50 tau. Ada 60 biji di dalamnya. Sangat puas hati. Macam 60 biji labu bawang putih di dalam sebotol garlic complex shaklee ni tau. Mudah, segera dan mesra pengguna sangat-sangat. Cubalah.

 

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

 

Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?

Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?

Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?

 

Boleh hubungi,

Master ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

 

Motto Kami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge