Tetap Bershaklee Walau Berbeza Benua

Ingin saya bercerita mengenai salah seorang leader hebat saya dalam Shaklee. Beliau adalah Kak Anisah hussin. Rank tertinggi pernah dicapai adalah Key Coordinator dalam Shaklee. Jemput baca pengalamannya yang mula berkongsi mengenai Shaklee dalam keadaan jarak jauh.

 

Saya buka akaun facebook (2008-2009) atas “paksaan suami”. Memang saya TAK KUASA nak buka acc fb pada mulanya. Pada saya nanti lama2 off season juga macam friendster, myspace etc. Suami yang buatkan acc fb saya dulu, profile pic pertama pon sama letak gambar Haziq masa baby. Memang malas sungguh tapi saya ikut jugak atas dasar taat pada suami.


Aturan Allah

 

Sejak 2008 saya jadi agen takaful. Dan sejak 2009 saya follow up Ainul untuk jadi klien saya. Bulan Oktober 2012 tu lah baru Ainul minta saya datang ke rumah sebab nak sign up takaful for Ammar.

 

Persoalan yang terpendam selama 3-4tahun apa benda Shaklee ni saya ajukan pada Ainul masa jumpa nak sign borang takaful tu. Barulah saya faham serba sedikit, dan terus sign up jadi ahli di bawah Ainul. FREE MEMBERSHIP. Baru nak cuba makan & guna produk Shaklee. Benda pertama saya nak beli masa tu memang BASIC H. Produk yang murah tapi POWERFUL.

 

Bermulalah perjalanan saya dalam Shaklee. Daftar 22 Okt, dapat barang 27 Okt (sebab masa tu cuti raya haji ke apa tak ingat so lambat sket barang sampai). Bonus pertama saya dengan Shaklee RM250.

 

November 2012

 

Kelam kabut buat persediaan nak ke US kerana mengikut suami bertugas di sana. Terdetik di hati:

“Macamana aku nak buat bisnes Shaklee ni kat US? Kalau nak tunggu balik Malaysia baru start, dah buang masa 3-4 bulan. Dok pikir nak join je dah buang masa 3-4 tahun. Nak tambah buang masa lagi 3-4 bulan ke?

Ishhhh… RUGI.”

Dan November 2012 jugak saya naik pangkat ke Supervisor. Dapat income pertengahan Dec RM2000+.

Punyalah happyyyy!! Kat US tengah sale pulak masa tu. Habis bonus tu semua skali. Saya belikan Mak, Ayah & Mertua beg coach sorang satu. Berbunga2 hati dapat beri souvenir best kat parents dengan duit sendiri hehe. Dah hampir 6 tahun tak merasa beli barang mahal pakai duit sendiri masa tu. Berhabis duit kat parents takpe, InsyaAllah berkat ย ๐Ÿ™‚

Dan memang betul.

December 2012 saya naik ke rank senior supervisor pulak. Bonus RM3000+. Berturut2 naik rank walaupun 100% based kat US. Masa tu belum ada online sistem macam sekarang. Semua order saya buat BY EMAIL dan Shaklee pos direct ke klien2 saya yang tersayang ย ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 

Dan sepanjang 3tahun+ ni sangat banyak sokongan yang diberi oleh “mak” saya: Master Ainul. Thank you mummy ย ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Saya tunggu 3-4 tahun untuk buat keputusan nak join Shaklee. Nasib baik saya tak buang masa lagi 3-4bulan (pulang ke Malaysia Mac 2013) masa tu ย ๐Ÿ™‚

 

Dan sampai sekarang, sangat banyak harta (ilmu, ukhuwah, kesihatan, pengalaman, selain wang ringgit) yang saya dapat bersama-sama bisnes ini.


Alhamdulillah wa syukru lillah~

 

Inilah kisah yang sangat inspirasi buat mereka yang berada jauh dari Shaklee branch hatta berada luar dari negara pon. Masih boleh berbisnes Shaklee tau.

Shaklee HQ Plasenton

Anisah hussin

 

Nampak di sini tiada yang menghalang untuk berjaya kan. Kita yang memilih tak mahu atau mahu.

 

Kak Anisah boleh dihubungi di 012-663 5900.Boleh juga follow blog beliau di www.anisahhanif.com .

 

Buat Kak Anisah yang tersayang,ย 

Kami doakan akak sentiasa tabah dalam terus memberi yang terbaik untuk dikongsi bersama grup GLAMS (Great Leaders Awesome Mentors) dan insan sekeliling. Dengan berbisnes Shaklee, kita diajar tentang banyak perkara yang kita tidak pernah belajar selama ini kan. Tahniah atas kejayaan akak dan GLAMS sebelum ini dan selepas ini. Kejayaan yang lebih besar untuk semua di masa akan datang. Keep on sharing the good things ๐Ÿ™‚

 

Salam sayang,

Master Ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.comMotto Kami

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge